marți, 5 iunie 2018

Judecatori 1;21. Fiii lui Beniamin n-au izgonit pe iebusitii .................

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Judecatori 1;21. Fiii lui Beniamin n-au izgonit pe iebusitii care locuiau la Ierusalim; si iebusitii au locuit in Ierusalim cu fiii lui Beniamin pana in ziua de azi.
         Deseori Israelitii nu au izgonit pe cei care Dumnezeu ii da In mainile lor dintre popoarele care Ii Inconjurau. Cu toate ca, Dumnezeu, le spunea sa Ii nimiceasca pe toti pe care  Ii da In mainile lor.2 Cronici 20;10. Acum iata, fiii lui Amon si ai lui Moab si cei din muntele Seir, la care n-ai ingaduit lui Israel sa intre cand venea din tara Egiptului – caci s-a abatut de la ei si nu i-a nimicit –Si sunt multe alte locuri care ne arata ca; Israel a fost mai Ingaduitor cu neamurile din prejur ,decat a fost Dumnezeu.Ingaduinta aceasta avea un supstrat al inimi lor.Pe parcurs s-a vazut ce era In inima lor prin Incurcarea In casatori si slujirea la dumnezei straini. Fiii lui Beniamin n-au izgonit pe iebusitii Intotdeauna cand ei nu izgoneau din mijlocul lor dupa ce puneau mana pe pamantul vrasmasilor, au avut de suferit.
         Le-a stat ca un gimpe In spate.As dori sa vedem cum stau lucrurile la modul spiritual cu noi care suntem rascumparati ai Domnului Hristos. Deseori spun si poate plictisesc ca; Daca citim Cuvantul fie din Vechiul Testament sau Noul Testament si nu armonizam, si nu-l aplicam la vietile noastre nu avem apsolut niciun beneficiu. Fie In cunostinta sau In crestere launtrica spirituala. Cel nascut din nou,are o structura sufleteasca noua. Fata de aceasta structura care Cuvantul o numeste Fire veche.In ea sunt dusmanii firei din Dumnezeu.care trebuiesc eliminate. Dece? Tocmai pentruca la fel ca si Israelitii sau In cazul de fata semintia lui Beniamin,vom trai cu aceste vechi apucaturi naravuri pe care le stim noi Insine,ele  ne vor fi ca si un ghimpe, ne vor face viata noua daca o avem grea.Cu alte cuvinte vom suferi
         Iata dar ce trebuie facut daca vrem  sa ne putem bucura de noua viata din Dumnezeu  nestingheriti.Iacov 1;21. De aceea lepadati orice necuratie si orice revarsare de rautate, si primiti cu blandete Cuvantul sadit in voi, care va poate mantui sufletele.Cu alte cuvinte,depinde de noi sa le eliminam.Beniamitii auveau sa locuiasca cu Iebusitii printre ei.Si ne putem imagina din ce citim din Cuvant si ne relateaza ca;Popoarele din prejurul Israelitilor aveau fiecare dumnezeii lor.Este usor sa vedem ca si Israelitii din cand In cand au Imprumutat  dela cei cu care traiau Impreuna toate obiceiurile lor pagane si slujeau unor dumnezei straini de al  lor. Au fost situatii cand ei si-au dat fetele dupa Fiii lor si au luat fetele lor pentru Fiii lor.Si atunci ma Intreb; Care sunt Israelitii sau Evreii pur-sange ? Sunt unii pe aici care spun ca sunt evrei. Din ce curcitura se vor trage ei daca Intradevar se cred evrei?
         Poate acesti Beniamiti si-au gasit ei scuzele lor dece i-a Ingaduit pe Iebusiti sa ramana In mijlocul lor.Uite tot asa sunt unii din cei care se numesc crestini si participa la strangerea celor rascumparati care Isi gasesc scuze de felul cum traiesc In mijlocul celor ne mantuiti. Pentru noi cei din Noul Testament avem destul de clar cum trebuie sa ne comportam In relatia cu cei deafara. Iata ce spune Ap, Ioan;1 Ioan 2;15. Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.Vedem In acest verset ca; Cine iubeste lumea si lucrurile din lume nu e placut si nici acceptat Inaintea lui Dumnezeu.Chiar daca se considera ei crestini.dragostea Tatalui nu este in el.Incurcarea Beniamitilor cu acesti Iebusiti si a altor Seminti pe care Cuvantul ne arata face dovada ca ei au iubit ce aveau neamurile. I-mi permit sa spun ca au acceptat ne siliti de nimeni sa traiasca ca si Lumea.Erau ei o marturie printre acestia care nu-l cunostea pe Dumnezeul cel viu si adevarat?
         Intrebarea este; Era dragoastea lui Dumnezeu In acest popor Israelit si In cazul de fata In Beniamiti? Spun asta bazat pe ceia ce ne relateaza Cuvantul ca; Avem deaface cu un Dumnezeu ne schimbat.Cu alte cuvinte, fie ca au fost cei din vechime sau noi cei din aceasta dispensatiune pe care Ap, Ioan o aduce In atentie.Ap, Ioan la randul lui era si el evreu si cunoastea Intreaga istorie a lui Israel, inclusiv a beniamitilor.Scriptura ne arata ca; Dumnezeu e ne schimbat si ca hotararile lui sunt drepte Impreuna cu judacatile Lui.Multiple sunt situatiile cand credinciosii fac compromis In vietile lor.Asa au facut In vechime Israelitii si asa sunt si azi unii dintre cei ce se considera crestini numai prin faptul ca merg la Biserica sau adunare oricare ar fi ea.Viata nu le e diferita de cei care nu cunosc pe Domnul Hristos.Daca Ii vezi pe strada si ai o conversatie cu ei,nu spun nimic despre Domnul Isus.Le este rusine si nu-i poti deosebi de cei din Lume.
         Dar sunt convins ca nici Intre Beniamiti si Iebusiti nu se putea face diferenta.Daca totusi as putea spune ca ar fi fost o diferenta ar fi fost probabil In portul lor de Imbracaminte.In rest nu se facea diferenta  Beniamitii asimilasera tot ce era strain de Dumnezeul cel viu si adevarat. Daca cineva totusi ar vrea sa contrazica aceasta afirmatie sa citeasca Cuvantul cu atentie si va vedea In situatiile cand Dumnezeu le-a dat popoare In mainile lor a Israelitilor cum s-a intamplat.Au asimilat acele popoare ce adusesera Israelitii peste ei?Au trecut acele popoare la Dumnezeul Israelitilor? Nu, Scriptura ne arata ca Israelitii au fost care sau luat, asimilat, ceia ce au gasit la popoarele pe care Dumnezeu le-a dat In mainile lor.Mi-a fost dat si poate noi toti am vazut pe multi care se numeau crestimi si se contopisera cu cei din lume. In felul lor de a trai, de a se comporta. Spuneam cu alta ocazie ca;Acestia participa si la adunare, biserica si au un vocabular ca aceasta, Ce faci frate, ce faci soro? Si In rest Isi duc viata ca si cei din lume. Dece? Tocmai Pentruca ei sunt contopiti cu lumea.
         Am stat de vorba cu cineva pe marginea acestui subiect sa nu facem ce face lumea.Cu alte cuvinte, sa nu ne comportam ca lumea.Si persoana mi-a spus ca replica. Lume mananca si fac si altele pe care si crestinii le fac.Este asta o comparatie corecta?Nu o gasim In Cuvant ca sa dea libertatea unuia dintre noi.. Dar Poate si Beniamitii vor fi gasit scuze ca si acesti “crestini”de care spun.Ca In definitiv, Beniamitii traiau Cu Iebusitii si ce sa faca vor fi spus ei? Sa trim si noi ca si ei. Si cei care se numesc crestini si traiesc ca si lumea vor spune si ei; Domnule, traim In mijlocul lor ca oamenii si altfel nu putem sa ne desfasuram activitatile noastre zilnice.Sigur ca este o separare pe care Scriptura o face Intre ei din lume si noi care ne numim credinciosi Asta e pana la pacat.Ce mi-a spus persoana respectiva, nu face sens apsolut de loc.Noi ca credinciosi avem Duhul lui Dumnezeu care ne calauzeste. Apoi, avem un cuget daca este treaz ne Instinteaza de ce este bine si ce este rau.Aceasta e viata de Copil al lui Dumnezeu. Nu de crestinde adunare care nu se deosebeste de lume.Transformarea Intrun suflet o face Dumnezeu prin nasterea din nou.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: