duminică, 12 august 2018

Iacov 1;22. Fiţi împlinitori ai Cuvîntului, ........

 Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Iacov 1;22. Fiţi împlinitori ai Cuvîntului, nu numai ascultători, înşelîndu-vă singuri.
         Doresc sa aduc In atentie o armonizare a acestor doua versete din acest Capitol Iacov 1;22 si 21; Aceste versete merg Impreuna si avem mult de Invatat din ele. Ca si din multe altele din Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.Cuvant, pe care Tatal nostru la dat Copiilor Lui spre cunostinta si api, spre crestere In maturitate. Am sesizat ceva foarte important cel putin pentru mine anume; In romana citim ceva diferent de engleza. Am sa dau si cum citim si In engleza.Iata cum citim In romana; Fiţi împlinitori  ai Cuvîntului,Sigur ca este necesar ca ceia ce citim sa si vrem sa Implinim.Zic vrem, pentruca nu toti care citesc se straduiesc sa aplice In viata ceia ce citesc; Acesta este si rezultatul unei lipse a cresteri spirituale spre maturitate. Fie ca, acestora care nu aplica le este greu sa renunte la o viata confortabila de natura firesaca sau chiar simplu nici nu vor.
         Cei mai multi Indraznesc sa spun din cunostintele pe care le am se multumesc doar sa citeasca si Inca pe fuga.Spun deseori ca; Sunt printre noi necrescuti chiar rahitici spirituali se numesc acestia.Fiecare sa se analizeze daca ceia ce citeste si aplica In viata lui. Altminteri, nu vom beneficia de hrana din Cuvant pe care  ne-o poate da.Acum doresc sa aduc In atentie si cum citim In engleza sa vedem ca cel putin cum am spus pentru mine face sens.Iacov 1;22 But prove yourselves doers of the word,Cu alte cuvinte, dovedeste-ti tie, ca esti Implinitor al Cuvantului. As Indrazni sa spun,ca aceasta dovada prima data sa o faci pentru tine Insusti. Cu alte cuvinte, sa fi convins personal, si apoi, sa sesizeze si cei cu care vi In legatura Intrun fel. Adica,In relatia cu cei cei deafara cum Ii numeste Pavel sau si Intre Frati.Aceasta dovada este de neaparata nevoie facuta daca vrem sa nu ne Inselam singuri sa nu ne Inselam.
         In versetul 21 din romana citim asa;… Cuvîntul sădit în voi, care vă poate mîntui sufletele.In engleza citim; the implanted word, which is able to save your souls.Indraznesc sa fac o comparatie pentru mine Insumi cel putin sa aduc un alt cuvant de a injecta sau,a implanta.Asa citim In engleza.implanted word,a care mi se pare asa cum spun pentru mine personal ca; Cineva trebuie sa ti-l injecteze, sa-l implanteze.Iata ce spune Domnul Isus de unele rasade pe care nu Dumnezeu Tatal le-a Plantat In pamant care spiritual are corespondenta Inimi. Matei 15; 13. Drept răspuns, El le-a zis: „Orice răsad, pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcina.Ca sa te bucuri de acest Cuvant care aduce mantuirea este necesar sa fie plantat de Dumnezeu In Inima.Si am sa aduc mai pe larg o armonizare cu aceasta injectare sau implantre; Unde se face ea la modul spiritual? Cei ce citesc Cuvantul cu atentie si interes stiu ca; In Cuvant,inima este sinonima cu pamantu, ogorul.
         Dar daca inima nu a fost schimbata din una de piatra In una de carne cum citim In  Ezechel, atunci nu poate fi implantat, injectat cu “siringa” Sangele Domnului Isus care produce curatirea si apoi, cresterea spirituala.Citim In Ezechel 11;19. Le voi da o altă inimă, şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră, şi le voi da o inimă de carne,Intr-o inima de piatra “siringa” folosita de Dumnezeul nostru care cu alta ocazie l-am asemanat cu primul Chirurg nu va putea sa penetreze acea inima sa introduca serul divin al sangelui Domnului Hristos. Cuvantul ne arata ca; O astfel de inima de carne si ea trebuie taiata Imprejur dupa ce ne-a dat-o Dumnezeu. Fiţi împlinitori ai Cuvîntului, Ce ar Insemna practic sa fim Implintori ai Cuvantului? Personal Inteleg sa traim sa dovedim In viata noastra personala ca;Ceia ce citim din Cuvant si aplicam In trairea noastra zilnica printre cei cu care avem legatura Intrun fel sau altul.
         Dece zic ca sa facem dovada? Iata cum citim In engleza si mie personal mi se pare mai interesant, mai practic sa dovedesti celor cu care vi In contact ca aparti Domnului Hristos. Dar sa dovedesti nu numai acestora ci si tie Insusti cum am spus ceva mai sus. Dece este necesar sa ne dovedim noua Insine? Cuvantul ne da explicatia cuvenita ca sa nu ne lase pe noi sa ne dam cu parerea unul Intrun fel si altul In alt fel. Inainte de a aduce In atentia urmarea care rezulta din ascultarea Cuvantului si ne aplicarea lui In viata noastra ,Cuvantul spune;nu numai ascultători, Sunt doua feluri de a Intelege aceste cuvinte de ascultataori. Una sa asculti cu urechile cea ce altul spune din Cuvantul lui Dumnezeu si alta sa si aplici In viata ceia ce ai ascultat, auzit din Cuvant.Poti asculta asa cum am spus dela altul si ce ai auzit sa treaca pe langa tine si sa nu aiba niciun efect asupra stari tale spirituale.Nu gresesc daca mantionez ca; Cei mai multi asculta dar nu si Implinesc, pun In practica ce aud.
         Apoi, daca ma Intorc la cuvintele Mantuitorului care spun;Marcu 8;18. Aveţi ochi, şi nu vedeţi? Aveţi urechi, şi nu auziţi? Şi nu vă aduceţi aminte deloc?Iata cum se poate ca unii dintre cei ce asculta sa nu poata auzi. Apoi, nu e de mirare ca nici nu poti vedea In viata lor o aplicare a ceia ce s-a spus si”auzit” din Cuvant.Pentruca, nu au auzit. Sigur, ca nu e vorba de aceste urechi de carne ci sunt unele spirituale pe care Cuvantul ni le aduce In atentie.Ca dovada ca am ascultat si am receptionat cele auzite este Insasi faptul ca aplicam In viata noastra. Iata dece nu se vede crestere la cei mai multi din cei ce se numesc ei Insusi crestini. Poate plictisesc pe unii dintre cei ce acceseaza acest blog ca des spun ca; Este diferenta Intre a fi crestin sau copil al lui Dumnezeu.Crestinul ramane la starea de religie iar Copilul lui Dumnezeucreste spre maturitate. Dece creste? Pentruca ce aude din Cuvant pentru el este hrana spirituala; Cu ale cuvinte, cresterea este inevitabila.Adica, este ceva natural, normal,este procesul unei vieti care contine In structura ei.O noua cresterea spirituala fiind  inevitabila de care am spus mai sus.
         Erau unii pe vremea Ap, Pavel ca si In zilele nostre, care cu toate ca ei erau participanti la strangerea celor rascumparati nu cresteau.Si Apostolul a fost obligat de Duhul Sfant sa le aduca In atentie ca au ramas prunci. Deci, In vietile lor nu a folosit Cuvantul auzit cu aceste urechi de carne.Am spus cu alta ocazie ca; Acest Cuvant a fost vestit si lor ca si noua;Dar ca Lor nu le-a folosit la nimic. Evrei 4;2.Apoi, iata, as numi tragicul rezultat;înşelîndu-vă singuri.Nu citim ca ar Insela cineva pe cel care aude fizic cuvintele.Cuvantul scoate In evidenta acesta tragica situatie. Situatie de a te Insela tu singur.In viata mea am Intalnit suflete din acestea care carau cu ei Biblia duminica de duminica si nu se vedea nici-o crestere sau nici-o schimbare In felul lor de a trai, de a se manifesta.Si am cunoscut si din acestia care unii mai si vorbeau. Mai tarziu cand Dumnezeu m-a ajutat sa devin matur am Inteles ca acestia nu erau crescuti si nici vorbirea lor nu hranea pe cei ce ascultau.
         Am spus aceste lucruri pentru a ne face o analiza fie ea  chiar si sumara daca nu profunda ca sa vedem noi Insine cat iubim Cuvantul si daca Il aplicam In vietile noastre. Ca rezultat vom vedea unde ne afalam crescuti sau necrescuti ca sa nu spun cum am mai adus In atentie ca anume; Lipsa de crestere se numeste Rahitism spiritual.Este destul de trist sa fregventezi anii de zile o Adunare sau alta si sa fi Inselat de tine Insuti ca esti bine In starea In care te afli.Dumnezeu sa ne dea tuturor un Duh de cercetare sa vedem daca dealungul anilor, ne-am Inselat singuri.In urma acesei cercetari vom avea ocazia daca suntem sinceri sa vedem unde ne aflam.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.Si doresc sa Il aplice In vietile lor. Asta spre a creste In cunoasterea Domnului nostru Isus Hristos.Spre bucuria noastra si spre slava Scumpului nostru Mantuitor.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: