vineri, 29 iunie 2018

Evrei 11;13. In credinta au murit toti acestia, ..........


Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 11;13. In credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite; ci doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant.

         Poate sunt printre noi si unii care se Intreaba; Cum a fost cu putinta ca acestia pe care Cuvantul Ii aduce In atentie ca eroi ai credintei sa moara In credinta? Daca privim omeneste,ne-am Incurca. Dece? Pentruca se vehiculeaza ideeia ca credinta se poate pierde.Sau cum spune Ap, Iuda sa luptam pentru aceasta credinta. Cu alte cuvinte, sa nu ne-o ia careva.Este aceasta o gandire sanatoasa cu ce ne Invata Cuvantul armonizat? Personal cred ca numai cei care nu sunt maturi In credinta ar putea sa gandeasca In felul acesta. Sau altfel spus, nu sunt nascuti din nou.Ap, Iuda Intradevar asa spune;Iuda 1;3.Dar ce Inseamna mai clar sa te lupti pentru credinta?Este credinta un lucru, un obiect pe care ar Incerca cineva sa Il fure ? Si atunci trebuie sa te lupti ca sa nu Il pierzi? Personal Inteleg ca a te lupta pe fond spiritual este sa traiesti o viata noua pe care nu o poti trai daca nu ai fost nascut din nou.Intradevar, este o lupta dar nu sa pastrezi ceia ce ai primit spiritual.Este o lupta sa faci dovada ca aparti Domnului Hristos care te-a rascumparat printr-o traire potrivit cu noua viata.Daca o ai si daca ai expiermentat-o.

          Cu alte cuvinte, Domnul Isus a platit un pret pentru tine.Dar Iuda In acest verset mai spune pe langa acestia altceva care mi-a atras atentia. Si cu alta ocazie am spus ceva mai pe larg din acest verset. Iuda 1; 3. Preaiubitilor, pe cand cautam cu tot dinadinsul sa va scriu despre mantuirea noastra de obste, m-am vazut silit sa va scriu ca sa va indemn sa luptati pentru credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna.La sfarsitul acestui verset vedem ca aceasta credinta a fost data Sfintilor odata pentru totdeauna.Nu cum-va se contrazice Ap, Iuda cand spune In acest verset de lupta si apoi, de data odata pentru totdeauna? Daca ne uitam cu atentie,omeneste, am putea sa spunem ca se contrazice. Dar daca putem armoniza acest verset si cu altele care ne vorbeste de lupta si de credinta vom putea desprinde ca nu poate fi nici cum o contrazicere. Acest verset spuneam cand am mai scris cate ceva din el ca are un cuvant cheie care ne poate aduce ceva lumina In privinta credintei.

         Apoi, spuneam ca sunt doua credinte pe care des le aduc In atentie.Una care este fireasca si ne nastem cu ia biologic spuneam.Alta care  trebuie sa vina. Ei bine, aceasta care trebuie sa vina este data spune Iuda.Cui e data? La toti oamenii? Avem cuvantul de care spuneam ca ne poate aduce lumina. Acest cuvant este:Sfintilor si e data pentru totdeauna.In niciun caz nu citim ca e data celor ce participa la strangerea Sfintilor cu gramada.Iata ce ne relateaza acest verset la Inceput;In credinta au murit toti acestia, Capitolul acesta 11 din evrei ne aduce Ininte pe unii care sunt Sfinti care sau bucurat de acest dar al credintei care a venit dela Dumnezeu. Spuneam ca aceasta credinta trebuie sa vina.Romani 10;17. Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.Tot Pavel Insuflat de Duhul lui Dumnezeu spune ca; Credinta aceasta care vine este Darul lui Dumnezeu.Toti Sfintii delungul Istoriei umane sau bucurat de acest Dar al Credintei pe care l-au primit dela Dumnezeu.Fie ei din Vechiul Testament sau din Noul Testament.

         Sa ma Intorc la lupta pentru aceasta credinta.Ca orce dar primit, trebuie sa avem grija de el.Dece? Pentruca am intrat In posesia lui si ne apartine.Personal Inteleg ca;A lua grija de acest dar arata ca esti interesat sa il pastrezi.Am sa pun si In engleza sa vedem cum este aceasta expresie de a se lupta cineva.Am vazut pe unul care vorbea din acest verset si era asa de agresiv In vorbire spunand de aceasta lupta.Era In stare sa spuna ca sa te lupti cu orce mijloace. Cu alte cuvinte “sa dai si cu pumnul”daca e cazul/ Asta a fost religia In decursul istorei. A fost perioada inchizitiei si cate alte situatii creiate de cei care se numesc crestini.Dar nu numai atunci au fost astfel de asa zisi cresini care au mers pana la atrocitati In numeleDomnului Hristos.Si azi sunt cei care sustin fiecare ce religie Imbratiseaza.Copii lui Dumnezeu Inteleg ca, atunci cand sunt neandreptatiti sa lase ca Dumnezezu Tatal lor sa se” razbune”. Avem si In privinta aceasta unloc care mi-a venit acum in minte cu privire la razbunarea Domnului pe care o aplica cand gaseste de cuvinta.Romani 12;17. Razbunarea este a Domnului.

         Sfintii acestia care au murit nu ne arata Cuvantul ce forma de lupta au ales ei sa Isi apere credinta. Personal Inteleg ca; Este Dumnezeu care protecteaza pe Sfintii Lui carora le-a dat aceasta credinta pentru totdeauna. Protectie fizica si spirituala. Dealungul veacurilor Copiii lui Dumnezeu ca crestini au avut multe de Infruntat. Toate acestea au fost cunoscute de Dumnezeu.Intr-o Imprejurare Petru a scos sabia si a lovit. Ce ia spus Domnul Isus atunci? Bine ai facut Petre ca esti chemat sa Iti aperi credinta? Nu, Domnul Isus i-a spus; Petre puneti sabia la loc In teaca. Dece au murit acestia In credinta? Pentruca au fost sfinti si au primit credinta ca dar pentru totdeauna.In credinta au murit toti acestia,Cum adica, acestia nu au avut si ei slabiciunile lor In acest trup? Da, dar Dumnezeu care ia nascut din nou a promis prin Domnul Isus ca ;Voi fi cu voi pana la sfarsitul zilelor voastre.Matei 28;20. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului." Amin.Dumnezeu cand a Inviat un suflet din moartea spirituala ii da si credinta acesta care Il mantuieste si pe care nu o ia nimenea.Atentie la cei care propaga ca Mantuirea se poate pierde.

         Citim ca cei rascumparati au fagaduinte date de Dumnezeu In mod specific pentru ei ca Copii ai Lui.fara sa fi capatat lucrurile fagaduite; Tot In aceasta epistola citim ca ei se uitau dupa o cetate care are temeli vesnice. Atunci ceia ce spune Ap, Iuda de credinta data odat pentru tot deauna Sfintilor nu ne face claritate pentru a ne convinge ca vom primi aceste fagaduinte? Departati-va de religie Fratilor si Surorile ca nu va face bine ci din potriva va slabeste.Cand le vom capata? Ap, Petru are ceva de spus In privinta acestor fagaduinte care le numeste Mostenire.Iata ce spune el Insuflat de Duhul Sfant pentru Intarirea noastra.1 Petru 1;4. si la o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi.Iata ca, nu ne-a dat-o noua pe maini spuneam alta data ca este pastrata In ceruri.Acestia nu au capatat-o si nici noi nu o vom capata aici pe pamant. Dece? Pentruca e de natura cereasca. ci doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe
,
         Poate ne Intrebam cum de au putut sa le vada. Raspunsul Il da versetul de fata. Adica, au murit In credinta. Cu alte cuvinte, credinta este cea care genereaza Incredere.marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant.Iata ca ei realizasera ca;In viata aceasta ei sunt straini si calatori. Adica sunt In drum spre mostenirea lor care e pastrata In ceruri.Nu stiu cati dintre cei care se numesc ei crestini ajung sa fie convinsi si sa doreasca sa ajunga la mostenirea care le-a fost fagaduita.Ramane ca cel ce este nascut din nou sa se bucure In Domnul Hristos ca este mostenitor Impreuna cu Domnul Hristos.Romani 8;17. Si, daca suntem copii, suntem si mostenitori: mostenitori ai lui Dumnezeu si impreuna mostenitori cu Hristos, daca suferim cu adevarat impreuna cu El, ca sa fim si proslaviti impreuna cu El.Ramane sa-I multumim lui Dumnezeu noi toti care suntem Copii ai Lui ca s-a Indurat de noi, si ne-a facut mostenitori cu Fiul Sau.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: