luni, 17 septembrie 2018

Marcu 16;15. Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea,...............

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Marcu 16;15. Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.

         Se apropia timpul cand Domnul Isus sa se reantoarca din nou In Casa Tatlui. Lucrarea de mantuire, de salvare se Incheiase din partea Lui. Invatatorul si-a strans pe Ucenici Matei 28;10.sa le Incredinteze aceasta lucrae de cautare a celor pierduti In continuare pana la Implinirea numarului celor alesi. Dece Ii v-a fi trimis Domnul Isus In toata lumea? Iata ce le spune;Apoi le-a zis:Daca citim si versetul 19 de mai jos, vom vedea ca aceasta strangere a Ucenicilor a fost dupa inviere. M-am oprit la acest verset primit dintrun motiv bine determinat. Am mentionat de cautarea celor pierduti.Unde se gaseau acesti pierduti? In toata lumea.Deaceia Domnul Isus Ii trimite In toata lumea.„Duceţi-vă în toată lumea, Era o lucrare extrem de grea si periculoasa In acelasi timp pentru acesti ne Incercati.Ei erau niste pescari care Isi petrecuse timpul pana la acest moment al chemari lor de Domnul Isus pe mare. Prea multa tangenta nu avusesera ei cu oamenii.Ucenicii aveau sa se expuna si ei ca si Invatatorul lor la situatii pe care nu le mai avusese pana atunci.

         Ei nu va mai pescui pesti din marea Galilei ci vor pescui oameni din marea acestei lumi Involburata.Aveau sa devina Pescari de Oameni potrivit cu aceste cuvinte ale Domnului Isus.Asa le-a spus Mantuitorul cand ia chemat. Matei 4; 19. El le-a zis: „Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni.“Si In Marcu 1;17. Dar Domnul Isus avea acest mandat Il numesc dela Tatal Sau sa -caute- si iar sa cute.Personal Inteleg ca acestia pe care Ii cauta sau mai tarziu, aveau Ucenicii sa-i caute erau Imprastiati In Intreaga lume. Realizam cu totii ca aceasta lucrare de cautare, de mantuire nu era stabilita de Dumnezeu numai la nivel local.Avea Invedere pe toti cei pierduti care erau pretutindeni.Cei mai multi sunt Invatati destul de gresit In privinta mantuiri. Am stat de vorba cu unul care se considera ca are chemare sa se ocupe de aceasta lucrare de a cauta. Dar In discutia pe care am avut-o a iesti oarecum ne Intelegeri sa nu spun Intrun termen pe care Il folosesc cei mai multi Scantei.Acesta sustinea ca; Dumnezeu, vrea ca toti oameni sa fie mantuiti. Acesta aducea In atentie acest loc;1 Timotei 2;4. care voieşte ca toţi oamenii să fie mîntuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.

         Am spus cu alta ocazie cand am scris ceva din acest verset ca; Daca Dumnezeu vrea si nu poate, atunci nu avem deaface cu Dumnezeul Scripturi care ni-L descrie a tot puternic.Personal ma Intreb;Atunci, daca asa stau lucrurile, dece sa mai platim atentie la cuvintele Domnului Isus care spun;Luca 19;10. Pentrucă  Fiul omului a venit să caute şi să mîntuiască ce era pierdut.“Am putea Intelege ca nu fac sens aceste cuvinte ale Mantuitorului din moment ce unii ca si aceasta de care am amintit mai sus,sustin ca; Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti.Ca sa nu creiez confuzie printre Fratii si Surorile mele, am sa spun ca; Avem un cuvant cheie care ne poate aduce lumina In privinta aceasta.Acest cuvant este;Toti care sunt cuprinsi In cei ce vor fi atrasi de Dumnezeu Tatal la unica sursa de mantuire Fiul Sau.Asa citim In Ioan 6;44.Nimeni nu vine la Mine daca nu e atras de Tatal Meu.Dar In fine, sa vedem care a fost intentia Mantuitorului sa-i trimita In toata lumea pe Ucenicii lui cei care preluau acesta lucrare de cautare a celor pierduti. Avea sa spuna Domnul Isus aceste cuvinte;Ioan 6; 37. Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară:Iata pe cei pe care Mantuitorul Ii cauta. Pe cei care sunt dati,atrasi de Tatal Lui la El.Ioan 6;44.cum am amintit ceva mai sus.

         Asa dar ,iata pe cine Ii cauta Mantuitorul si pe cine I-a Incredintat Ucenicilor sa-i caute continu pana la ultimul.Ne vine greu sa acomodam Cuvantul sa ajungem la o Intelegere pe care Dumnezeu vrea sa ajunga Copiii Lui. In privinta aceasta avem un loc In Cuvant care ne da raspunsul ca si o explicatie,pentruce Mantuitorul nostru si Invatatorul Ucenicilor ia trimis In lume. Iata cum citim In Evngelia dupe Ioan.Ioan 11;  52. Şi nu numai pentru neamul acela, ci şi ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi.Personal, Inteleg care a fost motivul dece Domnul Isus i-a trimis pe Ucenicii Lui In lume.Apoi, ca sa Intelegem ca Domnul Isus avea In vedere pe cei pe care Tatal ii dadea Fiului, voi aduce din Ioan 17; 20.Pe toti care urmau sa creada si sa fie adaogati la numarul celor alesti In decursu Istoriei umane.Iata deci In concluzie cine sunt acestia Toti decare citim In Timotei.Respectivul din cauza stia numai una si buna. Ca adica, Dumnezeu vrea ca toata lumea sa fie mantuita. Dar ,potrivit cu cuvintele Domnului Isus; Ioan 6;44.Nu va putea Dumnezeu sa-i atrag pe toti acestia la Fiul Sau ? Dece nu o face?.

         Multora din cei pe care am avut ocazia sa-i Intalnesc nu prea le-a placut sa auda asa ceva. Adica, Dumnezeu este Cel care initiaza apropierea unui suflet de Fiul Sau.Ei stiu ce au fost Invatati si atat. Dar ca sa cereceteze Cuvantul pentru ei Insusi nu o fac. Oricum, fiecare alege, se hraneaste cu ce gaseste de cuvinta.Dumnezeu spuneam cu alta ocazie ca, nu ne-a lasat Cuvantul Lui Sfant sa creieze confuzie In mintea si Inima celor rascumparati. Interesant de stiut este daca suntem si noi rascumparati si atunci vom avea placere de Cuvantul Sau. Cu alte cuvinte, Il vom manca si ne vom hrani cu el din abundenta nu pe gustate sau pe cat ne da unul sau altul.şi propovăduiţi Evanghelia Iata care era mandatul sau trimiterea Ucenicilor In toata lumea.Si aici trebuie sa fim foarte atenti ca; In lume au aparut diferite “evangelii”personale. Cei care sunt interesati de cate “evangelii” sunt pot cauta. Am sa dau numai una singura care nu are nimic deaface cu;Evangelia Domnului Hristos;Ea este numita “evangelia prosperitati” Dar adevarata Evangelie care este Vestea buna sau(Good News) Care este adusa de Ap, Pavel Inaitea credinciosilor caraora le scrie din Roma ca aceasta se numeste Evangelia lui Hristos.Iata cum citim in;Romani 1;16. Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mîntuirea fiecăruia care crede: întîi a Iudeului, apoi a Grecului;Nu ma Indoiesc ca; Toti care se numesc ei lucratori In campul evangeliei, au pretentia ca; Vestesc evangelia Domnului Hristos. Dar ca; Roadele In vietile lor si a celor carora le vesteste nu se vad.

         Nu sunt un critic, dar se poate opserva ce viata duc acestia fiecare. Si apoi si rezultatul la ceia ce ei vestesc.Versetul se Incheie cu aceste cuvinte;la orice făptură.Aici se poate creia o oaredare confuzie In a Intelege corect ce vrea sa ne spuna acest cuvant; Faptura. Personal Inteleg ca; Faptura este tot ce are viata. Sa se vesteasca evangelia Domnului Hristos la toate aceste Fapturi? Nu Inteleg asa. Inteleg ca; Domnul Isus avea In vedere sa scoata In evidenta ca; Intreaga faptura ( ca si creiatie a lui Dumnezeu)sufere din pricina pacatului care a Imbacsit deteriorat Intreaga viata pe pamant. Sigur ca Ucenicii sau conformat cu porunca Mantuitorului. Si asa a ajuns Evangelia pana la noi cei din zilele In care traim.Dar ca, peste veacuri s-a deteriorat aceasta propavaduire. Poate sunt si unii care nu sunt deacord cu ce spun. Dar asa a aparut alte “evangelii” care nu au nimic comun cu Evangelia Domnului Hristos care aduce Mantuirea. Daca suntem sinceri,vom vedea In Adunarile, Bisericile la care luam parte cum stau lucrurile.Domnul Hristos i-a Instintat mai dinainte ca;Nu toti vor primi vestea lor despre Imparatia lui Dumnezeu. Adica, se vor gasi unii care Indraznesc sa spun sunt atrasi de Dumnezu sa asculte la Ucenicii. Precum si azi la fel.

         Dar, i-a Instintat ca sunt si din acestia care nu-i vor primi.Nu numai atunci  au fost aceste doua categori de oameni In tote timpurile Numele Domnului Hristos starneste Impotrivire pentru cei care nu vor fi mantuiti. Luca 9;5. Şi dacă nu vă vor primi oamenii, să ieşiţi din cetatea aceea, şi să scuturaţi praful de pe picioarele voastre, ca mărturie împotriva lor.“Cine primeau atunci pe ucenici?Negresit, cei a corar inima era deschisa de Dumnezeu ca cea a lui Lidia.Asa citim In;Fapte 16;14. Una din ele, numită Lidia, vînzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu, şi asculta. Domnul i-a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. Iata deci, daca nu deschide Domnul Inima, Cuvantul nu are niciun efect la o inima de piatra. Spuneam cu alta ocazie ca;mai Intai,Cuvantul sa aiba efect In inima,este necesar ca Dumnezeu sa schimbe Inima de piatra In una de carne cum scrie In Ezechel.36;26.Deabia apoi, Cuvantul v-a avea efect In acea inima schimbata.Apoi, se vor vedea aceste roade ale schimbari In viata noua pe care cel nascut din nou si-o va trai deacum Incolo. Viata diferita total de ce viata a trit Pana ce Dumnezeu s-a Indurat de el. Aceasta e evidenta unei vieti schimbate de Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: