duminică, 30 septembrie 2018

1 Petru 5;10. Dumnezeul oricărui har, .................

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Petru 5;10. Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa vecinică, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va desăvîrşi, vă va întări, vă va da putere şi vă va face neclintiţi.

         Cum sa Intelegem aceste cuvinte pe care Ap, Petru Insuflat, calauzit, de Duhul Sfant ni le aduce Inainte? Si noua ca si celor carora le scria la vremea aceia. La prima vedere ar aparea ca sunt mai multe haruri cand citim-orcarui-Har, Personal cat pot Intelege este un singur Har al lui Dumnezeu. Dar ca, acest Har este dat pentru toate circumstantele vieti prin care un Copil al lui Dumnezeu trece.Si cum aceste circumstante sunt diferite,sigur ca, Dumnezeu, gaseste cu cale sa dea pentru fiecare Harul lui diferit.Cu alte cuvinte, fiecare situatie poate fi depasita prin acest Har dela Dumnezeu. Sau as Indrazni sa spun ca; Harul lui Dumnezeu are mai multe ramificatii, Intrebuintari.In viata celor rascumparti de zi cu zi.Esti In suferinta? Dumnezeu da Har pentru aceasta situatie In care se pot gasi unul sau altul dintre Copii Lui.Esti In nevoie, In lipsa? Si aici este Dumnezeu atent si da Har pentru aceste nevoi, lipse din viata unui Copil al lui.Atentie! La nevoi.Uite asa Inteleg cand citesc aici In Cuvant de;Dumnezeul oricărui har,

         Poate vor fi si alti Fratii si Surori care vor avea si alte ganduri cu privire la Har.Sigur, In armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu scris. Noi toti spuneam alta data ne putem da cu parerea Intr-o privinta sau alta. Dar daca nu gasim acoperire in cuvant la ceia ce spunem si sustinem, nu au valabilitate parerile noastre.Cuvantul ne arta spuneam alta data; Daca vrem sa avem sa primim Har In situatiile, In nevoile noastre este neaparat nevoie sa ne prezentam Inaintea tronul Harului de unde sa Il primim. Harul nu vine din nici-o alta sursa decat dela Tronul Harului lui Dumnezeu.Evrei 4; 16. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentruca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.Versetul acesta din Evrei scoate In evidenta dece ni se da Har.Ca sa fim ajutati la vreme de nevoie. Cum spuneam mai sus In viata noastra ca Copii ai lui Dumnezeu trecem prin diferite situatii care mai decare dificile, greu de suportat.

         Iata deci,fara acest Har primit dela Dumnezeu nu vom putea face fata, adica, sa iesim biruitori In aceasta lupta a vieti.care v-a chemat în Hristos Isus Iata ca, Dumnezeu, da Har celor pe care Ii cheama In Domnul Hristos.Ei primesc acest Har ca sa poata sa fie smulsi desupt puterea celui rau, a pacatului si sa fie liberi. Ca mai apoi, sa slujeasca lui Dumnezeu.Indraznesc sa spun ca Harul vine la pachet cu credinta data ca dar de Dumnezeu.Efeseni 2;8. Fara Har este cu neputinta sa primim aceasta credinta care ne conduce, lucreaza Mantuirea.v-a chemat în Hristos Isus Daca am fost chemeti In El, In Domnul Hristos, vom si mosteni Impreuna cu El.Efeseni 1;11. În El am fost făcuţi şi moştenitori, fiind rînduiţi mai dinainte,Sunt unii care Incearca sa puna la Indoiala Cuvantul si Hotararea lui Dumnezeu pentru cei chemati. Spun ei; Ca poti pierde mantuirea. Acestia, sunt dintre cei care ei Insusi nu au fost chemati sa mosteneasca Impreuna cu Domnul Hristos.Oricum, ca garantie pe care o avem este ca; Am fost chemati în Hristos Isus Nu am fost chemati de un om oricare ar fi el si oricata teologia ar avea el.La randul lui,  si el are nevoie de aceasta chemare,ca sa se poata  bucura de Domnul Hristos si mostenirea Lui.

         Nu te califica niciun seminar sau mai stiu eu ce cursuri teologice vei avea sa fi chemat In Domnul Hristos.Aceasta chemare este dupa buna placere a voiei Sale.Asa citim In;Efeseni 1;5. ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale,Iata ca rezultat al chemari este slava; la slava Sa vecinică, Nu citim ca cei pe care i-a chemat In Domnul Hristos, au fost chemati pentru o slava temporala.Asa cum poate se straduiesc unii sa aduca Indoiala In mintea si Inima unor Frati si Surori.O slava vesnica, Inteleg asa cum am spus ceva mai sus ca suntem mostenitori la tot ce are, ce-i apattine Scumpului nostru Mantuitor.Apostolul Pavel, sesizase printre cei ce se strangeau In Corint ca;Unii erau “ancorati” sau sa pun cuvantul folosit de Pavel,aveau -nadejde- In Domnul Hristos numai pentru viata aceasta. Iata dece le scrie; 1 Corinteni 15;19. Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci sîntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!

         Nu e de mirare ca si In timpurile noastre sunt  din acestia care se Invartesc Intrun cadru religios.Si traiesc o viata de duplicitate. Adica ei sunt crestini de adunare dar, fara o nadejde a chemari vesnice.Apoi, In afara nu-i deosebesti de cei lalti din lume.după ce veţi suferi puţină vreme, Dar, iata ca, slava acesta vesnica aduce cu ea si suferinta. Aceasta suferinta este greu de suportat daca nu mai Intai ai primit acest Har de care spuneam mai sus. Apoi, nu poti trece, iesi biruitor prin aceasta suferinta daca nu esti ancorat In aceasta nadejde In Domnul Hristos. Spuneam altadata ca; Cei rascumparati au o nadejde data care nu Insala. Despre aceasta nadejde citim In Romani 5;5.Ce rol are suferinta In viata celui rascumparat? Cuvantul nu ne lasa confuzi In privinta aceasta sa ne dam noi cu parerea.Sau, sa fim dezamagiti dece Dumnezeul nostru (daca suntem ai Lui?) Ingaduie suferinta In viata noastra. Cu toate ca sunt unii care spun ei ca vindeca suferintele.Si mai citim ca;vă va desăvîrşi, Fara aceasta stare Inalta de desavarsire, nu vom putea fi asemenea Domnului Hristos.

         Daca si pe Domnul Isus Dumnezeu l-a desavarsit prin suferinta care era Fiul lui Dumnezeu dar Intrun trup ca al nostru fara pacat,atunci, sa ne asteptam ca; Dumnezeul nostru va aplica acelasi tratament pe care l-a aplicat Fiului Sau, suferinta. Si ca sa nu creiez nici-o confuzie am sa dau si locul unde citim ca;Scumpul nostru Mantuitor a fost zdrobit ca Fiu al Omului pri suferinta.Isaia 53;10.As Indrazni sa spun ca; Dumnezeu a aplicat suferinta Fiului Sau sa ne aratae si noua ca; Fara suferinta este cu neputinta sa ajungem sa fim ca Fiul Sau prea iubit.Sau cu alte cuvinte, desavarsiti.Personal am realizat ca; Suferinta este un ingredient pus de Dumnezeu In planul lui de mantuire. Pavel are ceva de spus In privinta aceasta;Romani 8;18.  Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu sînt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi.Apoi, Pavel le spune si Filipenilor care poate se vaitau ca sufere.Iata ce le spune el spre Incurajare. Filipeni1;29. Căci cu privire la Hristos, vouă vi s-a dat harul nu numai să credeţi în El, ci să şi pătimiţi pentru El,

         Asa dar,nu putem scapa de acest ingredient suferinta,daca suntem mantuiti.Dar iata ca aceasta suferinta este  pentru puţină vreme, Fie ca Inceteaza sau ca vom pleca.Ap, Petru nu scapa din vedere sa aduca Inaintea credinciosilor si beneficiu acestor suferinte ori care vor fi ele.vă va desăvîrşi, vă va întări, vă va da putere şi vă va face neclintiţi.Cu alte cuvinte, va v-a face vrednici pentru slava viitoare prin;desavarsire.Apoi,vă va întări, sa puteti sa le rabdati. Sa nu cadeti In deznadejde.Dupa aceeia;vă va face neclintiţi. Inteleg prin acest cuvant de neclintit, ca nu e forta care sa poata abate pe cel rascumparat din drumul lui spre Cer.Cate-va ganduri pe care din nou doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar. Aceste ganduri doresc sa ne fie  de Imbarbatare noua la toti care asteptam Intalnirea cu Scumpul nostru Mantuitor.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: