joi, 21 iunie 2018

Evrei 11;5. Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamant, .............


Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 11;5. Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamant, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu il mutase. Caci inainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.

         Am mai spus  cate ceva sumar din acest capitol din evrei.Este numit de cei mai multi capitolul eroilor credintei. Indraznesc sa spun ca; Daca dam acest calificativ de :Eroi ai credintei intram In conflict cu versetul din epistola catre Efeseni 2;8. Care ne vorbeste de Credinta primita ca dar dela Dumnezeu. Din cate cunosc acestia care fac un astfel de calificativ, nu fac referire la Credinta primita ca dar. Oricum, acestia din vechime au acelasi stataut Inaintea lui Dumnezeu ca oricare Copil al lui Dumnezeu. Cuvantul ne arata ca; Fara credinta este cu neputinta sa fim placuti lui Dumnezeu.Asa citim In versetul urmator 6.Am spus des ca sunt doua credinte. Dar Scriptura nu ne vorbeste decat de aceasta din Efeseni 2;8. care te introduce In legatura cu Dumnezeu. Apoi, aceasta este cea care lucreaza mantuirea. Sau aduce mantuirea In viata celui nascut din nou.Dela Adam si In continuare oamenii se nasc fiecare cu o credinta fireasca, care este necesara spuneam alta data sa ne ajute la desfasurarea activitati noastre zilnice. Aceasta credinta nu are nimic, dar apsolut nimic de aface cu mantuirea sau sa ne faca placuti lui Dumnezeu.

         Ei bine, Fie Cei din Vechiul Testament sau cei ca noi din Noul Testament care au intrat In relatie cu Dumnezeu au avut aceasta Credinta data ca dar de Dumnezeu.Versetul 6.Si acestia din Vechiul Testament,pe care Scriptura Ii aduce In atentie toti au fost, motivati de aceasta Credinta primita dela Dumnezeu ca dar. Aceasta credinta nu poate fi atacata de Indoiala care se gaseste la credinta naturala.In acest capitol 11; versetul 13, vedem ca ei au murit In credinta. Nu e cum spun cei mai mult ca;Unul care a primit aceasta credinta ca dar o poate pierde. Au murit In credinta. Cu alte cuvinte, au sfarsit aceasta viata In slava. Iata ca acest Capitol ne aduce Inainte pe unii oameni care au avut intimitate cu Dumnezeu.Poate nu convine unora daca am sa fac aceasta afirmatie anume; Ca nici acestia nu erau mai deosebiti daca erau lasati la discretia, sau In baza credintei lor firesti. Asa ca; Dumnezeu a avut In vedere sa echipeze pe acestia si pe altii delungul Istoriei umane cu acesta credinta care nu sovaie, care nu da Inapoi In anumite circumstante ale vieti.Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamant, Scriptura Il aduce In atentie pe acest credincios care a umblat cu Dumnezeu.Cu alte cuvinte,  si-a gasit placerea, bucuria sa fie In intimitate cu Dumnezeu.

         Nu stiu cati Isi gasesc azi printre noi o astfel de placere sa fie In intimitate cu Dumnezeu.Apoi, a fi In intimitate cu Dumnezeu este necesar mai Intai sa umbli cu El ca sa primesti aprobarea ca esti placut Lui.Dumnezeu avea In vedere sa-l ia pe Enoh la El.Sa nu vada moartea aceasta fizica a trupului.Si iata ce ne spune Cuvantul;a fost mutat Enoh. Spuneam Intrun postin recent ca; nu gasesc potrivit pentru mine,acest termen de rapit.Care i se atribuie Biserici vi. Deci, este necesar sa Retinem ca nu biserici corporale de adunatura. Pe Enoh nu l-a rapit ci la luat. Cuvantul spune ca la mutat.In engleza o traducere spune asa;Enoch was taken from this life, In romana a fost luat nu rapit.O alta traducere ;transferat. In niciun caz rapit cum se aplica asa de cei mai multi la Biserica vie. Enoh este o asemanare a Biserica vi pe care Domnul Isus o zideste pana la momentul transferari ei la Dumnezeu Tatal Dece l-a luat pe Enoh? Pentruca a umblat cu Dumnezeu.Apoi, dece a fost luat Enoh de pe pamant? ca sa nu vada moartea. Indraznesc sa spun ca noua la toti avem acest sentiment de teama cand auzim sau ne apropiem de clipa morti.

         Sigur ca, este vorba de aceasta moarte fizica a acestui trup de care au parte oamenii. Si la Enoh se poate aplica aceste cuvinte care arata ca;Toti au pacatuit si prin pacat a intrat moarte si moartea a trecut asupra tuturor oamenilor ca toti a pacatuit. Romani 5;12. Dar Dumnezeu a vrut sa dovedeasca nu numai celor din vremea lui Enoh ci si celor din toate timpurile ca; El este Cel ce lucreaza dupa buna placere a voiei Sale. Pentruca Enoh a umblat cu Dumnezeu,Nici cei rascumparati ai Domnului Hristos nu vor vedea moartea. De care moarte vor fi scutiti ei? De moartea a doua. Sunt doua morti care sunt Infatisate In Cuvantul lui Dumnezeu.Cartea  Apocalipsei ne vorbeste de o moarte care e numita moartea  a doua; Asa citim in;Apocalipsa 20;14.si 21;8.Iata ca Enoh nu a mai fost gasit. De cine? Sigur ca avea rude familie si a plecat doar el.Aici putem vedea ca nu Intreaga familie sau rudele ori cate de multe vor fi ele vor avea parte de a fi luati sa se Intalnesca cu Domnul Isus pe norii cerului. Mantuire, Inseamna, are echivalentul umblari cu Dumnezeu.Umblarea cu Dumnezeu este individuala si are efect asupra persoanei care a umblat cu Dumnezeu In aceasta viata.

         Uite de ce spuneam cu alta ocazie cand am scris dinEvangelia dupa Matei 24;40. Si Luca 17;34,36.Spun din nou ca nu sunt rapiti ci luati, transferati, mutati ca si Enoh.Cat Il vor fi cautat pe Enoh cei ai casei si nu a dat de el. Asum, ca ei cunosteau ce fel de viata traia Enoh.Dar poate nici-o data n-au gandit ca poate fi luat dintre ei fara ca sa treaca prin moarte sau, fara ca ei sa aiba parte de as lua ramas bun dela el. Enoh poate a fost Tata sau un Sot bun.Spuneam atunci In postingul acela; Ca au fost luati si nu rapiti asa cum citim In Matei si Luca. Dumnezeu, a desfintat Legea Fizici de atractie a pamantului. Si iata ca nu e greu pentru Dumnezeu sa o desfinteze;Dece? Pentruca El este initiatorul acestei legi ca sa tina In echilibru tot ce e pe pamant.Dumnezeul nostru o va anihila din nou cand cei rascumparati vor fi luati si transferati de pe pamant ca sa se Intalneasca cu Domnul Isus pe nori cerului. Dece nu va fi greu? Pentruca deja Dumnezeu l-a luat pe Enoh Inaintea Biserici vi. Am spus ca Enoh este o anticipare a Biserici vi.Iata un secret l-as numi; Caci inainte de mutarea lui, Dumnezeu i-a urmarit viata lui Enoh si ca dovada ca a fost multumit cum a dat martuie printre oameni si l-a mutat la El.

         Si acum pentru noi sa luam seama unde ne gasim In umblarea noastra.Sa nu ne asteptam care-va dintre noi sa avem parte de aceasta mutare, transferare atat timp cat viata noastra nu produce o marturie pentru Dumnezeu printre semenii nostru.Apoi, sa fim constienti ca nu gramada va fi transferata ,mutata sa fie cu Domnul Isus In Casa Tatalui ci numai cei nascuti din nou care au umblat cu Domnul Hristos In viata aceasta. Cum ne arata Cuvantul ca a fost Enoh.Iata ca lui Enoh Dumnezeu i-a dat aceasta marturie ca este placut lui Dumnezeu.primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.Cum Ii va fi dat Dumnezeu marturie? Nu avem amanunte de felul cum Dumnezeu a lucrat In viata lui Enoh.Dar putem foarte bine sa Intelegem ca; Celor nascuti din nou El,aduce ca dovada, marturia celor din jurul nostru ca traim o viata noua din Dumnezeu.Si ca El nu se lasa dator asa cum nu s-a lasat dator fata de Enoh.Iata pentru cei rascumparati ce marturie poate face Dumnezeu la modul individual.Romani 8;16. Insusi Duhul adevereste impreuna cu duhul nostru ca suntem copii ai lui Dumnezeu.

          Aceasta e marturia pe care Dumnezeu o da celor rascumparati ai Lui.Si iata ce citim si In versetul 17 care Intareste marturia pe care Dumnezeu o da celor nascuti din nou, copiilor Lui.Tot In acest capitol din Romani versetul 17. Si, daca suntem copii, suntem si mostenitori: mostenitori ai lui Dumnezeu si impreuna mostenitori cu Hristos,Versetul ne vorbeste de mostenitori Impreuna cu Domnul Hristos.Este vreun dubiu pentriu cei nascuti din nou ca vor fi cu Domnul Hristos Intr-o zi? Atunci vom fi mutati, transferati ca si Enoh unul cate unul.In cazul ca Dumnezeu Il va trimite pe Domnul Isus sa Isi ia Mireasa vom fi cu toti Intr-o clipa Intro clipeala.1 Corinteni 15;52. intr-o clipa, intr-o clipita din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele depretutinden de In curajare, care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: