joi, 5 iulie 2018

Romani 12;15. Bucurati-va cu cei ce se bucura; ............

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 12;15. Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang.

         Un verset destul de scurt dar care cuprinde In continutul lui  doua sentimente de mare importanta pentru cei ce sunt ai Domnului Hristos. Zic sentimente pentruca Cuvantul spune; Simtiti unul cu altul.Cum adica, nu pentru toti care se numesc crestini este acest verset? Nu poti avea aceste doua sentimente sa iei parte la Durerile unui Frate sau a unei Surori sau In ultima instanta sa te bucuri Impreuna cu acesti rascumparati care apartin Domnului Hristos. Chiar daca si oamenii din lume au uneori parte de aceste sentimente, ele sunt pe fond de emotie. Cu alte cuvinte, nu, nu au ca sursa o inima schimbata de Dumnezeu. Nu au intensitatea maxima pe care Duhul lui Dumnezeu o desvolta In cel rascumparat.Dece nu vin din inima? Pentruca o inima carnala este egoista . Numai inima care a fost taiata Inprejur prin nasterae din nou facuta de Dumnezeu va putea sa ia parte la aceste doua stari de bucurie si compasiune, de a plange Impreuna, si a te bucura tot Impreuna.

         Cuvantul ne arata In mai multe locuri de plans si de bucurie.Aceste sentimente Isi au sursa In Domnul Hristos. Il vedem Pe Scumpul nostru Mantuitor ca a plans la moartea lui Lazar pe care Il iubea.Dar se si bucura cand era In compania lor In casa Impreuna cu Ucenicii Lui si luau masa Impreuna la familia lui Lazar;Apoi, era bucuria mantuiri care avea sa o Infaptuiasca la Cruce pentru toti aceia p ecare Tatal Ii da Fiului.Deci, daca esti al Domnului Hristos vei fi sensibil la durerea Fratelui sau a Sorei. Deasemeni vei si lua parte la bucuria care inunda pe un Frate sau o Sora.Atentie la ce fel de bucurii sunt chemati cei ai Domnului Hristos. Este vorba de Bucuria Mantuiri capatata prin credinta data ca dar de Dumnezeu. Cu alte cuvinte, ai primit acest dar al credintei, Efeseni 2;8.vei fi sensibilizat In noua structura sufleteasca pe care o ai prin nasterea din nou. Esti scos din sfera de atractie a firi carnale.Esti subordonat, calauzit de noua fire din Dumnezeu.

         Cei ce sunt plini de buciurie au expiermentat delungul vieti lor asa cum a expiermentat-o acest Frate scump,pe care am sa Il aduc In atentie si care acum asteapta sa se Intalneasca cu Scumpul lui Mantuitor.Sa spun acum ce m-a determinat sa aduc In atentie cate-va ganduri sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.Recent am facut o vizita acestui Frate la spital pe care l-am mentionat. Este un Frate scump care dealungul vietii lui l-am cunoscut personal ca unul care si-a gasit desfatrea In Cuvantul lui Dumnezeu. Zic, si-a gasit, pentruca putini am Intalnit daca am Intalnit,sa faca ca Fratele din Cuvantul lui Dumnezeu desfatrea inimi lor. Iata ce are Psalmistul de spus cu privire la o astfel de desfatare In Cuvant;Psalmul 9;2. Voi face din Tine bucuria si veselia mea, voi canta Numele Tau, Dumnezeule preainalt, Cu alte cuvinte,  Cuvantul Tau va fi preocuparea mea. Si ca sa nu fie confuzie am sa pun tot dintrun Psalm ce Inseamna sa te desfeti.Psalmul 119; 16. Ma desfat in oranduirile Tale si nu uit cuvantul Tau.

         Cu alta ocazie am spus din acest Psalm mai pe larg.In engleza spune asa;16 I will delight myself in thy statutes: I will not forget thy word. Cu alte cuvinte;ma delectez.Ei bine, acest Frate s-a Incadrat In aceste versete din aceste doua psalmuri dealungul vietii lui.Este Intr-o stare care te face sa plangi Impreuna cu el. Acest trup se deterioreaza si la un moment dat trebuie sa fim desbracati de acest cort cum Il numeste Ap, Pavel.2 Corinteni 5;2. Si gemem in cortul acesta, plini de dorinta sa ne imbracam peste el cu locasul nostru ceresc,Apoi, Pavel repeta si In versetul 4. Chiar in cortul acesta deci gemem apasati; nu ca dorim sa fim dezbracati de trupul acesta, ci sa fim imbracati cu trupul celalalt peste acesta, Ce vrea sa spuna Ap, Pavel In versetul acesta 4? Personal Inteleg ca prin Imbracare peste acest trup este la fel cu a fi schimbat Intrun trup de slava.Asa s-a Intamplat cu Domnul Isus la Inviere dupa ce a iesit din mormant.Nu cum am Intalnit pe unii care sustin ca Domnul Hristos s-a Inaltat In Duh la Tatal si nu In trup de slava.

         Spuneam cu alta ocazie ca; Este o lege a lui Dumnezeu care spune; Nimic nu se pierde ci totul se transforma.Asa i-a descoperit Dumnezeu acestui savant pe nume; Antoine-Laurent Lavoisier. Asa dar Fratele este In asteptarea ca Dumnezeu sa-i transforme acest trup In trunul de slava ca al Domnului Hristos Vom fi ca Scumpul nostru Mantuitor pentruca Il vom vedea asa cum este.Asa citim In 1 Ioan 3;2. Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este.Sau cand ne vom Intalni cu El personal.Nu-L putem vedea In acest trup care este Firea veche, din care e alcatuit.Apoi, Cuvantul ne aduce Inainte al doile sentiment pe care Copiii lui Dumnezeu Il au In noua structura sufleteasca.plangeti cu cei ce plang.Am spus ceva mai mult de plans de a simti cu Fratele pentruca suferinta m-a Indemnat sa aduc Inainte acest sentiment. Noi toti care suntem ai Domnului Hristos avem acest sentiment al bucuriei ca suntem mantuiti.Si ca In final vom fi cu Scumpul nostru Mantuitor.

         Noi,suntem ca Copii ai Lui Intr-o continua asteptare de al Intalni pe Scumpul nostru Mantuitor care s-a sacrificat pentru noi.Zic, noi cei care Intradevar am fost nascuti din nou.Am fost la Fratele la spital cu sotia si o fata cu Sotul ei.Negresit si ei copii ai lui Dumnezeu.Iata ca  acum ne bucuram de aceasta mantuire, acest privilegiu pecare il avem de a fi Impreuna cu Domnul Isus o vesnicie.Ce viata frumoasa sa poti trai fara regrete ca nu ai compromis Scumpul nume al Domnului Hristos.Inca odata cu aceasta ocazie am retrait acest sentiment al calatoriei vremelnice pe acest pamant.Ap, Pavel spune aceste cuvinte care m-au Imbarbatat si mi-au facut mult bine;Deacum ma asteapta cununa neprihaniri pecare mi-o va da Domnul Judecatorul cel drept. Si atentie In continuarea versetului; Si nu numai mie ci si tuturor ce vor fi iubit venirea Lui sau Indraznesc sa spun Intalnirea cu El personala.Domnul sa puna In inima noastra aceasta dorinta de al Intalni printr-o curatire continua.Am fost la fratele la spital cu sotia si o fata a mea cu sotul ei.Care si ei l-au cunoscut personal pe acest frate scump.Si la plecare Fratele ne-a spus aceste cuvinte; Pastrati partasia cu Domnul Isus.Domnul sa-l aiba In paza Lui pana la trecerea dincolo.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: