marți, 10 iulie 2018

Matei 5;8. Ferice de cei cu inima curata,............

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 5;8. Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu!
         Nu stiu ce Inteleg cei mai multi care se numesc ei isusi crestini sa ai o inima curata? In vechime citim ca Israeliti puneau baza pe curatirea deafara. Si Intr-o Imprejurare Domnul Isus Ii mustra pe Faresei si Carturari zicand;Matei 23;25. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi curatati partea de afara a paharului si a blidului, dar inauntru sunt pline de rapire si de necumpatare.Si acestia erau oamenii care gandeau ca multi din zilele noastre.Ca religia te apropie de Dumnezeu sau te face placut Lui.Dar cum sa ai o inima curata? Sta In puterea omului sa-si curateasca inima? Daca ar fi stat nu mai era necesar ca Fiul lui Dumnezeu sa verse sangele Lui.Sange care curata orce pacat.Altceva nu curateste decat Sangele Domnului Hristos.Ca sa te poata face vrednic de a sta Inaintea lui Dumnezeu. Sau,potrivit versetului sa Ii poti vedea fata.
         Intr-o Imprejurare mi-am permis sa spun ca; Acest sange are puterea de a curata orce pata, murdarie sau mai stiu eu ce altceva poate sa apara In Ochii lui Dumnezeu ca murdarie.Si mi-am Ingaduit s-l  numesc ca si un detergent sfant care are aceasta putere sa curete totul.Sa faca imaculat pe cel care   este aplicat.Intelegem ca este vorba de curatirea Inimi pe care Evangelistul Matei o aduce Inainte.Daca pe dinafara ne putem curata singuri de orce pata, murdarie, care ar aparea fie pe corpul nostru sau pe hainele pe care le purtam. Nu tot asa vom putea sa facem o curatenie a inimi noastre.Avem In cuvant o pilda care spune asa;Luca 11;25. Si, cand vine, o gaseste maturata si impodobita.Este vorba de inima curatita de om asa cum stie el,nu de sangele Domnului Hristos.Deaceia a gasit-o nelocuita ca omul nu are ce pune In inima lui pe care a “curatit-o” Dumnezeu pune Duhul sau cel safant.Si potrivit versetului din Luca,daca duhul cel rau spuneam alta data at Incerca sa vina, da peste Duhul lui Dumnezeu care o locuieste acum.
         Inima aceasta carnala care este asemanarea casei din aceasta pilda,Inbacsita de pacat sau chiar In structura ei este dominata de gandurile pacatoase, de actiunile pacatoase. Intrun cuvant ea lucreaza pentru firea pacatoasa, carnala. Cu alte cuvinte, este In slujba firi carnale care se hraneste cu ce e pacat, murdarie. Atunci ce e de facut ca sa putem avea o inima curata?Sigur ca ce este Inbacsit de pacat trebuie neaparat sa fie schimbat, Inlocuit cu una care ete curata. Dar am vazut ca omul nu poate sa Isi curete inima lui.Iata ce citim In privinta aceasta In Ezechel;36;26. Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne.Poate cineva va Incerca sa spuna; Nu vedeti ca este vorba de evrei?Cu alta Imprejurare am numit pe Dumnezeul nostru ,Chirug.Cu toate ca s-a gasit si unul care nu a fost deacord. Dat i-am mai dat un loc sa-l citeasca sa vada ca, Dumnezeu a fost primul Chirurg In istoria umana.
         Dupa ce Dumnezeu l-a facut pe primul om Adam, ca sa faca si Femeia pe Eva a fost necesar ca Dumnezeu sa faca o operatie lui Adam. Sa ia din coasta lui si sa o puna la Femeia pe care o facuse ca un ajutor pentru Adam.Asa citim In;Geneza 2;21. Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adanc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a inchis carnea la locul ei.Oricum, personal Inteleg ca a fost necesara o operatie, de chirugie,fiind prima cum am spus ceva mai sus.Adam si Eva au avut o inima curata pana In ziua cand au pacatuit Impotriva lui Dumnezeu prin neascultare.Se ridica o Intrebare;Cine sunt In definitiv cei care pot avea o inima curata? Potrivit versetului din Exechel,trebuie Inteles, ca sunt acestia pe care Dumnezeu Ii are In planul Lui de mantuire El le da o inima noua.
         Acestia cu o inima noua,curata, potrivit Cuvantului, nu vor fi multi.O inima noua este legata de dovada unei vieti noi traita In partasie cu Cel ce este Viata.Cine este Viata? Cuvantul si In privinta aceasta ne da raspunsul cuvenit. Ioan 1;4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.Sigur, ca este necesar sa ne Intrebam a caror oameni? Daca am avansa ideeia ca a tuturor oamenilor, atunci, nu era nevoie ca Dumnezeu Tatal sa se lipseasca pentru o vreme de Fiul Sau si sa Il sacrifice. Era mai simplu gandesc eu personal sa faca un alt om care sa aiba o viata noua.Dar la Dumnezeu lucrurile nu merg cum gandim noi oricare am fi, oricata cartea am avea sau teologie vor fi acumulat unii.Iata deci, ca se vor bucura de o inima curata cei ce vor fi nascuti din nou cu o inima de carne cum citim In Ezechel. Cu alte cuvinte, cei care au fost supusi acestei operatii de Marele Chirurg Dumnezeu.
         Spuneam cu alta ocazie din acest verset din Ezechel ca; Inima de piatra nu poate sa fie simtitoare la Cuvantul lui Dumnezeu. Adica, ea e rece In structura ei. Asa dar, inima noua de carne In care pulseaza sangele care a adus o viata noua din Dumnezeu va fi sensibila, receptiva la tot ceia ce Dumnezeu vrea dela un Copil al Lui. Cuvantul ne arata ca acestia sunt numiti fericiti.Ferice de cei cu inima curata, Si Psalmistul stia ca Dumnezeu este Cel care alege si pune aceasta inima noua In el. Iata ce citim In;Psalmul 65;4. Ferice de cel pe care-l alegi Tu si pe care-l primesti inaintea Ta, ca sa locuiasca in curtile Tale! Ne vom satura de binecuvantarea Casei Tale, de sfintenia Templului Tau. Acestia din Matei cu inima curata se Incadreaza In acest Psalm care vor locui In curtile lui Dumnezeu.Apoi, versetul ne scoate In evidenta o garantie de netagaduit anume;caci ei vor vedea pe Dumnezeu! Cu alte cuvinte, acestia vor avea privilegiu sa-L vada pe Dumnezeu. Dece? Pentruca au fost adusi la viata Impreuna cu Fiul Sau Domnul Hristos.Coloseni 3;1. Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu.
         Cate-va ganduri din acest verset care aduc lumina In a Intelege cine sunt cei cu o inima curata si ca acestia vor fi singurii care vor putea sa Il vada pe Dumnezeul lor care i-a nascut din nou.Acestia sunt cei pe care Marele Chirurg, i-a operat. Le-a facut un transplant de inima.Potrivit cu ce citim In; Ezechel;36;26.Aceste ganduri doresc sa le Impartasesc cu Fratiii si Surorile mele de pretutindeni,sinceri si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: