miercuri, 25 iulie 2018

Evrei 13;4. Casatoria sa fie tinuta in toata cinstea,.................

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 13;4. Casatoria sa fie tinuta in toata cinstea, si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari.

         As fi dorit sa evit sa mai spun cate ceva din acest verset pe marginea acestui subiect Casatoria.Dar pentruca sunt la rand cu cititul din aceasta epistola, am opservat de data aceasta ceva mai mult din ceia ce Inseamna sa fi crestin cu numele si sa fi Copil al lui Dumnezeu nescut din nou.Si am zis ca este bine sa mai aduc In atentie cate-va ganduri care ne pot fi de folos tuturor.Acest pacat al curviei,preacurviei, a fost si Inca se gaseste printre fiinta umana. Dar iata ca si printre cei ce se numesc crestini se gaseste acest pacat. Se vede treaba ca acest pacat se practica In acesta adunare sau printre acesti”crestini” evrei, din moment ce Apostolul Il aduce In atentie.Este dezastru sa porti acest nume de crestin si sa te tavalesti In acest pacat.Nu pot sa admit pentru mine Insumi sa pretind ca sunt un rascumparat al Domnului Hristos si sa practic acest pacat.

         Sau, chiar sa cad victima acestui pacat. Se naste o Intrebare: Cand unul din acestia care se pretinde ca este credincios a savarsit acest pacat sa nu spun ca traieste In el,mai are tupeul sa pretinda ca el este sau a fost In Hristos?.Cand esti In Domnul Hristos, atunci Cuvantul ne arata ca esti tinut spuneam cu alta ocazie de amandoua mainile de Dumnezeu si De Domnul Hristos.Nu mai esti lasat la discretia celui rau, a firi carnale.Nu pot accepta ca Domnul Isus sa te laste din mana Lui atat timp cat a platit pretul rascumparari. Ce putem spune?Sa punem la Indoiala ceia ce Cuvantul ne relateaza Anume;Ioan 10;28. Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mana Mea. Cu alte cuvinte, Domnul Isus vrea sa spuna ca; Cei rascumparati ai Lui sunt In siguranta deplina In mana Lui. Dar cine sa smulga, sau cine ar Incerca sa smulga din mana Lui pe un rascumparat al Lui? Nu este un om sau chiar o fiara salbatica.

         Dar atunci cine sa smulga pe un rascumparat al Domnului Hristos din mana Lui?Negresit ca numai Pacatul este cel care ii da tarcoale Firi carnale In care traieste si el ca oricare om.Dar cu niciun chip nu v-a reusi.Cum sa-l smulga cand este tinut de mana? Iata dece Domnul Isus da asigurarea celor ce sunt ai Lui ca;Nu e forta as zice care sa poata sa smulga, sa-l aduca din nou la starea de rob al pacatului pe cel care a fost nascut din nou, rascumparat. Am Intalnit si din acestia care duceau o viata amestecata. Ei se credeau, se cred, ca sunt Crestini. Dar traiau uneori mai rau ca cei care nu-L cunosteau pe Domnul Hristos ca Mantuitor personal.Ei Isi aduceau o desvinovatire anume ca; Au avut o perioada de eclipsa In vietile lor.Nu poate veni eclipsa peste cel care este In Domnul Hristos care e lumina. Eclipsa Inseamna Intuneric. Acest fenomen Il cunoastem cu toti.Dece?Nu poate veni eclipsa peste cel rascumparat? Pentruca este In El si e protectat chiar si de arsita pe care pacatul ar putea sa o genereza In jurul unui Copil al lui Dumnezeu.Cel rascumparat este In Domnul Hristos si apare Mantuitorul ca un scut (shild) care Il protecteaza.

         Personal I-mi este imposibil sa admit ca; Domnul Hristos dupa ce a platit pretul rascumparai unui suflet Il va lasa prada celui rau sau pacatului acesta al preacurviei care In ultima instanta este In potriva trupului Domnului Hristos. Iata ce citim In acest verset; Casatoria sa fie tinuta in toata cinstea, Personal sunt ferm convins ca; Apostolul cunostea ca printre acestia care se strangeau la olalta se gaseau si din acestia care subestimau acest pacat al preacurviei.Ei nu puteau sa realizeze ca trupul unui copil al lui Dumnezeu este madular In trupul Domnului Hristos.1 Corinteni 12;27. Voi sunteti trupul lui Hristos, si fiecare, in parte, madularele lui.Am mai scris cu alta ocazie cate ceva despre aceasta stare care nu e in niciun fel din caracterul unui Copil al lui Dumnezeu.Spuneam ca te poti chema oricum vei vrea .Dar, daca nu este evidenta In viata a unei schimbari, transformari dramatice din temelie nu te poti indentifica ca ai fi un Copil al lui Dumnezeu.

         Poate se vor gasi si unii care Isi vor lua apararea, se vor Indreptati In felul lor de a trai. Dar Cuvantul nu poate fi invalidat de acestia. Casatoria sa fie tinuta in toata cinstea, Cuvantul este destul de clar In privinta acestui pacat. Nu lasa loc de interpetare,de scuze, In oirce circumstanta te-ai afla.1 Corinteni 6;18. Fugiti de curvie! Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savarsit afara din trup; dar cine curveste pacatuieste impotriva trupului sau.Pe margine, continutul acestui verset am avut o discutie cu un Frate care nu facea deosebire Intre acest pacat si altele. Dumnezeu a avut In vedere sa ne lase In Cuvantul Sau scris si acest amanunt specific pentru acesta situatie.si patul sa fie nespurcat, Iata unde duce acest pacat; Spurca patul conjugal care Inaintea lui Dumnezeu trebuie sa fie ne spurcat.Dumnezeu a intentat casatoria ca o unitate Intre cei doi care au consimtit sa fie una ca ceva sfant sacru in ochii lui Dumnezeu. Dece? Pentruca facem uz de acest Scump nume al Fiului Sau.

         Nu te poti prezenta Inaintea lui Dumnezeu cu astfel de spurcaciune. Ce sa mai spun ca; Cuvantul ne arata ca; In partasie cu Dumnezeu nu poate fi spurcaciune; Apocalipsa 21;27. Nimic intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului. Personal Inteleg atat ce citesc din Cuvant ca; Un rascuparat al Domnului Hristos pune la inima ceia ce citeste. Se fereste de orce este spurcaciune.Indraznesc sa spun cu toata convingerea pe care mi-o da Cuvantul ca; Este inadmisibil ca sa fi tart In acest pacat al preacurviei cand Dumnezeu te-a nascut din nou. Spuneam cu alta ocazie ca; Acest fenomen pe care Il numesc al nasteri divine schimba structura sufleteasca din una veche cu apucaturile si dorintele ei In una noua cu dorinte sfinte.Dece sunt deosebiti Copii lui Dumnezeu de cei religiosi? Tocmai pentru faptul ca sunt nascuti din nou si sunt tinuti de mana de Dumnezeu si de Domnul Isus.Asa citim In;Ioan 10;28-29.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: