sâmbătă, 7 iulie 2018

Deutronom 7;9. Sa stii, dar, ca Domnul Dumnezeul tau este singurul Dumnezeu. .......

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Deutronom 7;9. Sa stii, dar, ca Domnul Dumnezeul tau este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios si Isi tine legamantul si indurarea pana la al miilea neam de oameni fata de cei ce-L iubesc si pazesc poruncile Lui. 
  
         Iata o Instintare ca sa nu spun un avertizment dat de Dumnezeu Poporului Evreu. Pai ce nu stiau ei ca, Dumnezeu este cel ce i-a scos din robia egipteana? Stiau dar, uite ca repede se uita binele pe care Dumnezeu Il facuse acestui popor. Nu stiu cati dintre ei Isi mai amintesc de acest bine.Si asa se  Intampla si Intre semenii nostri. Uitam binele care cine-va ni-la facut Intrun fel sau altul. Si unii dintre noi sunt ca Israelitii din trecut si dece nu si cei de zi.Cu atat mai mult binele pe care Dumnezeu ni-la facut cand ne-a scos din robia celui rau si a pacatului. Asta numai daca; Intradevar am fost scosi din robia pacatului. Isrelitii dealungul timpului au avut spuneam altadata destui dumnezei straini. Nu In zadar din cand In cand Dumnezeu Ii atentiona ca nu e alt Dumnezeu Inafara de El pecare sa-l slujasca.Mai spuneam cu alta ocazie ca si unii dintre cei care spun ca sunt credinciosi au alti dumnezei.

         Si ca acesti dumnezei, sunt orce poate lua locul In inma.Sa stii, dar, Inteleg asa cum am spus ca este o avertizare pe care ei Israelitii trebuiau sa o puna la inima, sa o ia In considerare. Dece? Pentruca, Dumnezeu am vazut ca oridecate ori sau abatut dela ascultarea de El a trecut la disciplina.Nu e cu nimic diferit la noi care ne numim credinciosi. Avem deaface cu acelasi Dumnezeu plin de dragoste dar si care un Intarzie sa aplice disciplina cand ne abatem dela ascultarea de El.Sa nu fim suprinsi cand aplica disciplina. Israelitii erau suprinsi uneori cand Dumnezeu Ii disciplina. A fost situatii In viata lor cand Dumnezeu i-a dat In mana popoarelor din prejur. Si au fost fortati din pricina acestei discipline, apasari, sa strige catre Dumnezeu. Atunci, Dumnezeu Isi arata partea aceia care cuprinde dragostea lui nemarginita.

         Nu stiu cat tinea aceasta ascultare a lor de Dumnezeu. Pentruca din nou se departau si Dumnezeu era nevoit din nou sa puna dragostea deoparte si sa aplice disciplina.Disciplina care pana la urma tot din dragoste venea asupra lor.Asa citim In; Evrei 12; 6. Caci Domnul pedepseste pe cine-l iubeste si bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeste."Uite, tot asa procedeaza Dumnezul nostru si cu noi atunci cand ne abatem dela voia Lui.. Dece? Pentruca El este un Dumnezeu care ne iubeste si e ne schimbator.Daca nu suntem disciplinati, ne Incadram In acei fii facuti din curvie. Citim In versetul;8….. sunteti niste feciori din curvie, Cu alte cuvinte ,nu suntem legitimi ai Lui.Ce Inseamna sa fi legitim ai Lui? Sa fi nascut de El. Nu de oameni, nu de voia vreunui ,om si nici din sange.Asa citim In Ioan 1;13.Un copil ascultator nu da ocazia Parintelui sa-i aplice corectia, disciplina.Fie la modul literal fie spiritual.

         Iata cum Il descrie Cuvantul pe Dumnezeul nostru, al celor ce se tem de El. El este un Dumnezeu credincios. Iata ce asigurare Primeau Israelitii dar si noi cei racumparati ai Domnului Hristos.Poate si In vechime popoarele de prin prejur spuneau ca; Dumnezeu poate sa-i paraseasca . Asa,cum si azi sunt unii daca nu chiar cei mai multi sustin ca cei rascumparati pot pierede mantuirea. Cu alte cuvinte,Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau In zadar sa se jerfeasca.Uite ca nu numai Israelitii au primit aceasta garantie, asigurare, dela Dumnezeu ca El este un Dumnezeu credincios. Si dupa cum am spus avem si noi aceiasi asigurare ca, Dumnezeu nu paraseste pe cei pe care i-a nascut din nou si acum sunt Copii ai Lui.Cei ce Intradevar au avut si au o relatie de partasie cu Dumnezeu Intradevar, prin Domnul Hroistos, au expiermentat dealungul vieti lor ca; Dumnezeu, este  credincios. Si ca El ramane credincios fagaduintelor Lui.

         Asa cum le-a dovedit-o si Israelitilor ca popor pamantesc o dovedeste si azi celor rascumparati ca popor ceresc.Asa ca, nu numai popoarele de prin prejur au ramas de rusine cand au pus la Indoiala credinciosia lui Dumnezeu. Dar si cei care  cum am spus, cei de azi, care vantura ideeia ca cei rascumparati pot pierde mantuirea. Si acestia vor ramane de rusine.O alta asigurare pe langa aceeia ca El este credincios,Cuvantul adaoga;si Isi tine legamantul si indurarea. Cu alte cuvinte, nu Ii pare rau de fagaduinta facuta. Dece? Pentruca nu este un fiu al omului.Numeri 23;19.Legamantul pentru Israeliti citim In Evrei 8; a fost temporal.Dece a fost temporal? Spuneam alta data ca; Dumnezeu Dinainte de a fi popoarele, Natiunile, avea In vedere un alt legamant pe care avea sa-l faca In Domnul Hristos. Dece In Domnul Hristos? Pentruca In acest legamant nou sa cuprinda pe toti rascumparatii Lui fie ei Iudei sau dintre neamuri.

         Iata dece Ap, Pavel  care eara evreu, as spune chiar ultra nationalist, a fost Ingenunchiat de Harul lui Dumnezeu prin Duhul Sfant sa recunoasca aceasta realitate ca,nu  mai sunt natiuni In Hristos;Galateni 3;28 si Coloseni 3;11. Pe cand noul legamant facut In Domnul Hristos cu cei pe care i-a rascumparat este vesnic. Dece e vesnic? Pentruca Cel care l-a facut este vesnic. Avem deaface cu acelasi Dumnezeu ca si Israelitii. Adica, neschimbator.si indurarea pana la al miilea neam de oameni Avem aici un numar de ani pe care Ii mai vedem si In Cartea Apocalipsei. Nu stiu cati dintre noi ne-am gandit ce ar Insemna aceasta suma de ani? Personal gasesc ca are un Inteles spiritual, simbolic, pe care cei mai multi Il resping. Dece Il resping acestia si Il i-au literal? Pentruca nu stiu altceva decat sa asimileze sa nu mai spun ca alta data sa Ingita pe nemestecat ceia ce li se ofera. Acestia iau de bune tot ceia ce aud, vad pe Youtube care circula pe internet.

         Indraznesc sa spun ca; Este trist cand asimilezi orce dar fara sa cercetezi tu personal. Ca sa faci asa ceva ,necesita un studiu aprofundat al cuvantului la modul personal.Sa fie chiar asa cum citim ca; Dumnezeu se Indura pana la al miilea neam?Si Inca Cuvantul scoate In evidenta acesta afirmatie;de oameni. Care vor fi acesti oameni? Avem In Cuvant suficiente locuri care ne da raspunsul cu privire la planul de Mantuire al lui Dumnezeu anume; Cum Il aplica si cui Il aplica.Teologii pot avansa teoriile lor,dar departe de a corespunde cu Cuvantul armonizat.Asa cum am spus, ca mia de ani o mai gasim si In Cartea Apocalipsei care ne relateaza de “acea Imparatie de o mie de ani” unde se crede ca; Domnul Isus va veni si va Imparati cu poporul evreu.Am spus cu alta ocazie ca; I-am psus aceasta Intrebare unui prominient Frate dintre noi. Iata ce l-am Intrebat; Cu cine va Imparati Domnul Isus la Ierusalim In mia de anii?

         Trist ca mi-a dat un raspuns ambigu. Adica sa fiu mai clar a spus ca si cu Evreiii si cu Mireasa. Asa ceva i-am spus ca nu am gasit scris In Cuvant.Ramane sa Inteleg personal ca ; Aceasta Indurare a lui Dumnezu arata prin mia de anii un timp nelimitat. Sau, dece n Vesnicia.Si ca;Vesnicia  este aplicata pentru taoti aceia care sunt cuprinsi In planul de mantuire al lui Dumnezeu.fata de cei ce-L iubesc si pazesc poruncile Lui. O alta Intrebare destul de legitima pe care ar trbui sa ne-o punem este aceasta; Cine sunt cei ce iubesc Poruncile lui Dumnezeu, sau aceste porunci Indraznesc sa spun ca este Lege din vechime si azi este acest Cuvant scris al lui Dumnezeu Sfanta Scriptura.Ne putem da singuri un raspuns potrivit cu ceia ce citim In acest Cuvant dat de Dumnezeu.

         Spuneam cu alta ocazie ca, cei ce iubesc poruncile sau Cuvantul sunt In exclusivitate cei ce au fost nascuti din nou. Cu alte cuvinte, acestia au fost adusi la viata spirituala si acum sunt vii pentru Dumnezeu.Asa citim In;Romani 6;11. Tot asa si voi insiva, socotiti-va morti fata de pacat, si vii pentru Dumnezeu, in Isus Hristos, Domnul nostru.Iata deci,care sunt oamenii de care ne relateza Cuvantul In acest verset.Ca unora dintre noi nu ne convine,este irelevant acest aspect.Cei ce sunt sinceri vor realiza acest adevar pe care Cuvantul Il scoate In evidenta anume; Nu toti oamenii vor fi In starea de a iubi Poruncile lui Dumnezeu.ate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni,care sunt -sinceri- si iubesc Cuvantul Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: