joi, 18 octombrie 2018

1 Petru 2; 9. Voi însă sînteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfînt, .....

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Petru 2; 9. Voi însă sînteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfînt, un popor, pe care Dumnezeu Şi l-a cîştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întunerec la lumina Sa minunată;

         Un verset care apare un cuvant In diferite traduceri inclusiv In cea romaneasca. Cuvant care nu reflecta la ceia ce Ap, Petru face referinta.Si noi toti putem da peste astfel de cuvinte care sunt traduse dar care nu au Intelesul pe care Intreaga Scriptura Il are In vedere prin armonizare. Iata deci la ce cuvant fac referire;Sa ne uitam prima data In Romana cum citim;seminţie Acest cuvant mai degraba este folosit, atribuit la cele dousprezece seminti ale lui Israel. Nici alta natiune In lume nu citim Nici In Biblie si nici Istoria nu ne relateaza ca un Popor ar avea mai multe seminti. Un singur Popor a avut mai multe seminti pe care ni le descrie Biblia.Acestea veneau din Fiii lui Iacov. Nu e cazul sa Ii aduc In atentie, pentruca toti cei ce sunt familiari cu Cuvantul lui Dumnezeu cunosc destul de bine aceasta.Ap, Petru nu face feferire la Poporul Israel sau la semintiile Patriahului Iacov.

         Vom vedea ceia ce spun In continuarea versetului.Am mai spus ca nu sunt nici teolog si nici scolit de Invatacei ai seminarilor omenesti.Dar ca, iubesc Cuvantul lui Dumnezeu ca multi alti Frati, nu pot sa-L citesc fara interes sa vad ce vrea Dumnezeu sa descopere Copiilor Lui din ceia ce citim.Am sa pun si dintr-o traducere din engleza care se pare ca ar fi cea mai corecta. Cel putin asa sustin marii teologi.Iata traducerea In cauza;King James But ye are a chosen generation, Mai sunt si alte traduceri care spun la fel.In romana tradus ar fi In felul urmator; O generatie aleasa.Ceia ce nu este corect. Cand ne uitam la aceasta denumire de;generation vom gasi explicatia cuvenita.Dau ca referinta Generation - Wikipedia care ne explica ce perioada poate fi cuprinsa Intr-o generatie se stabileste 30 de ani. Oricum ar fi, generatia trece, dispare.Pe cand cei alesti sunt alesi Inainte de Intemeierea Lumi Efeseni 1;4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii,

         Pana cel din urma ales,nu a fost mantuit.Altfel ar Incheiata lucrarea de mantuire si Domnul Isus si-ar lua Biserica (Mireasa) la El.Am stat de vorba cu anii In urma pe un site despre Geneza 6;3. Unde citim; 3. Atunci Domnul a zis: „Duhul Meu nu va rămînea pururea în om, Pe acest sit cineva care era preot a adus In atentie acest verset din traducerea Preotului Anania unde citim;Duhul Meu nu va rămînea pururea în Oamenii acestia.Cu alte cuvinte, In Adam si Eva.Sau In ultima instanta In aceasta generatie contemporala cu Adam si Eva.Si l-am Intrebat pe acel preot dece a fost adaogat;Oamenii acestia.Prntruca , practic limiteaza la generatia lui Adam si a Evei. I-am spus ca intra In conflict cu restul Scripturi unde citim ca; Pacatul a trecut asupra tuturor oamenilor.Romani 5;12. De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit...Dupa ce i-am adus In atentie acest aspect ca toti sunt pacatosi, mi-a spus; Aveti perfecta dreptate.

         Deci, Personal Inteleg ca nu corespunde cu realitatea Scripturi nici cel din romana ca Semintie si nic din traducerea aceasta ca Generatie. Am sa aduc o alta traducere tot din engleza dar care este In armonie cu Scriptura. Iata cum citim In;New internatonal version 9 But you are a chosen people, Tradus este asa;Un popor ales.Si acum sa continuam mai departe In verset si sa vedem dece aceasta traducere este corecta cand vorbeste de Popor ales sau, oameni alesti. Iata cine sunt acei oameni alesi care a fost numit Popor ceresc;Citim in Efeseni despre cei alesi;Efeseni 1; 4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui,Apoi, despre un popor ceresc care sunt numiti cei alesi.Asa citim In continuarea versetului de mai sus;neam sfînt, un popor, pe care Dumnezeu Şi l-a cîştigat ca să fie al Lui, Luam seama ca este vorba de un Popor sfant. Sfant facuti de cine? De Jerfa Domnului Isus.Jerfa pe care Dumnezeu a aplicat-o la curatirea celor alesi.Iata deci, de ce popor vorbeste Ap, Petru.popor, pe care Dumnezeu Şi l-a cîştigat ca să fie al Lui, 

         Se vor gasi si din acestia care vor Indrazni sa spuna ca este vorba de Israel ca Natiune.Dar ca sa Intelegem despre care Popor vorbeste Petru trebuie sa platim atentie la cuvinte cheie care ne pot deslega aceasta Intrebare.Despre care Popor vorbeste Petru? El spune de un Popor castigat. Acest cuvant;Castigat, Personal Inteleg ca a fost o lupta Intre doua puteri ca sa poata fi victorie, sa fie si un castigator. Si In orce lupta este un castigator si un frant.Nu voi gresi daca voi spune ca; Lupta s-a dat Intre Scumpul nostru Mantuitor si satan la Golgota Acolo s-a aflat castigatorul sau biruitorul si cel Infrant.Daca cineva ar Indrazni sa spuna ca acest Popor este Israel,nu se poate Incadra si In acest cuvant;Castigat. De cine castigat? De Fiul lui Dumnezeu la Golgota.Cand Dumnezeu l-a chemat pe Avraam din Haran a spus doar sa iasa din tara lui.Deci, Intelegem ca este vorba de poporul ceresc castigat, scos desupt robia celui rau si implicit al pacatului.ca să fie al Lui, Indraznesc sa spun ca; Acest popor este propietatea lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, nu se poate atinge nimeni si nimic de el.

         Din multe alte motive dece este al lui si Inca castigat, este si acesta care ne arata totodata si obligatia celor chemati;ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat.Apostolul Petru care era el Insusi evreu se ocupa acum dupa ce a fost chemat de Domnul Hristos sa fie lucrator Impreuna cu Domnul Isus.Ce sa faca Petru si cei chemati? să vestiţi puterile minunate Iata un alt loc pe care Petru Il aduce Inainte despre chemarea facuta celor Rascumparati.Iata cum citim In;2 Petru 1;10De aceea, fraţilor, căutaţi cu atît mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră; căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată.De unde au fost chemati acestia? Sau as spune scosi? Din lume nu ca Avraam din Haran dintr-o singura regiune. Si ca sa aduc acoperire la ceia ce spun iata dece din Lume; Ioan 11; 52……... ci şi ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi.Chemati, adunati ca unii care sunt risipiti. Dece sunt risipiti? Pentru faptul ca ei sunt cei chemati ca sa vesteasca;să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat.De unde au fost acestia chemati, alesi? Sigur ca din Intreaga Lume.

         Dar ca aceasta Lume zace In cel rau. 1 Ioan 5; 19. Ştim că sîntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.Si mai stim ca;lumea zace In Intuneric;Iata cum citim In;Luca 22;53. Si In Romani 13;12.Acum Intelegem dece cei rascumparati au fost chemati din Intuneric.v-a chemat din întunerec la lumina. Apoi, acesti rascumparati sunt numiti acum Fii ai Lumini dupa Scumpul lor Mantuitor.1 Tesaloniceni 5;5. Voi toţi sînteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu sîntem ai nopţii, nici ai întunerecului.Cu alte cuvinte, Ap, Pavel vrea sa spuna ca;Nu mai apartineti acestei Lumi In care Intunericul domina pe locuitorii ei.Am spus ca cei rascumparati sunt chematii fii ai Lumini dupa Scumpul lor Mantuitor. Dece asa? Pentruca El a adus Lumina.Ioan 1; 4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.Intelegem ca acolo unde nu este viata este moarte. Si unde este moarte este Intuneric.Si unde e Intuneric nu poate fi lumina.Iata deci, cine este acest Popor,pe care Dumnezeu Şi l-a cîştigat ca să fie al Lui,Si In Incheiere acestia adusi din Intuneric la Lumina au fost facuti; Apocalipsa 1;6. şi a făcut din noi o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeu, Tatăl Său:

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: