duminică, 19 august 2018

Iacov 2; 9. Dar dacă aveţi în vedere faţa omului, ............

 Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Iacov 2; 9. Dar dacă aveţi în vedere faţa omului, faceţi un păcat, şi sînteţi osîndiţi de Lege ca nişte călcători de lege.

         Iata atitudini pe care Cuvantul le aduce Inaintea noastra ca se Intampla pe vremea aceia cand Ap, Iacov le scrie aceasta epistola unor asa zisi credinciosi. Zic, asa zis credinciosi pentruca In gandirea si comportamentul unui Copil al lui Dumnezeu ne se gaseste o astfel de atitudine care ne este aratata In acest verset anume; faţa omului, Am sa aduc In atentie ce i-a spus un Invatator al Legi Domnului Isus;Matei 22;„Învăţătorule, ştim că eşti adevărat, şi că înveţi pe oameni calea lui Dumnezeu în adevăr, fără să-Ţi pese de nimeni, pentrucă nu cauţi la faţa oamenilor.Iata comportamentul Domnului Isus printre cei care Ii Invata despre Imparatia lui Dumnezeu.Sa-mi fie Ingaduit sa spun ca; In toate timpurile sau gasit printre cei rascumparati care se strangeau In jurul Domnului Isus si din acestia care -Cautau la fata Omului-

         Iacov Ii previne as spune ca; Nu este din caracterul Domnului Hristos sa cauti la fata omului sau, sa faci partialitate cum citim In Engleza.Cu alte cuvinte, sa te porti printre cei ce se strang Impreuna cu un dublu standard. Sau, sa faci diferenta Intr Frati sau Surori.Am Intalnit foarte multi care se comportau In felul acesta printre Fratii. Se auzea des printre ei, aceste expresii. Ce faci doctore sau profesore sau, mai stiu eu ce educatie Isi etalau acestia printre Fratii In strangerile lor laolalta. Personal Inteleg ca; Atunci cand venim la Adunare oricare ar fi aceasta adunare, si ne asezam pe scaun unul langa altul suntem;Fratii.Asa cum ne numeste Domnul Isus.Lasam profesia afara oricare ar fi ea. O etalam printre cei de afar.In niciun caz In Casa lui Dumnezeu.In Casa lui Dumnezeu, nu Il avem Inaintea ochilor nostri decat pe Scumpul nostru Mantuitor, pentru care ne-am si strans Impreuna. Matei 18;20.

         Am avut o discutie cu un frate si i-am pus o Intrebare In privinta aceasta; L-am Intrebat; Ce ziceti Frate cand vom fi sus In jurul Domnului Isus care vom fi !!.Va spune Mantuitorul aceste cuvinte? Doctore, inginere sau profesore voi veniti si stati mai aproape de mine? Iar celor mai neansemnati la va spune; voi stati mai la distanta undeva pe acolo? Fratele s-a uitat lung la mine si nu mi-a dat niciun raspuns. Dar am sesizat pe fata lui o Intristare apasatoare.Era unul care magulea pe astfel de”fratii”.Iata cum citim ceia ce spune Domnul Isus In;Matei 23;8.Voi să nu vă numiţi Rabi! (Sau cum am mentionat mai sus)Fiindcă Unul singur este Învăţătorul vostru: Hristos, şi voi toţi sînteţi fraţi. Apoi,mai citim ca;Insusi Domnului Hristos nu i-a fost rusine de acest cuvant de Frate. Evrei 2;11…... Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi“,

         Iata dece Ap, Iacov aduce Inaintea celor credinciosi acest aspect pe care as Indrazni sa spun ca; Mantuitorul l-a detestat printre Fratii Lui.Intr-o Imprejurare cand ucenicii aveau o disputa Intre ei care sa fie mai mare, sau mai bagat In seama le spune aceste cuvinte; Matei 20;6. Si Marcu 10;43…..Ci oricare va vrea să fie mare între voi, să fie slujitorul vostru;Era si pe vremea aceia destui intelectuali care se tineau dupa Domnul Isus dintrun motiv sau altul. Dar nici-o data nu vedem ca Domnul Isus s-a adresat cu cuvinte de flatare vreunuia din ei.  Indraznesc sa spun ca; Bogatii de pe vremea aceia sunt asemanati azi cu cei care spun ei ca au nu stiu cate licente si Inca de doctorat. Aceasta e bogatia lor care si-o etaleaza In mijlocul Adunari. Dar iata pe cei saraci care le este bogatia lor data de Dumnezeu.Iata cum citim In aceasta epistola ;Iacov 2;5……..ca să-i facă bogaţi în credinţă şi moştenitori ai Împărăţiei,..........Ei bine ,pe acestia care se cred sau Isi etaleaza cum am spus mai sus,Mantuitorul i-a detestat.

         Ap, Pavel care era destul de educat a socotit toata educatia lui ca un gunoi pentru pretul nespus de mare al cunoasteri Domnului Hristos.Filipeni 3;8. Ba încă, şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus,...Atunci ca si acum, In vremurile noastre se procedeaza la fel. Iata cum Incepe acest verset; Dar dacă aveţi în vedere faţa omului, Sau In Engleza; New International Version; if you show favoritism, Un alt cuvant In Engleza este acesta; New King James If you show partiality,Inteleg din aceste cuvinte ca  se practica o astfel de atitudine.Nu gresesc dac spun asa printre cei dintai crestini. Este grav sa practici printre cei rascumparati ce este rau, ce dauneaza strangerilor laolata a Frtilor.Dar ca raul nu dispare si s-a perpetuat delaungul timpului. Si Indraznesc sa spun ca se desvolta mai repede decat binele printre Frati.Numai ca,cei nascuti din nou care primesc Har se pot Impotrivi la astfel de manifestari pe care Iacov le-a sesizat.

         Una dintre aceste manifestari era si aceasta de a maguli, de a se uita la fata omului. Aceasta manifestare se practica printre cei ce se strangeau la olalta.Era o manifestare pe care Cuvantul ar arata-o ca o tolera atunci dar si acum? Nu, Iata ce genera ce efect avea Intre frati.;faceţi un păcat, Sunt printre noi unii care i-am cunoscut si sunt convins ca si alti Fratt si Surori care au un ochi atent la ce citesc au avut ocazia sa sesiseze la fel ca si Ap, Iacov acest pacat de a face diferenta Intre Fratii.Nu stiu cati dintre noi am luat seama ca acesta e pacat si ca oricare pacat Dumnezeu este Inpotriva lui sa se manifeste printre cei rascumparati ai Lui.Cei care flateaza pe unul sau pe altul uitandu-se la fata lor stiu sau sunt convinsii ca fac un pacat?.Fiecare ar trebui sa ia seama la acest verset si altele care ne pot arata ce e pacat Inaintea lui Dumnezeu.Iata urmarea ignorari acestui pacat de care Ioacov ne vorbeste; şi sînteţi osîndiţi. Ce Inseamna sa fi osandit? Iarasi este un cuvant mai vechi care cei mai multi din noile generatii nu-l cuniosc In vocabularul lor.Sau pedepsiti In engleza;convinced.

         Ce vrea sa spuna cu aceasta osanda sau pedeapsa Ap, Iacov? Ca adica; Dumnezeu nu tolereaza Pacatul oricare ar fi el.In  Adunare si In viata celui care pretinde ca e crestin. Am Intalnit si din acestia care se jucau cu pacatul In vietile lor. Pe acestia Ii numesc iresponsabili sa nu spun ca nu sunt nascuti din nou.Cand In viata nu se vede izbavire este destul de usor sa vedem cum ne aflam In relatia de partasie cu Domnul Isus daca o avem Intradevar.Ap, Iacov aducea Inaintea celor carora le scria Legea. Inteleg ca erau printre ei asa zisii crestini evrei care tineau Inca la Legea lui Moise. Aceasta este si motivul de Iacov le pune Inainte Legea.de Lege ca nişte călcători de lege.Iata cine Ii osandea pe acestia. Legea lui Moise. Dar sunt convins ca erau si dintre Neamuri printre acesti evrei. Acestia dintre Neamuri nu aveau cunostinta de Legea lui Moise. Ei stiau numai de Hristos si de El rastignit. Tangential vor fi auzit de Lege.Dar pe acestia dintre Neamuri cine Ii osandea sau Ii pedepsea? Pentruca asa cum am mentionat ceva mai sus; Raul se Intinde se inmulteste. Si sunt convins ca ajunsese si la unii dintre acestia care erau dintre Neamuri. Ei bine, Acestora si nu numai lor ci la Intreaga Adunare care este numita Casa lui Dumnezeu avea sa intervina Insusi Dumnezeu.

         Asa cum a facut Domnul Hristos In Templu cand a numit templu sau strangerea Iudeilor la Templu ,Casa lui Dumnezeu.Legea spuneam cu alta ocazie este pentru noi cei din dispensatiunea Harului cum erau si acestia carora Iacov le scrie este Cuvantul lui Dumnezeu scris dela Geneza si Inclusiv Apocalipsa.Ca sa fi călcători de lege Inteleg ca esti calcator al Cuvantului lui Dumnezeu.Este extrem de grav sa ignori, sa nesocotesti ceia ce citesti In acest Cuvant sfant dat de Dumnezeu.Iata dece fac des separare Intre un crestin si un Copil al lui Dumnezeu.Copilul ca unul care Ii spune Tata lui Dumnezeu, nu Isi permite sa nesocoteasca Cuvantul Tatalui sau.Ce am zice noi care suntem parinti cand un copil va nesocoti cuvantul, sfatul dat ? Ma Intreb personal; Va tolera Tatal acest pacat din viata copilului sau? I-mi este greu sa spun ca; Tatal va trece cu vederea. Spuneam alta data ca; Numai un Tata iresponsabil va putea sa procedeze In felul acesta.Adica, sa-i tolereze asa ceva.Inchei cu dorinta de a ne analiza fiecare daca suntem dintre cei care flateaza sau se uita la fata unuia sau altui din Adunare cu aceast pacat al diferentieri Intre Frati.Sa punem la inima cuvintele Scumpului nostru Mantuitor si atunci nu vom cadea In acest pacat.Matei 23;8…..voi toţi sînteţi fraţi.

John Balarie
Los Angeles california!

Niciun comentariu: