luni, 6 august 2018

Iacov 1;12. Ferice de cel ce rabdă ispita................

  Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Iacov 1;12. Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci dupăce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.

         Iata cum fericeste Apostolul Iacov pe cei care rabda Ispita.Ispita sau tentatia oricare ar fi ea. Ferice de cel ce rabdă ispita. Este o virtute asa o numesc sa poti sa te Impotrivesti oricarei ispite.Si aceasta virture nu o pot avea decat cei nascuti din nou, cei rascumparati ai Domnului Hristos.Dece este o virtute? Pentruca foarte multi daca nu cei mai multi chiar cad prada acestor ispite,tentatii care uneori duc la dezastru. Nu numai la nivel personal dar ca si Familie.De unde vine aceasta virtute, tarie de a sta ferm In fata ispitei? Apostolul spune;Coloseni 2; 10. Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpîniri.Care voi? De care spuneam alta data. Voi, pentru care am platit pretul rascumparari.Nu specifica Ap, Iacov ce fel de ispita. Oricare ar fi aceasta ispita, virtutea In Domnul Hristos o biruieste. Cu alte cuvinte nu vei cadea victima.

         Erau si printre acesti credinciosi unii care cadeau vivtime, si deveneau prada ale pacatului oricare ar fi fost acest pacat. Pacatul nu aduce In vita decat dezastru. Chiar daca unii dintre noi nu platim atentie la urmarile lui.Daca privim numai la David cand citim Psalmul 51, vom vedea cat de apasat era el. Dar a fost sincer cu el Insusi si dorea ca relatia cu Dumnezeul lui sa fie din nou reabilitata.As Indrazni sa spun ca; Chiar daca Dumnezeu iarata un pacat sau altul din viata unuia sau al altuia din cei credinciosi, cel care a fost prada acestui pacat oricare ar fi el, nu-si va putea ierta el Insusi felul de nepasare cum a tratat ispita si apoi caderea In pacat. Asta numai In cazul ca a fost un accident in viata lui.As mentiona si starea acestuia dupa reabilitare. Daca a fost Intradevar reabilitat.Va fi o stare de umilinta Inaintea Fratilor.Va sta jos fara a mai Indrazni sa spuna ceva altora.Negresit ca Iacov Ii fericeste pe Fratii care au iesit biruitori prin astfel de Incercari.Cunoastem personal cum Ispita da tarcoale si apoi cand o accepti ,cand te Invoiesti cu ea  devine pacat Infaptuit In viata.

         Ma gandesc ca Ap, Iacov face referire la pacate grele. Poate cineva va zice; Orice pacat e pacat Inaintea lui Dumnezeu. Asa cum mi-a spus un frate.Asa este, dar Cuvantul aduce In atentie pacatul Impotriva trupului si apoi In potriva trupului Domnului Hristos al carui madular se pretinde ca este acesta care s-a jucat cu pacatul. Am mai spus cu alte ocazii ca, am avut discutie cu unii din cei ce se considera ei Insusi crestini si care nu plateau atentie la aceste diferenta pe care le-am adus Inainte. Ferice de cel ce rabdă ispita. Nu este nici unul scutit de aceste atacuri ale celui rau prin aliata lui Firea pamanteasca,carnala. Am primit recent un e-mail dela un fost coleg al carui tata a fost credincios.Acesta a pus ceva In acel e-mail cu privire la cuvintele care ne pot iesi pe gura si care pot ucide.Iata un pacat care este grav;Cuvintele pe care le scoatem si le adresam unuia sau altuia. Fie Intre colegi sau In orice situatie ne-am afla si chiar Intre fratii.

         Nu In zadar Cuvantul ne aduce In atentie ca;Vom da socoteala de orce cuvant nefolositor pe care l-am spus si prin el am ranit pe cineva.Matei 12;36. Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvînt nefolositor, pe care-l vor fi rostit Iata virtutea de care spuneam ceva mai sus ca, cel ce o are este un suflet fericit.El traieste o viata de biruinta si nu-i va fi rusine cand vine Inaintea lui Dumnezeu la rugaciune sa-I spuna tot ce are pe inima lui Tatalui.  Căci dupăce a fost găsit bun,Pun si cum citim In engleza sa vedem ca acest cuvant care apare In romana de Bun nu este In engleza.for when he is tried, Citim de Incercare.As aduce In atentie, ce ne arata Cuvantul;ca omul oricare ar fi el nu este Bun cum citim In romana.Insusi Domnul Isus cand unul i s-a adrsat cu aceste cuvinte catre El;Luca 18;18.Bunule Invatator.Si Domnul Isus i-a dat un raspuns categoric;19. „Pentruce Mă numeşti bun?“ i-a răspuns Isus. „Nimeni nu este bun decît Unul singur: Dumnezeu.

         Acesta este rezultatul unor traduceri care nu tine cont de armonizarea cu Intreg Cuvantul.he is tried, As Indrazni sa spun ca; Cel care este ispitit trece printr-o Incercare cum spune In engleza.Sau as pune In felul acesta; Cel ce este Incercat de ispita el trece printrun test pe care daca Il trece este fericit ca nu a cazut la un astfel de test. va primi cununa vieţii, As Indrazni sa fac o asemanare cu un examen fie el de orice fel. Cand ai trecut acest examin (test) vei primi diploma ca rezultat al treceri acestui test.Uite cum asemanarea aceasta Iacov o face cu o cununa. Dar nu cu orce fel de cununa cu caracter pamntesc ci una cu caracter ceresc a unei vieti vesnice.Si Ap, Pavel ne vorbeste de o cununa pe care Dumnezeu o va da celor rascumparati ai lui fara exceptie. Dar el mentioneza ca;Celor ce vor fi iubit venirea Lui.Cu alte cuvinte, cei care sunt rascumparati ai lui Indraznesc sa spun ca; Ei iubesc venirea Domnului Isus sau Intalnirea cu El.Iata pe Pavel care spune el ca Isi sfarsise alergarea ce-i spune tanarului Timotei;2 Timotei 4;8. Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea“, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.

         Ap, Iacov, o numeste aceasta Cununa pe care si Pavel la randul lui o aduce In atentie,Cununa a Vieti. In schimb,Ap, Pavelo numeste; a Neprihaniri. Este una si aceiasi. Dece? Pentuca nu poti avea Viata vesnica fara mai Intai sa fi socotit Neprihanit de Dumnezeu, Iata cum citim In;Romani 8;22.Starea de neprihanire pe care cel rascumparat o capata prin Credinta de care ne vorbeste Cuvantul In Romani ne pune In legatura cu Dumnezeul nostru prin Domnul Isus Fiul Sau prea iubit.E o diferenta totusi. Indraznesc sa spun daca suntem gata sa o sesizam In ceia ce spune Ap, Iacov si ceia ce spune Ap, Pavel.Iacov spune de iubirea lui Dumnezeu. Si cei mai mult Iti pot da acest raspuns daca le pui aceasta Intrebare; Iubesti pe Dumnezeu? Si raspunsul va veni foarte repede: Negresit ca da.Dar aici este diferenta de care spun. Cand vine vorba de Intalnirea cu Domnul Isus sau asteptarea Intalniri cu El,aici nu mai te astepti la acelasi raspuns promt. Cei mai multi ezita sa dea un raspuns sincer afirmativ.

         Am spus cu alta ocazie ca, nu poti sa spui ca Il cunosti pe Dumnezeu daca nu mai Intai Fiul nu ti-la descoperit.Matei 11;27….. tot astfel nimeni nu cunoaşte deplin pe Tatăl, afară de Fiul, şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.Iata dece spun ca, sunt cei mai multi care spun ca, pe Dumnezeu Il iubesc. Dar cand vine vorba de Domnul Isus oscileaza, sau ezita cum am spus. Dece oscileaza ei? Pentruca nu cunosc acest verset care ne arata cum poti sa Il cunosti pe Dumnezeu.Apoi, Cuvantul ne arata ca; Faptele Apostolilor 4;12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.“Asa dar, Fratii mei si Surorilor mele, daca vrem sa primim acea cununa a neprihaniri sau a vieti,trebuie sa ne verificam daca Iubim venirea scumpului nostru Mantuitor sau Intalnirea cu El.Cate-va ganduri cu privire la acest loc pe care l-am pus si din care doresc sa le Impartasec cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar
.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: