marți, 28 august 2018

Proverbe 10; 21. Buzele celui neprihănit înviorează pe mulţi oameni,.......

 Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Proverbe 10; 21. Buzele celui neprihănit înviorează pe mulţi oameni,dar nebunii mor fiindcă n-au judecată. 
         Cu alta ocazie cand am mai spus cate ceva despre; Ochi,despre Minte,despre gura,dar si despre Inima.Am adus In atentie si Buzele care sunt parte din Gura. Si am spus ca ;ele conlucreaza Impreuna cu Gura la expunerea gandurilor care sunt trimise de Inima.Si Iata ca,si In cartea Proverebe Cuvantul le aduce Inaintea noastra aceste Buzecare Inchid si deschid Gura. Cu alte cuvinte, de ele depind ce scoatem afara din Inima. Dece depind de ele?Tocmai pentruca ele  ar fi responsabile de a Inchide si a deschide.Adica, de permite Guri sa pronunte ceia ce Inima spuneam Ii dicteaza Guri. Buzele celui neprihănit Cuvantul se ocupa sau ne aduce Inaintea noastra de data aceasta aceste Buze. Dar nu orice Buze ci numai a celui neprihanit.Orice om are Buze si Gura.Dar cuvantul In mod expres le aduce ,le scoate In evidenta pe cele ale unui om Neprihanit.
         In definitiv, ce Inseamna sa fie cineva Neprihanit? Este nevoie sa stim definitia acestui cuvant de Neprihanire si cine poate sa se Incadreze sau sa fie numit Neprihanit.Spuneam alta data bazat pe ceia ce citim In Cuvant despre neprihanire si apoi, despre mantuire  cum se ajunge.;Romani 10;10. Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mîntuire,Iata deci, ca Buzele au un rol deosebit In lucrarea lui Dumnezeu de mantuire. Negresit ca nu orce Buze pot face aceasta lucrare. Cuvantul ne este destul de clar In privinta aceasta. Adica;Numai Buzele celui neprihanit pot face o astfel de lucrare.Dar as mentiona ca; Nu orice neprihanire este adusa In atentie de Cuvant. Este vorba la care face referire aici In acest verset de Neprihanirea care se capata prin Credinta.
         Nu stiu daca toti realizam, stim ca sunt doua credinte,Care Credinta? Ca si aici avem deaface cu doua credinte. Cea care vine In urma acestui dar al Credintei dat de Dumnezeu. Cum citim In;Efeseni 2;8. Si tot asa sunt doua neprihaniri.Una pe caresi-o face omul si cea care o da Dumnezeu In urma acestui dar al credintei. Si ca sa nu creiez confuzie am sa dau si un loc care ne arata ce spune Ap, Pavel cu privire la aceasta neprihanire personala lucrata de om, cum o numeste Pavel.Omul are credinta lui propie pe care o mai numesc si biologica. Apoi, are si aceasta neprihanire a lui personala care este legata de aceasta credinta propie.De ce anume poate face omul.Iata ce spune Ap, Pavel despre neprihanirea lui propie;Citim in; Filipeni 3;9. şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă. Am mai pus acest verset si cu alta ocazie. Verset care ne arta ca si cel din Ezechel 33;12.ca este o neprihanire a omului, care vine din contributia lui ca si cu mantuirea.
          Spuneam cu alta ocazie ca; Cuvantul scoate In evidenta doua neprihaniri. Poate unii vor vrea sa argumenteze In potriva celor ce aduc in atentie din Cuvan. Asa cum a facut-o un oarecare cu care am avut o discutie. Si In care mi-a adus Inainte un verset din Vechiul Testament. Iata cum citim In locul adus In atentie de persoana In cauza; Ezechel 33;12….. «Neprihănirea celui neprihănit nu-l va mîntui în ziua fărădelegii lui,…..Ei bine, versetul de mai sus din Proverbe face separare Intre aceste doua neprihaniri. Scoate In evidenta pe cea care se capata prin credinta. Numai buzele unui astfel de neprihanit va Inviora. înviorează pe mulţi oameni,Si aici trebuie sa fim atenti. Cuvantul nu spune; Invioreaza pe toti oameni. Ci face aceasta mentinue ca adica; Nu pe toti oamenii. pe mulţi oameni. Cu alte cuvinte,cine vor fi acestia multi? Indraznesc sa spun ca cei care au avut partasie cu Dumnezeu In vechime si azi cei care sunt rascumparati ai Lui prin Domnul Isus.
         Despre acest cuvant Multi,  mai citim si cu alte ocazii care ne vorbeste de acest fenomen divin Mantuire. Iata cum citim cu privire la Multi;Luca 1;16. El va întoarce pe Mulţi din fiii lui Israel la Domnul, Dumnezeul lor. Aceasta era Prorocia facuta De Zaharia In Templu.Iata dar, ca nici acest verset nu spune ca va Intoarce pe tot Israelul la Domnul ci numai pe mulţi. Aceasta era o prorocie. Asa dar, vor fi Inviorati doar cei care au partasie cu Domnul Isus prin Cuvant. Cu alte cuvinte, cei care au fost nascuti de  Dumnezeu.Si care, iubesc acest Cuvant al lui Dumnezeu.Apoi, mai avem un alt loc care ne arata ca nu toata lumea este chemata.Matei 20;…..pentrucă mulţi sînt chemaţi, dar puţini sînt aleşi.“Apoi, Versetul se ocupa de cei nebuni cum ii numeste Cuvantul aici si In alte locuri.Acestia sunt cei carora nu le fac bine cand aud despre Domnul Isus din Buzele celor rascumparati.
         Asa cum am spus, Cuvantul, Ii califica pe acestia nebuni;dar nebunii mor fiindcă n-au judecată. Dece nu au acestia judecata? Dece nu sunt interesati ei sa auda ceva despre Dumnezeu si In vremurile noastre despre Domnul Isus? Este simplu sa ne dam un raspuns la o astfel de Intrebare.Pentruca ei au un alt stapan care se ocupa de ei. Si caruia Ii slujesc.La vremea cand si noi eram ca si ei fara judecata, Dumnezeu s-a Indurat de noi.Romani 5;8. Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe cînd eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.Iata ca si aici putem opserva ca; Domnul Hristos nu a murit pentru Toti.Am spus cu alta ocazie pentru cine a murit Domnul Isus. aici, citim ca pentru noi. Cine sunt acestia noi,sau cine se Incadreaza In acestia noi? Cei rascumparati pe Care Dumnezeu ia dat Fiului.Am stat de vorba cu o Doctora credincioasa si printre altele i-am spus ca suntem privilegiati ca Dumnezeu s-a Indurat de noi. Sa uitat la mine si dupa un timp mi-a spus; Da, asa este. Acesti privilegiati se numesc si Mireasa Domnului Isus.Efeseni 5;25. Ne arata ca s-a dat pentru Biserica vie care este Mireasa Lui. Pentru Ea a facut acest sacrificiu suprem.
          In concluzie as spune ca; Numai cei care sunt nascuti din nou sunt Neprihaniti care le permite sa poata avea cuvinte de Inviorare pe Buzele lor.Apoi, Vor primi aceste cuvinte de pe Buzele acestora doar cei care Sunt la randul lor rascumparati si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu. Daca suntem Neprihaniti, atunci nici nu vom tacea vom Inviora. Cu alte cuvinte, Buzele noastre vor scoate cuvinte de Inviorare pentru Fratii si Surorile noastre In orce Imprejurare ne-am afla.Daca vor fi si din aceia care nu le vor primi, ei se vor Incadra In partea dela urma a vesetului.Personal Inteleg ca; A fi neprihanit necesita mai Intai 1)sa fi adus la vita din starea de mort spiritual. Coloseni 2;13. Pe voi, cari eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pămîntească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşalele.Apoi, sa Iti dea 2)darul credintei care vine dela Dumnezeu. Efeseni2;8. Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.
         Si apoi,dupa ce am primit acest dar Dumnezeu ne 3) socoteste Neprihaniti.Romani 5;1. Deci, fiindcă sîntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, Abia acum dupa aceste trei etape ne putem considera, Incadra In acest verset care ne vorbeste de Neprihanire si de Busele celui neprihanit.Iata dece; Cei care traiesc Inca In firea veche Buzele lor nu pot Inviora.Un prileji de a ne cerceta daca am trecut prin aceste trei etape.1)InviIere din morti,Primit acest 2) dar al credintei si apoi 3) socotiti neprihaniti. Deabia dupa aceste trei etape ne putem considera ca am trecut prin acest proces de metamorfoza, de transformare sa avem partasie cu Dumnezeu prin Domnul Isus.Printr-o traire a unei vieti noi.Cate-va ganduri desprinse din acest verset pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: