joi, 9 august 2018

Psalmul 141;3. Pune, Doamne, o strajă înaintea gurii mele,.........

  Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 141;3. Pune, Doamne, o strajă înaintea gurii mele,şi păzeşte uşa buzelor mele!

         Daca suntem unii din cei care vorbim multe si ne vrute, sa stim ca avem nevoie de o straja. Acest cuvant straja este vechi si l-as Inlocui pentru generatiile mai tinere cu paza sau guard In engleza.Iata ca, unii dintre noi avem nevoie de aceasta paza. Sunt unii care nu-si pot Infrana, stapani gura.Si spuneam cu alta ocazie ca; Personal nu as gasi-o atat de vinovata gura cat inima este cea care dicteaza guri ce si cat sa vorbeasca. Sau as spune ca; Inima Ii impune guri ce si cat sa vorbeasca, sa scoata afar ce e In inima.Psalmistul se cunostea destul de bine ca nu se poate Infrana, nu poate sa-si tina gura In stapanire.Si Il roaga pe Dumnezeu sa se ocupe El de gura lui.Trecand la noi ce vom spune?Nu stiu cati dintre noi care ne dam drumul la o gura necontrolata si-au pus aceasta dorinta ca a Psalmistului sa ne controleze Dumnezeu gura.

        Asta numai daca suntem constienti ca suntem dintre cei care i-am mentionat mai sus care vorbesc necontrolati.Si vai cat rau a facut In totdeauna aceste cuvinte necontrolate iesite pe gura noastra.  Indraznesc sa spun ca; A te controla, a te stapani este o virtute pe care nu multi dintre noi o avem.Am Intalnit pe unul caruia un Frate i-a spus asa; Nu vedeti ce rau faceti? Si respectivul acesta a dat o replica care numai de un Copil al lui Dumnezeu nu se Incadreaza; Ei si ce a zis el! Un astfel de suflet; Nu are dorinta sa vina Inaintea lui Dumnezeu si sa-i spuna sa puna o paza guri lui. Dece Inaintea guri?o strajă înaintea gurii mele, Inteleg personal sa preantampine cuvintele Inainte de a iesi pe gura.Odata iesite, vor face prapad In relatiile dintre Fratii.

         Psalmistul spune sa-i puna Inainte de a iesi pe gura vreunul din cuvintele ne folositoare asa cum am mentionat mai sus.Iata ca,avem un alt psalm unde Psalmistul aduce ceva care cei mai multi dintre noi nu platim atentie. Iata ce spune el Inaintea lui Dumnezeu;Psalmul 139;4. Căci nu-mi ajunge cuvîntul pe limbă,şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul.Cata sinceritate fata de Dumnezeu avea Psalmistul. Era constient ca Dumnezeu stie totul din viata lui si nu numai cuvntele care Ii ies pe gura.Dar ca Ii cunoaste si gandurile care se cobor In launtrul Inimi si apoi, vor iesi afara necontrolate.Domnul Hristos are ceva de spus despre aceste ganduri care se cobor In inima.Marcu 7;21. Căci dinlăuntru, din inima oamenilor, ies gîndurile rele,....

          Nu stiu cati dintre noi avem aceasta sensibilitate Inainte Dumnezeului nostru. Fiecare avem datoria sa ne controlam.Sa nu fim suprinsi cand ne dam drumul la gura si necinstim numele Lui cel sfant. Dumnezeu nu ne v-a tolera. Va trece la disciplinarea noastra.Cand o v-a face El? Cand va gasi de cuvinta.Daca esti unul a caror cuvinte iesite pe gura necontrolate, au produs rana Fratelui sau Sorei si ai vazut ca Dumnezeu nu te-a disciplinat Inca, sa sti ca o va face In mod sigur. Si atunci vei fi suprins neplacut. Spuneam cu alta ocazie ca; Oricare va fi disciplina pe care Dumnezeul nostru ne-o va aplica,ea v-a fi greu de suportat.Apoi, spune Psalmistul;şi păzeşte uşa buzelor mele! Si buzele fac parte din gura care scoate cuvinte uneori grele.Buzele sunt vazute de Psalmist ca o usa.Da pentruca ele deschid si tot ele Inchid gura.

          Indraznesc sa spun ca, ele sunt responsabile de iesirea acestor cuvinte grele din gura.Dar asa cum am spus ceva mai sus, ca nu as vedea gura mai vinovata si buzele decat Inima care este plina de aceste cuvinte grele si nu le va mai tina multa vreme In interior. Indraznesc sa spun ca; Gura cu buzele la unloc sunt roabe a unei Inimi care nu e lucrata de Dumnezeu. Nu pot sa admit ca; Un Copil al lui Dumnezeu In a carei Inimi a fost lucrata  nasterea din nou nu ar putea sa-si controleze Inima si mai apoi gura cu buzele ei. In privinta aceasta Dumnezeu ne-a pregatit totul In Domnul Hritos.Coloseni 2;10. Voi aveţi totul deplin în El,....Cei nascuti din nou au Duhul lui Dumnezeu care Ii Instinteaza Inainte de ar putea sa spuna ceva daunator. Apoi, avem Harul la Indemana sa apelam sa ni-l dea ca sa putem sa stapanim si Inima si gura.

          Numai ca ,cei mai multi care se chem crestini au o Intelegere gresita despre Harul lui Dumnezeu. Considera ca; Dumnezeu le da Har fara ca ei sa se prezinte Inaintea Tronul sau scaunul Harului. Iata cum vom putea primi acest Har de a putea birui orce tentatie.Iata cum citim In; Evrei 4;16. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentruca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.  Negtesit,Psalmistul nu avea Harul pe care l-a adus Domnul Hristos odata cu Adevarul.Ioan 1;17………... dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos.Cu toate ca cineva mi-a spus Intr-o Imprejurare ca; Si cei din vechime aveau Harul lui Dumnezeu si a mai adaogat; si ca acestia, aveau si Duhul lui Dumnezeu. Ce Inseamna sa citim Cuvantul lipsiti de atentia cuvenita. Ca sa nu spun ca Il ignoram.

          Iata cum Intelegea Psalmistu aceste cuvinte cuprinse In versetul acesta 4. Nu-mi abate inima la lucruri rele, la fapte vinovate împreună cu oamenii cari fac răul,Indraznesc sa spun, sa fac o precizare ca; Dumnezeu nu este cel care abate o inima sau alta la lucruri rele.Personal, as Intelege In armonie cu restul din Cuvant asa;Nu-mi lasa Inima sa se Incline spre lucruri desarte.O inima controlata de Duhul sfant pe care Dumnezeu l-a trimis nu poate sa fie abatuta de acelasi Dumnezeu care ne-a schimbat  Inima de piatra In una de carne.asa citim In Ezechel 11; 19. Le voi da o altă inimă, şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră, şi le voi da o inimă de carne, Cui le va da aceasta Inima noua? Celor nascuti din nou.Poate se vor gasi si unii care vor spune ca Israelitilor.Nasterea din nou am spus cu alta ocazie aduce cu ea sentimente noi atitudini noi si In acest contest si o vorbire noua cu cuvinte noi care izvorasc dint-o partasie cu Domnul Hristos.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: