vineri, 14 septembrie 2018

Eclesiastul 3;12. Am ajuns să cunosc că nu este altă fericire ...........

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Eclesiastul 3;12. Am ajuns să cunosc că nu este altă fericire pentru ei decît să se bucure şi să trăiască bine în viaţa lor;

          Solomon nu avea cunostinta de Imparatia lui Dumnezeu. Aceasta Imparatie a fost revelata odata cu venirea Domnului Isus.El stia doar de Imparatia lui Israel.Deaceia si vedea lucrurile si “Fericirea” doar la ceva trecator pamantesc.Avea sa spuna Domnul Isus ca;Luca 17;21…... Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru.“Nu am sa gresesc daca voi spune ca;Solomon face referire la oamenii. Negresit la cei din Poporul lui Israel In cazul de fata. Dar si la orcare om ar fi el.Spuneam cu alta ocazie cand am spus cate-va ganduri din acest verset Luca 17;21ca;Acest cuvant In înlăuntrul nu se Intelege Ca Domnul Isus le-ar fi spus cu privire la Inima lor.Personal Inteleg ca; Mantuitorul facea referinta la;înlăuntrul Vostru ca Popor, ca Natiune a lui Israel.Iata dece des aduc In atentie ca; Dumnezeu avea o apropiere cu acest popor la nivel de pamant si asta Temporal. Mai pot sa Inteleg altfel din pricina cuvintelor Domnului Isus care vorbeste foarte des de Imparatia lui Dumnezeu nu de a lui Israel.

          Iata ce spune Solomon;Am ajuns să cunosc că nu este altă fericire. Pentru cine? Pentru ei.Cine sunt acestia ei?Negtesit ca pentru el si Intreg Israelul din care faceau parte acestia despre care Solomon vorbeste si Ii aduce In atentie ca sunt ei parte din acest Popor.Asa cum am mentionat ceva mai sus.Indraznesc sa spun ca; Aceasta cunoastere a lui Solomon era limitata doar la Pamant. Chiar sa nu fie o alta fericire? In ansamblul Scripturi avem si o alta fericire.Iata ce spune Psalmistul care la randul lui si el era Israelit; Ferice de cel pe care Il alegi Tu.Psalmul 65;4. Ferice de cel pe care-l alegi Tu, şi pe care-l primeşti înaintea Ta,ca să locuiască în curţile Tale!.....Intelegem din cuvintele lui Solomon,pe care le spune cu privire la mancare si bautura ca, el nu cunostea o alta fericire decat cea de natura pamanteasca.Acesta este motivul de Ii fericeste pe Pamanteni. “Sa bem si sa mancam”Daca asta o putem numi “fericire” atunci ce sa mai spunem de fericirea de a fi copil al lui Dumnezeu?

          Aceasta fericire pe care Solomon o aduce In atentie este temporala si nu tine decat daca ai ce sa mananci si sa bei potrivit cuvintelor lui Solomon.Nu stia saracul ca; Adevarata fericire e sa-l cunosti pe Dumnezeu prin intermediul Domnului Hristos ca Fiu al Lui.Cei din vechime nu aveau cunostinta de Fiul lui Dumnezeu. Cu toate ca; Prorocii au marturisit despre El. Asa citim In;  Fapte 10’43. Toţi proorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El, capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor.“Cunostinta si Inca deplina a fost revelata, descoperita odata cu venirea Domnului Isus In trup ca al nostru pe pamant dar fara pacat. Am spus altadata dece Domnul Isus nu a  avut pacat cu toate ca i-a fost pregatit un trup ca al nostru omenesc.Evrei 10;5. De aceea, cînd intră în lume, El zice: „Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup;Nu stim ce vor fi spus Apostolii cand au citit ei Insusi In legea lor si au dat peste aceste cuvinte ale lui Solomon. Apostolii si  nici Insusi Invatatorul lor nu au gustat din fericirea aceasta trecatoare. Sa nu fiu Inteles gresit ca nu te poti bucura de munca ta.

          Dar vreau sa scot In evidenta relatia pe care Solomon si toti Israelitii o aveau cu acelasi Dumnezeu, care e si al Nostru.Ei aveau o relatie pamanteasca.Deaceia si fericirea tinea de ce este pamantesc. Iata dece;Toti care sunt pamantesti nu isi gasesc fericirea decat In Mancare si Bautura. Aceasta e natura umana carnala.Ap, Pavel avea sa mentioneze aceste cuvinte care bine e sa luam seama la ele si tot odata sa ne verificam daca suntem firesti, carnali sau duhovnicesti, spirituali. Iata ce are Pavel de spus;Romani 8;9. Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. Cine sunt acestia Duhovnicesti? Cei ce sunt ai Domnului Hristos. Acestia nu se mai ocupa cu pamantul numai tangential pentruca erau In trecere prin lumea aceasta.. Ei se uita dupa o casa care este cereasca. Si Solomon continua cu de-ale pamantului.se bucure şi să trăiască bine în viaţa lor;

          Dupa aceasta se uitau cei din vechime. Sa aiba o prosperitate pamanteasca pe care o cauta si azi cei care vorbesc de”evangelia prosperitati”.Sa vedem ce are Ap, Pavel de spus cu privire la mancare si bautura.Romani 14; 17. Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mîncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfînt.Iata ca Imparatia lui Dumnezeu nu sta In ceia ce descrie Solomon.Da, pentru viata aceasta scurta efemera te poti bucura ca si tanarul bogat. Dar el nu a ajuns sa se bucure de Imparatia lui Dumnezeu.Cum de fapt si azi cei care sunt pamantesti nu vor ajunge sa se bucure si de Cer.Apoi, Solomon continua;13. dar şi faptul că un om mănîncă şi bea şi duce un trai bun în mijlocul întregei lui munci, este un dar dela Dumnezeu. Poate fi asa cum am spus, de moment sau temporal. Dar Pavel este destul de explicit ca;Cei rascumparati nu sunt chemati la mancare si bautura.Nu neg ca; A avea mancare si bautura nu este un dar dela Dumnezeu.

          Dar prioritatea celor rascumparati este Cerul. Imparatia lui Dumnezeu.Dece cauta acesti rascumparati Cerul sau, Imparatia lui Dumnezeu? Pentruca acolo este Scumpul lor Mantuitoa care vrea sa-I aiba cu El o vesnoicie nu temporal cat poate sa ofere pamantul. Din nou, Solomon era pamantesc si asta Ii era preocuparea lui si nu numai a lui ci a tutuor care sunt pamantesti nu duhovnicesti. Am spus des ca; Dumnezeu are un alt popor care a fost rascupmarat din felul acesta de viata pe care lumea Il cauta.Ei au fost pusi deoparte pentru Cer, pentru Dumnezeu, ca sfinti ai Lui.Poate nu pentru toti care se numesc crestini fac sens aceste cuvinte.Fiecare se ocupa cu ce Ii place  Firi carnala In care traieste. Esti firesc ,pamantesc, carnal? Nu e de mirare ca;Vei cauta sa multumesti Firea aceasta veche carnala. Daca esti Duhovnicesc, spiritual, vei cauta sa hranesti Firea cea noua din Dumnezeu. Iarasi spun; Nu e nimic rau sa te bucuri de rodul munci tele cinstite. Atentie: Cinstite Inaintea lui Dumnezeu, dar si Inaintea oamenilor.

          Apoi, Solomon Incheie acest verset prin aceste cuvinte; să se bucure şi să trăiască bine în viaţa lor; In care viata? In aceasta care este scurta si nu poate sa Iti ofere si Cerul. Am adus In atentie pe Tanarul bogat. Care era prioritatea si preocuparea lui.Marcu 10;21. Isus S-a uitat ţintă la el, l-a iubit, şi i-a zis: „Îţi lipseşte un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer…...Nu ia cazut bine acest sfat acestui tanar. Cum nici azi nu le cade bine la cei mi multi cand le spui; ori cu Lumea ori cu Dumnezeu.Cand un Suflet a fost nascut din nou, a rupt-o cu Lumea. Adica, cu felul lummesc de a trai.Nu merge sa slujesti la doi stapani.Ap, Ioan spune aceste cuvinte;1 Ioan 2;15. Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El.Iata dece spun ca; Solomon nu stia de aceste Indemnuri care-s date In exclusivitate Copiilor lui Dumnezeu.Pentru cei rascumparati, ei sunt In treacat prin aceasta lume.Un prileji sa vedem unde ne gasim.Doresc ca Fratii si Surorile mele sinceri sa poata sa se bucure de Cer si de Domnul Isus.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: