duminică, 22 iulie 2018

Ezechel 13;4. Prorocii tai, Israele, sunt ca niste sacali ...............

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ezechel 13;4. Prorocii tai, Israele, sunt ca niste sacali in mijlocul daramaturilor!
         Cineva mi-a trimis acest verset ca sa vedem Inpreuna ce putem Intelege din el. Sigur, ma bucura enorm cand un Frate sau o Sora are dorinta sa vada din Cuvantul pe care il citeste sa afle ce vrea Dumnezeu sa Invete.Nu e usor sa nu te opresti la ce e firesc,literal. Scopul unui Copil al lui Dumnezeu este sa se hraneasca sufleteste nu firea veche carnala.Cel nascut din nou spun deseori In Intelegerea pe care o am ca;El nu se ocupa cu ce e firesc.Pe cei nasuti din nou Cuvantul Ii numeste Duhovniceti sau spirituali. Avem In Cuvant un loc care ne vorbeste explicit de aceasta transformare pe care o aduce Nasterea din nou Iata cum citim si unde citim;Romani 8;9. Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.Versetul acesta mi-a dat mult de gandit. Si pe parcursul vietii cand am Inteles din ce In ce mai mult cum trebuie abordat ceia ce citim din Cuvant, am realizat ca; Cuvantul ne este dat de Dumnezeu ca o alimentatie spirituala, duhovniceasca pentru suflet nu pentru trup, care este firea pamanteasca.  
          Daca sufletul este hranit din Cuvant, atunci neaparat si trupul, firea pamanteasca carnala va fi tinuta la locul ei.Adica, nu va domina viata si actiunile celui nascut din nou. Versetul de mai sus din Ezechel ne aduce Inainte aceasta pozitie o numesc deproroc. Pozitie care In vechime ca proroc,era In legatura cu Dumnezeu si cu poporul caruia trebuia sa-i spuna ce vrea Dumnezeu dela ei. Astazi, sunt cei care spun ei ca au chemare sa vesteasca ”ceia ce Dumnezeu le spune” Asa era In vechime In acest popor Israelit.Prorociii tai, Dumnezeu face o precizare aici la Inceputul versetului anume;Ca Israel avea Prorocii. Dar le arata, le desvaluie si ce comportament aveau acesti proroci ai lui Israel.Dumnezeu avea prorocii si din alte Popoare. Avem ca exemplu pe Balam care nu era Israelit.Asa Inteleg din acest loc.Numeri 22;12. Dumnezeu a zis lui Balaam: “Sa nu te duci cu ei; si nici sa nu blestemi poporul acela, caci este binecuvantat.”Era vorba de  Poporul Israel.Iata cum era In vremea acei Prorocii  lui Israel. Erau ca niste sacali Ii descrie Cuvantul.Si Dumnezeu a gasit cu cale sa ridice din alt popor Proroc care sa fie al lui.Specifica Cuvantul ce fel de prorocii avea Israel la vremea aceia.
          Cand Dumnezeu spune;Prorocii tai, Israele, Face referire la acei Proroci pe care Israel Ii avea In mijlocul Poporului. Dar ca acestia nu erau pusi de Dumnezeu.Daca ne Intoarcem putin la cei din zilele noastre care se numesc ei Isusi “Prorocii” sau mai curent spus;pastori cu seminare nu cu chemare.dar care nu sunt pusi de Dumnezeu. Nu sunt un critic am spus-o des. Dar a fi proroc sau pastor nu Inseamna neaparat sa ai seminar. Prorocii din vechime nu erau“scoliti”de oameni.Si nici chiar Apostolii.Ei erau chemati de Dumnezeu. Si am sa aduc numai un loc din Cuvant care ne arata Prorocul Amos nu era scolit de oamenii. A fost acesta scolit?Amos era culegator de zmochine.In rest las pe Fratii si Surori sa analizeze singuri.Acestia, vin In numele lor si spun ce vor dela ei. Ca dovada sta starea biseicilor cat de crescute sunt In cunoasterea Domnului Hristos. Asa era si Poporul Israel Ignorant din pricina Invataturi pecare o primea.Apoi, si felul de crestere spirituala personala   a celor ce se strang In astfel de biserici.
         Poate cineva va spune; acestia din zilele noastre,nu sunt proroci. Dar ce sunt ei? Ca Indefinitiv,zic ei; ca declara Cuvintele lui Dumnezeu.Trebuie sa stim care este definitia unui proroc si ce face el. Spuneam cu alta ocazie ce faceau prorocii In vechime.Ei decalarau cuvintele lui Dumnezeu poporului cum am mentionat mai sus. Asa era In trecut cand Dumnezeu sta de vorba cu acesti Proroci care erau trimisi de El.Iata ca Insusi Dumnezeu venea si sta de vorba cu Prorocul pe care El Il trimetea sa faca slujba Incredintata de Dumnezeu. Cuvantul nu ne da amanunte de felul cum aparea Dumnezeu.Numeri 22;9. Dumnezeu a venit la Balaam si a zis: “Cine sunt oamenii acestia pe care-i ai la tine?”Noi nu punem la Indoiala ceia ce scrie In Cuvant. Doar credem. Pentruca acesta este rolul credintei primite ca dar dela Dumnezeu Efeseni 2;8.sa nu creieze dubiu Indoiala In mintea si inima celui rascumparat.Scriptura ne arata ca sunt proroci si azi dar, ca Dumnezeu a Incetat sa mai stea de vorba cu cei pe care El Ii trimite  In lucrare. Dumnezeu a lasat Cuvantul lui scris si mai mult a trimis Duhul Lui cel sfant In cei pe care Ii naste din nou.
         Acestia au ca calauza Duhul lui Dumnezeu care le descopere ce vrea Dumnezeu din Cuvantul Lui sa spuna.Ei bine, cei ce vorbesc azi si umple timpul cu fel de fel si nu cu ce este spre zidire, crestere, sunt ca si Prorocii lui Israel pe care Cuvantul Ii arata In acest verset ca sunt ca niste Sacali.Poti fi pus peste o Adunare, Biserica, Poti avea orice fel de Seminar si sa nu fi trimis de Dumnezeuca Proroc al Lui. Ci sa fi ca un Sacal.Daca In viata ta nu se vede schimbare, o transformare esti un proroc mincinos cum Ii defineste Cuvantul. Dece sunt acestia care nu sunt trimisi de Dumnezeu mincinosi?Pentruca In ultima instanta nu sunt trimisi de Dumnezeu si vorbesc dela ei.  Si ca atare, nu au cuvintele lui Dumnezeu. Ce fac ei? Spun dela ei cum vom vedea ceva mai jos in referinta versetelor care le-am pus.Si ca sa vedem ca sunt si azi proroci, voi da un loc din Noul Testament unde vom vedea destul de clar ca, Intradevar,cei ce vestesc Cuvantul sunt numiti de Cuvant Prorocii.Asa citim;1 Corinteni 12;28. Si Dumnezeu a randuit in Biserica, intai, apostoli; al doilea, proroci; ……
         Apoi, versetul continua si ne arata cum erau acesti proroci ai lui Israel care erau pusi de oameni sau, se puneau ei peste popor si azi peste Adunare. Iata ce caractere aveau acestia;sunt ca niste sacali.Aceste animale nu fac decat rau.Ele distrug si omoara.Cu alte cuvinte, sunt salbatice.Iata cu cine Ii  compara Cuvantul cum sunt acesti proroci. Sau Indraznesc sa spun ca In zilele noastre sunt acesti pastori care nu rareori spun ca; “asa vorbeste domnul” Au o Indrazneala pe care nu o gaseti decat la cei care nu sunt nascuti din nou. Nu vreau sa fiu Inteles gresit. Dumnezeu are si prin acestia pe unii care Intradevari sunt trimisi, pusi de El.Daca Sacalii sunt animale salbatice,asa sunt si acestia care fac rau prin adunari.Ce ar Insemna sa fi salbatic? Sa nu poti sta In jurul celor care sunt domestici. Indraznesc sa asociez pe cei domestici cu cei care sunt nascuti din nou. Dece? Pentruca acestia au din caracterul Domnului Hristos. Prin nasterea din nou, Dumnezeu i-a domesticit.Cel salbatic are un caracter din stapanul pe care Il are Si finca e salbatic, e In natura lui sa faca rau.
         Sunt Adunari, Biserici, unde au patruns acesti Sacali si unde au patruns au facut prapad.Acestia lasa In urma numai nenorociri urmate de mizerii. Asa este azi si asa era si Intrecut. Deaceia Dumnezeu Ii demasca, Ii da pe fata. Care era motivul? Sa poata Israelitii sa faca diferenta Intre un Proroc trimis de Dumnezeu si acestii Sacali. Azi, nu e cu nimic diferit de cum a faost atunci. Suntem martori la Adunari care au ajuns ca o viziune de Sacali.La modul literal, Sacalii traiesc, cauta darmaturile.Dece? pentruca In aceste darmaturi isi fac adapostul fel de fel de animale mai mici.Sacalii se uita dupa ele. Indraznesc sa fac o paralela cu ce este la modul spiritual prin Adunarile pe care le cunosc personal si poate prin altele sunt aceste daramaturi In care Sacalii se simt la ei acasa.Apoi, acele animale mici care se ascund de acesti sacali traiesc cu teama In aceste Adunari care au devenit daramaturi. Poate se vor gasi si unii care nu vor fi de acord cu aceste asemanari. Dar daca suntem sinceri cu noi Insine, vom realiza  caceia ce Cuvantul ne Infatiseaza este un adevar de necontestat.
         Comparatia pe care Cuvaintul o face In acest verset este o realitate a caracterului acestui animal de prada care Infatiseza si la modul spiritual nu numai literal.Am sa pun ca referinta cate-va versete din acest capitol; Ezachel; 13;2.”Fiul omului, proroceste impotriva prorocilor lui Israel care prorocesc si spune celor ce prorocesc dupa gustul inimii lor: 3. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: “Vai de prorocii fara minte care umbla dupa duhul lor si nu vad nimic!6.( Cei de azi sustin ca sunt descoperi  din cuvant “aceste vedenii”)Vedeniile  lor sunt inselatoare, si prorociile lor mincinoase. Ei zic: “Asa vorbeste Domnul!”, macar ca Domnul nu i-a trimis; Aceste referinte sunt cu privire la acesti Sacali pe care Cuvantul Ii descrie.Cate-va ganduri din acest verset pe care l-am primit doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar asa cum ne-a fost dat De Dumnezeu si Tatal nostru.Sa luam seama si sa ne ascundem tot mai bine de acesti Sacali.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: