joi, 19 iulie 2018

Galateni 5;24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus .......

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Galateni 5;24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei.
         Iata un verset care ne arata destul de clar ce contine aceasta Fire pamanteasca, carnala.Sunt unii pe care i-am Intalnit care nu pot, nu vor sa faca diferenta Intre firea veche carnala si cea din Dumnezeu. As Indrazni sa spun ;Ca sa faci diferenta trebuie neaparat sa expiermentezi amandoua veti pe care le ai ca Copil al lui Dumnezeu.Si sunt convins ca mai toti dintre noi am dat peste astfel de “credinciosi” sau am avut Intrun fel tangenta cu ei.La acestia nu poti face diferenta ca sunt schimbati sau nu. Numai cand te apropi de ei foarte mult. Dela distanta te poti insela. Spun asta potrivit cu ceia ce citim In acest verset anume;Cei ce sunt ai lui Hristos Isus Apostolul aduce In atentie pe cei ce sunt ai Domnului Hristos ca ei au un fel al lor de a trai, de asi desfasura viata lor printre semenii lor.Cu alte cuvinte, diferit de al lor.
         Ca sa fi al lui Hristos,este neaparat nevoie sa te indentifici cu El, ca Mantuitor personal. Nu stiu cati Isi pun aceasta Intrebare daca prin felul lor de a trai se pot indentifica cu Domnul Hristos. Aceasta indentificare se poate opserva din trairea de zi cu Zi.Bine, dar ceilalti ai cui sunt ei? Nu fac referinta la cei deafara ca nu la ei se refera Cuvantul aici In acest verset. Ci la cei care vin In mod normal la adunare duminica dupa duminica si In viata lor nu se vede aceasta marca specifica ca apartin Domnului Hristos. Poate unii ma vor cataloga drept critic.Dar oricare dintre noi are dreptul sa Isi exprime parerea In concordanta cu Cuvantul lui Dumnezeu.Versetul ne arata In continuare ce este specific In viata unuia care este al Domnului Hristos.si-au rastignit firea pamanteasca Apostolul Insuflat de Duhul lui Dumnezeu, aduce In atentie aceasta fire pamanteasca, carnala .
         Fire In care traim noi toti ca si oamrni. Dar ca, In viata celui nascut din nou nu mai troneaza aceasta fire. Dec? Pentruca asa cum spun des, cel nascut din nou are o noua fire din Dumnezeu.Asa ca el poate face diferenta Intre aceste doua fri.Un copil al lui Dumnezeu are toata dorinta de a tine firea pamantesca, carnala rastignita si .Deaceia spuneam la Inceput ca; Sunt unii care traiesc In firea veche si care fac confuzie zicand ca sunt credinciosi.Nu sunt un critic si nici nu fac referire la o persoana sau alta.Vorbesc la modul general, si fiecare dintre noi trebuie sa ne analizam In fata acestui verset si a Intregului Cuvant. Dar In dorinta mea este aceasta preocupare ca cei ce se chem farti sa aiba motivatia de a se controla sa vada ei Isusi In ce fire traiesc.
         Trebuie sa stim personal ce caracteristici au aceste firi. Cea pamanteasca pe care o descrie Cuvantul aici,Isi are caracteristicile ei personale.Dar si cea noua din Dumnezeu la randul ei Isi are caracteristicile ei personale.Iata ce se gasesc In firea pamanteasca care se ocupa cu pamantul; impreuna cu patimile si poftele ei.Daca ar fi sa enumaram aceste patimi sun enorm de multe. Fiecare le cunoastem personal. Fie ca am trait In ele sau Inca mai traim si ne numim crestini.Apoi, daca ne uitam la poftele ei, fiecare se cunoaste ce pofte Il stapaneste si le si Implineste. Cu alte cuvinte, este stapanit de aceste patimi si pofte care izvorasc din Firea pamanteasca , carnala.. Si asta, pentruca nu a fost izbavit printr-o nastere din nou autentica facuta de Dumnezeu.Sunt multi printre cei ce Intradevar au fost nascuti din nou si apartin Domnului Hristos care traiesc mai rau as Indrazni sa spun din cunostintele mele, mai urat ca cei care nu cunosc acest scump nume al Domnului Hristos.
         Din nou, Intelegem ca este vorba de cei care pretind ca sunt crestini.Cu alte cuvinte, acest scump nume al Domnului Hristos le este familiar. Dece le este familiar? Pentruca participa la strangerea celor rascumparati In mod constant.Avem un loc care ne arta pe unii care erau si ei partasi In Adunare;Evrei 6;4,5,6.  Din aceste versete mi-am expus cate-va ganduri cu alta ocazie.Acestora carora le scria Apostolul,nu se vede o separare de aceste doua firi, cum si azi sunt printre cei ce se strang la un loc astfel de suflete ne nascute din nou. Atunci, este singurul motiv sa vedem ca acestia nu pot face diferenta Intre cele doua firi ca ei traiesc numai In cea veche, carnala,pamanteasca.Si acum pe scurt si despre Firea cea noua din Dumnezeu. Ca la randul ei si ea are caracteristicile ei cum am spus ceva mai sus.
         Iata ce izvoraste din aceasta fire naoua din Dumnezeu;Galateni 5;22. Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia,Am spus cu alta ocazie ceva mai mult din aceste roade pe care le produce Duhul lui Dumnezeu care a fost pus de Dumnezeu la momentul nasteri din nou.Noi toti care suntem sinceri si vrem sa ne testam sa vedem unde ne aflam,avem Inaintea noastra, rodele celor doua Firi; Pamantesti  dar si pe cele ale Firi din Dumnezeu.Asa dar, daca suntem sinceri cu noi Insine,va fi destul de simplu sa vedem daca suntem ai Domnului Hristos sau daca apartinem celui care dirijeaza Fire pamnteasca.Unul care traieste In Firea pamanteasca Il vei sesiza numai dect datorita acestor roade pe care inevitabil si le arata In viata de fiecare zi.
         Apoi si pe cei care sunt ai Domnului Hristos Ii vei putea sesiza foarte usor prin roadele lor.Acestia se feresc sa arate ce poate sa etaleze Firea lor pamanteasca. Dece?   Pentruca nu vor sa o puna In umbra pe cea din Dumnezeu. Ei tin neaparat la slava Domnului Hristos pentruca ei sunt In Domnul Hristos. Apoi, ei tin la cinstirea numelui scump al Domnului Hristos care acum este Stapanaul lor.Cate-va ganduri pe marginea acestui verset care diferentiaza pe cei acere sunt ai Domnului Hristos.Ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sineceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.Sa cerem Domnului Har sa putem sa Il cinstim prin purtarea noastra zilnica.Sa fim de folos si unor Frati care pot fi confuji In mintea lor. Si nu pot sa faca dinstinctie In ce Fire Inca traiesc.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: