joi, 14 iunie 2018

Galateni 5;25. Daca traim prin Duhul,................

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Galateni 5;25. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul.
         Daca Intrebi pe unii a caror  viata nu corespunde cu ceia ce ne Invata Cuvantul, pe deoparte, Iar pe dealta parte, daca suntem Copii ai lui Dumnezeu vom pretinde ca avem Duhul lui Dumnezeu ca asa spune Scriptura.Iata deci,unde citim acesta afirmatie facuta de Cuvant.Ioan 1;12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;Atentie la Credinta ca dar din Efeseni 2;8.Cu alte cuvinte, ca Copii suntem din Dumnezeu spirituali. Asa ca, avem Duhul lui Dumnezeu.Vorbesc la modul generai. Fiecare se testeaza cu acest verset si altele caere ne impun o conditie.Apostolul Pavel le scrie acestor credinciosi din Galatia aceste cuvinte.Asum, ca sesizase Pavel ca acestia faceau uz ca sunt crestini si ca au Duhul lui Dumnezeu, dar umblarea ,trairea lor nu era vazuta as zice nici de cei de afara, dar nici de cei cu care se strangeau la un loc.Azi nu este diferit fata de timpul cand Apostolul le scria acestora din Galatia. Personal gandes ca, In toate timpurile au fost din acestia In strangerile laolalta a celor rascumparati care nu erau nascuti din nou. Cu toate ca, pretindeau ca au Duhul lui Dumnezeu ca si unii din cei de azi care pot pretinde ca si aceia din Galatia.
         Am avut ocazia sa cunosc din acestia prin Adunari. Si sunt convins ca noi toti am vazut printre noi unii care se numesc crestini dar a caror viata compromit numele scump al Domnului Hristos. Apostolul a simtit nevoia Indemnat de Duhul lui Dumnezeu sa le aduca aceste cuvinte In atentie. As Indrazni sa spun ca e si pentru noi, o atentionare.Daca traim prin Duhul, Ca sa traiesti prin Duhul trebuie neaparat sa se vada In viata zilnica ca; Esti Intradevar calauzit de Duhul lui Dumnezeu nu de Firea pamanteasca.Stia Pavel ca sunt unii care traiau In Firea pamanteasca. Deaceia le si spune; Sa traim prin Duhul.Avem cuvantul acesta Daca.Cu alte cuvinte, vrea sa spuna Apostolul ca numai cei care au Duhul lui Dumnezeu pot trai prin Duhul.Apostolul Pavel mai repeta acest cuvant Daca In epistolele lui.Romani 8;10. Si daca Hristos este in voi, trupul vostru, da, este supus mortii, din pricina pacatului; dar duhul vostru este viu, din pricina neprihanirii.Si un alt loc unde Intalnim acest cuvan este si In Coloseni 3;1. Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu.Si In alte locuri Pavel aduce In atentie acest cuvant Daca. Cuvant care personal Il gasesc de mare importanta In vietile noastre ca un mod de a ne cerceta. Nu putem trece cu vederea sau sa fim indiferenti la acest cuvant;Daca.Indraznesc sa spun ca;
         Daca spui ca esti crestin, trebuie sa si traiesti ca crestin. Cu alte cuvinte, sa faci dovada, sa se vada In viata aceste evidente a-le nasteri din nou printr-o traire diferita de cei de afara. Si nu numai ci si In strangerile laolalta trbuie facuta aceasta dovada ca;Hristos este in voi, Cum ar putea cineva sa faca dovada ca traieste prin Duhul? Versetul ne da explicatia necesara prin conditionarea umblari.sa si umblam prin Duhul. Noi toti putem sa spunem ca suntem crestini. Sunt unii care, Indraznesc sa spun ca flutura cu o mandrie aniii de cand au pasit pragul unei adunari.Altii Isi etaleaza denominatiunea din care fac parte.Si daca un frate care sesizeaza la ei ceva care nu corespunde cu umblarea prin Duhul,numai decat se si razvratesc. Am Intalnit din acestia deaceia vorbesc. Acestia au o parere buna despre ei Insusi.Dar asa cum am spus ceva mai  sus, trebuie facuta dovada pe care Apostolul o aduce In atentie.Ca; Umblam prin Duhul. A umbla este la modul imperativ. Nu este o stare facultativa. Adica, la alegere.Cu alte cuvinte, daca vrem, ne place, sau nu.Lumea priveste la cei care se numesc crestini ca sa nu spun pocaiti.Si daca Intradevar vad o viata calauzita de Duhul lui Dumnezeu, diferita de a lor,vor ramane impresionati din pricina diferentei Intre unul care e calauzit de Dumnezeu si ei a caror viata nu corespunde cu a celui credincos. Ei nu pot fi la fel ,tocmai pentruca ei nu au Duhul lui Dumnezeu.
         Domnu Isus are ceva de spus In privinta Duhului Adevarului, al lui Dumnezeu.Ioan 14;17. si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi. Apoi, Cuvantul ne arata ca; Suntem o priveliste daca umblam prin Duhul. Asta numai daca Intradevar am fost nascuti din nou si am primit acest Duh al lui Dumnezeu care sa ne calauzeasca In trairea noastra zilnica.Apoi, Ap Petru spune si el despre o purtare a celui nascut din nou printre cei deafara;1Petru 2;12. Sa aveti o purtare buna in mijlocul neamurilor, pentru ca, in ceea ce va vorbesc de rau ca pe niste facatori de rele, prin faptele voastre bune pe care le vad sa slaveasca pe Dumnezeu in ziua cercetarii.I-mi pare interesant sa aud pe un frate sau altul, Incepand cu mine sa spuna; Frate uite eu traiesc prin Duhul si ca rezultat ca traiesc prin Duhul  si umblu calauzit de Duhul.Si cei din jurul meu vad aceasta diferenta.Sigur ca poate un frate su altul Intradevar sa se Incadreze In aceste cuvinte.Dar personal am Intalnit si din acestia care viata le era contrara la ceia ce spuneau. Iata avem Inaintea noastra aceste cuvinte si este necesar zic eu, sa ne egzaminam cu toata seriozitatea.
          Pentruca va veni o zi cand vom realiza unii din noi ca nu ne-am Incadrat In aceste cuvinte.Si ca acest cuvant’Daca a fost complect ignorat de cei mai multi dintre cei care fregventeaza o Adunare sau alta.Indraznesc sa spun ca;Cei ce au Duhul lui Dumnezeu vor trai prin acest Duh. Si mai mult decat atat vor si umbla prin Duhul. Nu poti avea Duhul lui Dumnezeu si sa umbli prin Firea pamanteasca. Dece? Pentruca citim ca Duhul si Firea pamanteasca sunt antagoniste una celei lalte.Galateni 5;17. Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti.Ii spuneam unei persoana care e crestina Intr-o discutie despre ce anume hranim.Sigur ca faceam referire la hrana spirituala si la cele doua Firi pe care le au numai cei nascuti din nou. Una, Firea veche carnala pe care o are finta umana prin nasterea biologica. Apoi, cei nascuti din nou au o alta Fire din Dumnezeu. Si spuneam ca; Suntem ceia ce hranim.Adica, umbland prin Duhul facem dovada ca ne preocupa Firea din Dumnezeu si lucram la hranirea ei.Si l-am Intrebat pe acest Frate; Ce hranesti Frate? Care Fire te preocupa sa o desvolti?
         Ap, Pavel spune aceste cuvinte; Romani 13; 14. ci imbracati-va in Domnul Isus Hristos si nu purtati grija de firea pamanteasca, pentru ca sa-i treziti poftele.Suntem Imbracati In Domnul Hristos avem si Duhul lui Dumnezeu. Avem Duhul lui Dumnezeu suntem Imbracati si In Domnul Hristos.Merg Impreuna.Cate-va ganduri din acest verset ce Inseamna sa traim prin Duhul si ca rezultat sa si umblam calauziti de Duhul.Nu am niciun dubiu ca; Cel nascut din nou Intradevar, din Dumnezeu,Ioan 1;13.este constient ca nu mai apartine lui ci Celui care l-a nascut, l-a adus la o viata noua.Iata secretul de unii Frati si Surori pot trai, umbla prin Duhul;Sunt constienti si platesc atentie cu seriozitate.Romani 1;6. intre care sunteti si voi, cei chemati sa fiti ai lui Isus Hristos.Asa ca; Indraznesc sa spun; din nou acest cuvant;Daca suntem ai Domnului Hristos vom fi preocupati de o traire si umblare prin Duhul.Cate-va ganduri din acest verset care doresc sa le Impartasesc  cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni In drumul nostru catre Cer.Drum care necesita acest fel de a trai si de a umbla prin Duhul lui Dumnezeu..
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: