miercuri, 26 septembrie 2018

Iacov 3; 18. Şi roada neprihănirii este sămănată în pace .......

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Iacov 3; 18. Şi roada neprihănirii este sămănată în pace pentru cei ce fac pace.

         Apostolul Iacov sunt sigur ca se referea la neprihanirea care se capata prin credinta, de care vorbeste si Ap, Pavel.Am mai spus cu alta ocazie ca sunt doua neprihaniri. Este bine sa stim acest lucru ca sa nu ne Inselam pe noi Insine In care din ele ne gasim.Adica, sa avem o neprihanire care nu este data, capatata dela Dumnezeu In urma credintei. Care Credinta? Credinta care la randul ei se capata ca si un dar dela Dumnezeu.Efeseni2;8.Pun acest verset oridecate ori mi se iveste ocazia.Din nou, este bine sa stim sa nu aducem asupra noastra vre-o confuzie.Acum sa spun In treacat de aceste doua neprihaniri care au fiecare o sursa diferita de a fi generate.Oricare ar fi aceasta neprihanire trebuie sa fie generata dintr-o sursa. Iata neprihanirea care nu are nimic aface cu Mantuirea.  Aceasta este spuneam alta data,o lucrare de suprafata facuta de Om. Cu alte cuvinte, aici Isi gaseste sursa.

         Atunci cand am scris cate ceva de aceste doua neprihaniri spuneam ca;Ap, Pavel defineste neprihanirea facuta de om.Iata ce spune el cu privire la aceasta neprihanire care era Inradacinata In poporul evreu prin religiunea Iudaica. Religiune de care acum Pavel se dezice. Dece se dezice? Pentruca a ajuns la aceasta Intelegere, descoperire de sus, ca aceasta neprihanire pe care el o stia din neamul lui, din tineretea lui,nu lucreaza sau nu izvoraste mai bine zis din credinta data ca dar de Dumnezeu. Iata ce spune el;Filipeni 3;9. şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă.Cu alte cuvinte, si aceasta neprihanire capatata este darul lui Dumnezeu ca si credinta din Efeseni 2;8.Deaceia este si chemata neprihanirea capatata prin credinta.


         In acest verset Pavel le aduce In atentie pe cele doua neprihaniri.Ap, Iacov aduce si el In atentie anume ca; Neprihanirea produce roade. Negresit ca este vorba de acea neprihanirea capatata prin credinta de care Pavel vorbeste In Filipeni.3;9 .Iata deci, care neprihanire aduce roada.Şi roada... Aceasta care vine din neprihanire va aduce roada. Dece? Pentruca este o neprihanire data de Dumnezeu celui pe care l-a nascut din nou. Aceasta nu poate sta In ne lucrare,ne lucratoare de a produce roada. E prin natura ei sa aduca roada spre slava lui Dumnezeu.Iacov mai vorbeste de fapte si credinta care corespund cu roadele  de care citim aici.Dar iata ca,aceasta roada a neprihaniri are samanta In ea. Cu alte cuvinte, are menirea, abilitatea de a se Inmulti.Adica, contine in ea samanta Inmultiri.Dece? Pentru ca  sa poata fi semanata.neprihănirii este sămănată Personal Inteleg ca; Contine samanta In ea  asa cum am spus.Si are aceasta capacitate de a se Inmulti.Unde sa se Inmulteasca? In inimile celor rascumparati.Asa dar;Niciun Copil al lui Dumnezeu nu va fi lipsit de aceste roade ale neprihaniri capatate prin credinta.

        Care este rolul unei semanari la modul literal? Negresit Inmultirea. Tot asa si pe fond spiritual aceasta neprihanire capatata prin credinta va produce In cel nascut din nou aceasta asemanare cu scopul de a se Inmulti. Cand ai o samanta oricare ar fie ea trebuie sa ai si un ogor ca sa ai unde sa o semeni.As asemana acest ogor cu inima.Dar ce fel de roada va produce aceasta neprihanire? Personal Inteleg ca odata aruncata aceasta samanta a neprihaniri va cade Intr-o inima care a lucrata de Dumnezeu. Ea deci, va produce pace. Dece? Pentruca ea Insusi este o semanata care contine acest germen al paci. Germen care este pus de Dumnezeu In ea ca sa produca pace, liniste printre cei ce se strang la un loc In jurul Domnului Hristos. Nu e pace, Nu e Intelegere,nu e Neprihanirea capatata pri credinta.Unde sunt neantelegeri, zavistii si mai stiu eu ce alte lucruri, apucaturi ale firi carnale pamantestis nu ai sa vezi pace nu se vede aceasta roada a neprihaniri.

         Se pot numi acestia crestini,care nu au aceasta roada a neprihaniri,nu si copii ai lui Dumnezeu.nu au In caracterul lor aceasta Neprihanire. Dece? Pentruca ei nu au nici Credinta data ca dar de Dumnezeu care sa produca aceasta Neprihanire. Deci,acestia vin la strangere In neprihanirea lor cu credinta lor biologica personala, pe care Pavel a detestat-o.Iata cum citim de aceasta neprihanire care vine In urma credintei primite ca dar.este sămănată în pace Ah, pace! Nu e pace In sanul familiei chiar daca unii se numesc crestini. Sigur ca nu generalizez.Nu e pace spuneam alta data Intre oameni si nici Intre Natiuni.Nu tot asa stau lucrurile cu cei nascuti din nou. La ei vei gasi pace In Familia lor, Intre oamenii cu care vin In contact. Ei sunt facatori de pace. Dece?  Pentruca izvorul paci lor este In Domnul Hristos care a zis;Ioan 14;27. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimînte.

         Apoi, versetul se Incheie cu aceste cuvinte care ne arata ca; cei nascuti din nou,rascumparati ai Domnului Hristos,sunt facatori de pace.pentru cei ce fac pace.Sigur, ca numai ei pot avea aceast izvor Il numesc de unde se pot alimenta cu pace. Eram tanar si se canta prin adunare aceasta cantare referitoare la aceasta pace data de Domnul Isus. Pacea ta Isuse curge ca un rau/ Tu mi-o dai Intruna si In orce loc./La Scumpul nostru Mantuitor este izvorul ei.Poate se vor gasi unii care vor argumenta ca; Si cei necredinciosi sunt unii printre ei facatori de pace. Poate fi, dar pacea care vine din partasie Cu Domnul Isus nu o gasesti la cei care nu-L au pe El ca Mantuitor. Apoi, Cuvantul spune despre acestia ca; Ei sun rai si aduce In atentie si starea lor de suflet;Isaia 57;21. „Cei răi n-au pace“ zice Dumnezeul meu. -Iata deci, ca aceasta pace nu se gaseste decat la cei carora Domnul Isus le-a dat-o, le-a lasat-o.Ea nu a fost data numai de moment ci lasata In inima  celor rascumparati.Să nu vi se tulbure inima,

         Pacea daca suntem sinceri nu poate sta,fi gasita Intr-o inima ne taiata Imprejur.Indraznesc sa spun ca nici In inima celui rascumparat nu putem fi siguri ca o avem netulburata. Traim In aceast trup, In aceasta lume care zace In cel rau si care ne creiaza si noua stari de tensiune sufleteasca.Apoi, daca Inima este tulburata pacea va pleca o vom pierde. Mentionez ca este de natura temporala. Este foarte adevarat ca cel nascut din nou va face ceia ce citim In acest loc anume; Psalmul 34;14……..caută pacea, şi aleargă după ea! Chiar daca dintrun motiv sau altul am pierdut-o de moment, o vom gasi In Domnul Isus si se va Intaorce din nou In inima celui rascumparat.Iata un Indemn pe care ar trebui sa Il puna la inima toti cei rascumparati. Dece? Pentru a evita pierderea paci de moment. Sau Intreruperea legaturi cu Scumpul lor Mantuitor.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: