luni, 16 iulie 2018

Evrei 13;13. Sa iesim,dar, afara din tabara ..........

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 13;13. Sa iesim,dar, afara din tabara la El si sa suferim ocara Lui.

         Avem Inaintea noastra acest scurt verset dar care cuprinde In continuul lui o semnificatie foarte importanta pentru cei care se considera ei Isusi nascuti din nou. Bine Inteles daca vad In viata lor aceasta schimbare importanta de a trai o noua viata se pot numi ca sunt nascuti din nou.Viata care trebuie neaparat sa faca diferenta Intre ce ai fost, sau cum ai trait In trecut de a te naste Dumnezeu din nou si de felul cum traiesti acum dupa acest eveniment divin Il numesc al nasteri din nou. Este de neaparata importanta sa platim atentie daca Intradevar este schimbare sau nu In vietile noastre. Altminteri, mergem deavalma cu gramada de religiosi. Si potrivit cu acest verset aceasta deavalma este Tabara de unde Domnul Isus este afara. Cei ce sunt In Tabara, nu au nimic deaface cu Scumpul nostru Mantuitor care a platit pretul acestei nasteri din nou de Dumnezeu Tatal.

          Asa dar,Sa iesim, Iata ce cere Cuvantul celor care spun ei Insusi ca sunt credinciosi, ca sa nu mai presez pe acest cuvant de  nascuti din nou.Cum sa  iesim? Personal, Inteleg cu felul nostru te a trai, de a ne manifesta ca In trecut. Dece? Pentruca un nascut din nou care se numeste Copil al lui Dumnezeu are o alta structura sufleteasca o numesc eu. In aceasta structira toate sau facut , sau sunt noi. Cel ce este In Hristos este o faptura noua ne spune Cuvantul. Apoi ne aduce ca evidente Insusi transformarea pe care o vedem personal In viata noastra daca este facuta?In Omul cel nou nu ne mai intereseaza lucrurile care apartin unei Firi stricate.Iata cum citim si unde citim despre aceasta structura, faptura noua; 2 Corinteni;5;17. Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.Apostolul, vorbeste unora care erau Evrei si se strangeau la olalta.

         Dar personal Inteleg ca acestia,ramasese tot In apucaturile Firi pamantesti si cu datinile evreiesti. Apostolul a fost obligat prin Duhul sfant sa le spuna acest mare secret al tririi unei vieti noi din Dumnezeu,anume;De a iesi atara. De unde sa iasa ei si noi cei de azi?Versetul continua ca sa nu ne lase confuzi. afara din tabara Mai Intai adaoga acest cuvant la modul imperativ.Dar, acest cuvant mie personal I-mi arata ca este neaparat necesar sa iesim afara daca dorim sa traim o viata noua si spre slava lui Dumnezeu.Si negresit Impreuna cu Domnul Hristos afara din Tabara.Ce va fi Insemnat pentru acestia carora le scrie Apostolul  sa iasa ei Insusi. afara din tabara?Dar si pentru noi cei de azi acast cuvant;Tabara? Nu am sa gresesc daca voi asocia Tabara cu Lumea. Tabara lui Isrel Cuvantul o defineste In multe locuri din Vechiul Testament,ca ar fi aceasta Tabara Poporul sau Natiunea lui Israel.

         Cu alte cuvinte, as Intelege sa iesim afara din lume. Din aglumeratia In care traiesc cei ne rascumparati.Sa tinem cont,sa platim atentie ca; Apostolul  le vorbea cum am spus mai sus unora care se credeau ei Insusi crestini.Si, vom vedea ca; Insusi Mantuitorul a fost rastignit afara din Tabara, din Ierusalim unde erau lume multa.Apoi,Tabara Indraznesc sa o mai indentific pentru noi Insine cu Adnarea de adunatura, de gramada, In care nu este cinstit Numele Scump al Domnului Hristos care a suferit afara din Tabara.afara din tabara la El .Dece a fost pus Domnul Isus afara din tabara, din lume? Pentruca Lumea nu era vrednica de El.Si daca nu a fost acesta lume vrednica de Fiul lui Dumnezeu ne fiind primit. Dar dece a venit aici Mantuitorul? Raspunsul este simplu potrivit Cuvantului. Sa salveze din robia celui rau pe toti aceia pe care Tatal Ii da Fiului.

         Gasim aceasta afirmatie pe care o fac In Cuvant; Ioan Cap,17;9 Dar iata ca nici de cei ce au fost rascumparati lumea nu era vrednica.Evrei 11;38. ei, de care lumea nu era vrednica - au ratacit prin pustiuri, prin munti, prin pesteri si prin crapaturile pamantului.Si Cuvantul mai are si altceva de spus despre suferintele Domnului Hristos afara din tabara Impreuna cu cei rascumparati ai Lui.Filipeni 1;29. Caci, cu privire la Hristos, voua vi s-a dat harul nu numai sa credeti in El, ci sa si patimiti pentru El. Iata dece ,Apostolul In acest verset Indeamna sa iesim si noi din Tabara, din Lume la El. afara din tabara la El . Cum am putea noi sa stam In Tabara fara Scumpul nostru Mantuitor cand El este afara din Tabara? . Cand lumea sau Tabara nu la vrut? Ei bine;Nu poti fi In aceslasi timp si In Tabara si afara din Tabara.Este o Intrebare pe care trebuie sa ne-o punem fiecare cu mare seriozitate unii din noi, care Inca ne mai Impartim viata. Cand In Tabara ,cand afara din Tabara.

         Asa cum am spus ceva mai sus ,nu poti fi In acelasi timp si In Tabara si afara din Tabara. Am repetat caeste cuvinte,pentruca ne sunt de mare folos sa platim atentie la ele.O viata de Copil al lui Dumnezeu nu este duala, adica si cu Lumea si cu Dumnezeu.Dar ca sa fi In afara de Tabara trebuie sa te astepti sa suferi ocara Domnului Hristos.Asa cum l-a vazut Ap, Pavel In aceasta epistola catre Filipeni 1;29.Cand vine vorba de Har, toti ne bucuram cand Il primim. Dar ca acest Har poarta cu el si aceasta suferinta, ocara a Domnului Hristos.Avem In Vechiul Testament un loc unde putem vedea ca si In Vechime se Intrevedea Domnul Hristos care avea sa sufere afara din Tabara. Iata ce citim In Evrei despre Moise;Evrei 11;26. El socotea ocara lui Hristos ca o mai mare bogatie decat comorile Egiptului, pentru ca avea ochii pironiti spre rasplatire.Dece au suferit toti Sfintiii  Impreuna cu Domnul Hristos? Dece nu sau dat Inapoi dela aceasta ocara a Domnului Hristos si au preferat sa fie alaturi de Mantuitorul lor?

         Cuvantul ne arata ca ei, aveau ochii pironiti spre rasplatire.Si Ap, Ioan are cva de spus despre Tabara sau Lume;Iata ce cum citim In;1 Ioan 2;15. Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.Cu alte cuvinte vrea sa spuna Tabara.Iata deci, care este viata despartita de Lume, de Tabara, sa fi Impreuna cu Domnul Hristos. Lumea nu era vrednica de acestia care erau cu Domnul Hristos.Ei se simteau bine sa fie cu Mantuitorul lor afara din Tabara.Am spus cu alta ocazie care a fost motivul dece Domnul Isus s-a rugat Tatalui numai pentru ai Lui, nu si pentru Lume. Asa citim In; Ev, dupa Ioan Cap,17;9 Pentru ei Ma rog. Nu Ma rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru ca sunt ai Tai: Apostolul aduce In atentie Prezentul continu.

         Ce Inseammna acest prezent continu? Pentru totdeauna cu Domnul Isus.Am spus cu alta ocazie despre contrastul dintre aceste cuvinte ale Mantuitorului Ioan Cap,17;9 si felul de cum trebuie sa le Intelegem In armonia Cuvantului.Apoi, tot In acest capitol In; Ioan 3;16.Citim;Fiinca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea...Si am aratat cum Inteleg personal definitia acestui cuvant Lume. Si am realizat ca nu este acest contrast care pare la prima  vedere.Iata dece spun des ca; Ceia ce citim din Cuvant trebuie armonizat cu alte locuri pe acelasi subiect. Asta sa nu ajungem sa spunem ca sunt contradictii cum am mai auzit.Trebuie sa ne dovedim noua Insine ca;Cuvantul Sfant este Insuflat de Duhul lui Dumnezeu si ca; In el nu este contradictii, nepotriviri.Cate-va ganduri din acest scurt verset care mi-au mers la inima. Ce Inseamna sa fi afara din tabara Impreuna cu Scumpul nostru Mantuitor.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: