joi, 20 septembrie 2018

Psalmul 118;17. Nu voi muri, ci voi trăi,..............

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 118;17. Nu voi muri, ci voi trăi,şi voi povesti lucrările Domnului.

         Iata ce Incredere avea Psalmistul.Sa se fi gandit el la Enoh care nu a gustat moartea? Nu stim la ce gandea el.Am adus in atentia “gustatul morti” Da toti vom gusta acest amar. Dece toti? Pentruca Cuvantul ne arata ca;Romani 3; 23. Căci toţi au păcătuit, şi sînt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.Deci, nu este unul care sa nu fi pacatuit.Psalmistul stia acest adevar pe care nimeni din noi nu-l putem contesta. Iata la ce concluzie a ajuns el cand spune aceste cuvinte;Psalmul 51;5. Iată că sînt născut în nelegiuire,şi în păcat m-a zămislit mama mea. Intelegem ca nu e dubiu In privinta pacatului. Cu toate ca se gasesc si unii care spun; Ei si cei cu asta? Acestia nu sunt constienti ca pentru pacat se plateste un pret. Si acest pret Scriptura ne arata ca e pretul morti.Romani 5;12. De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit..

         Cei ce citesc Cuvantul cunosc consecinta pacatului.Nu ne place sa vorbim sau sa auzim de moarte.Dar,aceasta realitate nu o putem evita.Psalmistul spune; Nu voi muri, Avea el aceasta garantie dupa ce am adus In atentie ca toti au pacatuit si ca urmare toti vor muri? Indraznesc sa spun ca; Ii era draga aceasta viata si dorea sa traiesca.Caruia dintre noi nu ne este draga viata? Nu am Intalnit pe cineva ca sa spuna ca as dori sa mor. Erau unii Intr-o stare deplorabila a sanatati si tostusi doreau sa traiasca In situatia In care se gaseau.Chiar daca la un necaz  pe unii Ii ia gura pe dinainete si spune;”mai bine as muri” Nu este o dorinta sincera. Omul o spune la necaz. Dupa ce a trecut necazul, situatia prin care a trecut nu mai vrea sa moara.Spuneam cu alta ocazie ca sunt doua morti dar, ca cei mai multi nu stiu de ele. Cine stiu sunt cei care citesc Cuvantul si care platesc atentie la ceia ce citesc.

         Apoi, stiu cei ce au trecut din moarte la viata.1 Ioan 3;14. Noi ştim că am trecut din moarte la viaţă, pentrucă iubim pe fraţi. Cine nu iubeşte pe fratele său, rămîne în moarte.Un verset care trebuie sa ne dea de gandit noua celor care spunem ca suntem credinciosi.Personal Inteleg, Psalmistul face referire la moartea aceasta fizica pe care Scriptura o diferentiaza de moartea a doua. El Isi exprima convingerea;Nu voi muri, M-am Intrebat dece spune Psalmistu aceste cuvinte asa de apasat convingator? Trebuia sa aiba un sens In mintea si inima lui.Psalmul 51. Este psalmul plangeri lui asupra pacatului savarsit In trup.Daca citim cu atentie acest Psalm vom vedea cu ce parere de rau Isi plange el acest pacat al preacurviei. Dar, si neleguirile care vor fi fost In viata lui. Cuvantul ne arata ca; Orice neleguire este pacat.1 Ioan 5;17.Psalmistul va muri dupa cum toti au murit dinaintea lui.

         Dar nu Inainte de as Implini dorinta pe care acum Impacat cu Dumnezeu vroia sa dovedeasca ca este slujitor al lui Dumnezeu. Adica, pus In slujba lui Dumnezeu.Sigur dupa ce si-a plans starea nenorocita In care a cazut.Dumnezeu l-a reabilitat, avea sa-i puna In responsabilitate foarte mult In lucrare pentru slava Lui. ci voi trăi, Da, va trai ca asa Ii era dorinta sa demostreze ca viata lui este schimbata si ca de acum Incolo va fi atent la partasia lui cu Dumnezeu.Am cunoscut din acestia care au cazut prada acestui pacat al curviei. Dar nici unul din ei nu si-a plans starea de decadere cum a facut-o Psalmistul.De unde stiu asta? Din felul de viata pe care Il traiau In continuare.Cunosc pe unul care are si tupeul, Indrazneala sa mai si vorbeasca din Cuvant prin anumite adunari. Este trist ca te amagesti singur. Ap Iacov are ceva de spus In privinta asta; la care cei reabilitati de Dumnezeu, sunt convins ca iau seama.Iacov 1;22. Fiţi împlinitori ai Cuvîntului, nu numai ascultători, înşelîndu-vă singuri.

         Daca viata nu arata o schimbare, atunci te Inseli singur. Si daca ma refer la cel care vorbeste,acesta este unul care nu realizeaza ca; Dumnezeu Il considera descalificat pentru lucrarea Lui. In treacat am amintit acest caz  si nu e unic,sa vedem ce diferenta face o pocainta adanca prin schimbarea unei vieti din temelie de Dumnezeu. Versetul continua;ci voi trăi,Dar dece vroia Psalmistul sa mai traiasca? Vom vedea ce Il motiva In cuvintele urmatoare pe care le spune el cu privire la dorinta lui de a trai.şi voi povesti( sau,voi vesti) lucrările Domnului.Iata ce Il determina ca sa mai traiasca. Si Dumnezeu l-a foslosit din plin pentru lucrarea Lui.Psalmistul era atent acum la viata pe care o traia Inaintea lui Dumnezeu.Iata ce avea sa spuna Psalmistul dupa aceasta reabilitare, Impacare cu Dumnezeul lui.Psalmul 40;9. Vestesc îndurarea Ta, în adunarea cea mare;iată că nu-mi închid buzele.Tu ştii lucrul acesta, Doamne!

         Ce Inseamna sa-ti Inchizi buzele? Sa nu spui nimic despre Domnul Isus In cazul nostru de credinciosi.Nu stie Dumnezeu ca ne Inchidem buzele? Ca ne este rusine de numele Lui cel sfant? Psalmistul era destul de constient de ce avea sa spuna buzele lui acum Inainte.Iata ce avea sa spuna;Psalmul 139; 4. Căci nu-mi ajunge cuvîntul pe limbă,şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul.Ce vorbeste gura noastra care spunem ca suntem credinciosi? Vestesc buzele noastre ca si a Psalmistului? Am mai spus ca; In adunare, Biserica, cand stam de vorba unul cu altul spunem; Ce faci Frate sau Soro? Dar In afara nu ne stie nimeni ca noi participam la strangerea celor rascumparati.Ce sa mai spu ca nici chiar vecinii nostri sau colegi de serviciu.Nu stiu ca suntem”credinciosi”.Am fost la cineva Intr-o province si In curte avea lipte niste stichere care foarmau un verset si mai multe. Dar nu le lipise afara ca sa aiba sans cei care treceau pe strada sa-l Intrebe ce vrea sa spuna aceste versete si ce sunt cu ele? Indraznesc sa spun ca; Cine se rusineaza de Mine ma voi rusina si eu Inaintea Tatalui Meu.Luca 9; 26. Căci de oricine se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, se va ruşina şi Fiul omului de el, cînd va veni în slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri.

         Cati dintre noi punem pret pe  Indurarea Lui ce-a mare?.Asta numai In cazul ca a fost un moment In viata noastra cand ne-am bucurat de  aceasta Indurare a lui Dumnezeu.Acum iata ce vroia Psalmistu sa faca;Vestesc îndurarea Ta, Cati dintre noi am vestit Indurarea Lui? Circula printre asa zisi pocaiti ca; M-am Intors la Dumnezeu sau spuneam altadata ca; spun unii,ca l-am acceptat pe Hristoa In inima mea.Este complect gresita aceasta gandire. Gandire care se Invata prin Adunari, Biserici. Iata ce spune Psalmistul, si personal gasesc ca; Fara aceasta Indurare nu te poti bucura de o partasie cu Domnul Isus.In ultima instanta de Mantuire.Pentru Psalmist era Indurarea lui Dumnezeu. Deaceia el putea sa spuna;Vestesc îndurarea Ta, si nu-mi închid buzele.Pentru ce traim noi? Sau care este motivatia, scopul vieti noastre dupa ce Dumnezeu s-a Indurat de noi? Daca s-a Indurat.Fiecare dintre noi care folosim acest nume de crestin ne cunoastem destul de bine. Am Intalnit pe unii care spun ca sunt crestini si Inca vor sa dea si Invatatura altora prin Adunari sau Biserici cum am spus ceva mai sus.

         Acestia pe Facebook se uita si citesc dela politica si multe altele care nu au nimic deaface cu un caracter de copil al lui Dumnezeu, ei dau clik si trimite mai departe ce a vazut el.Ma Intreb eu personal. Care este chemarea acestora? Daca a avut vre-o data o chemare.Au fost ei nascuti din nou ca sa vesteasca Indurarile Domnului? Cat timp petrec acestia In fata computerului sa caute aceste lucruri care nu au nimic deaface cu Scumpul nostru Mantuitor? Petrec acestia In fata Cuvantului suficient timp de partasie? Daca ar avea un astfel de timp nu ar mai avea nevoie sa manace gunoaiele acestei Lumi.Ap, Ioan spune aceste lucruri, trage atentia;1 Ioan 2; 15. Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El.Iata pentru ce traiesc acestia. Nu este dorinta Psalmistului In inima lor sa Vestesc îndurarea Ta, si nu-mi închid buzele.Personal sunt convins ca; Cei care au fost nascuti din nou  nu se uita dupa ce ofera Lumea.Stiu ca sunt Fratii si Surori care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu si le este Indeajuns acest cuvant care este Duh si Via

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: