sâmbătă, 6 octombrie 2018

2 Petru 3;12. aşteptînd şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, ..............

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Petru 3;12. aşteptînd şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului

         Am mai scris cate-va ganduri din acest loc cu mult timp in urma.Si ma simt obligat fata de mine Insumi si fata de Cuvantul scump al lui Dumnezeu care ne-a fost dat. Am sa spun cate ceva din nou.Nu as mai fi vrut sa scriu sa din acest loc despre acest subiect care nu intereseaza pe cei nascuti din nou.. Si nici nu-mi face placere astfel de subiecte.Dar pentruca s-au Incins spiritele cu privire la asa zisul referendum din Romania pe marginea Familiei, voi Incerca sa aduc Inaintea noastra ceia ce Scriptura ne Invata. Pe cine? Pe noi care spunem ca suntem credinciosi. Atentie! Nu am de gand sa aduc Inaintea asa zisilor crestini pocaiti cu mult mai mult Inaintea crestinilor de lume. Dar pentruca spiritele s-au Incins si printre”Pocaiti.” Vom Incerca Impreuna sa vedem daca este chemarea celor care se numesc crestini pocaiti sa se ocupe cu astfel de lucruri.In niciun caz Copiii lui Dumnezeu nu sunt chemati,preocupati de asa ceva.

         Acest aspect, este pentru asa zisi crestini de lume. Iata chemarea crestinilor Pocaiti daca sunt Intradevar Pocaiti.care este; Si I-mi permit sa spun ca; Nu se vor Incadra In aceasta chemare decat Cei care au fost nascuti din nou.Adica,care sunt Copii ai lui Dumnezeu.Iata cum Incepe acest verset.aşteptînd şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, Scriptura care este Cartea de capatai a Copiilor lui Dumnezeu si care Ii conduce ca si un Gid In calatoria lor pana In Casa Tatalui trebuie sa se tina cont de Ea.Spuneam de Chemarea celui care spune ca este “Crestin Pocait”. Ce ne relateaza acest verset In privinta aceasta de a astepta? ;aşteptînd. Ce sa astepte ei? Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta pentru cei ce sunt ai Domnului Hristos.Asteptand venirea si Intalnirea cu Domnul Hristos Mantuitorul lor Scump.Sunt ei chemati sa participe la actiuni religioase si In ultima instanta chiar politice? Nu am dat In cuvantul lui Dumnezeu peste asa ceva,peste o asa chemare.

         Din potriva, suntem chemati noi toti care suntem Intradevar Copii ai lui Dumnezeu sa lasam evenimentele sa se desfasoare asa cum gaseste Dumnezeul nostru de cuvinta.Nu stiu cati dintre cei care se numesc “crestini Pocaiti” cunosc ce evenimente vor fi Inainte de venirea Scumpului nostru Mantuitor? Ei stiu una ca sunt “crestini “ si ca pot “Incurca” planul lui Dumnezeu cu privire la sfarsitul tuturor lucrurilor.Iata-i ca sunt interesati de acest eveniment ca acesta care a aprins spiritele. Negresit nu a celor rascumparati.Si mai sunt multe altele In care si acesti asa zisi “Crestini Pocaiti” sunt implicati. Si asta Impotriva Invataturi Scripturi.Daca Cuvantul aici si In alte locuri Indeamna pe cei rascumparati la asteptare, apoi, spune ca si o obligatie pentru acesti rascumparati; şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, Ce vrea sa spuna aceasta zi a lui Dumnezeu?Isaia 34;8. Căci este o zi de răzbunare a Domnului, ….

         Asa dar, cine poate sta Impotriva lui Dumnezeu sa nu se razbune? Vor fi si din cei care se numesc “Pocaiti” sa Incerce sa frustreze planul lui Dumnezeu? Da, vor fi ca deja am opservat pe un site pe unii pe care Ii cunosc personal.Nu contest ca schimbarea oranduiri pe care Dumnezeu a lasat-o cu privire la Familie este un Pacat grav. Si nu va ramanea nepedepsit acum si In vitor la sfarsitul tuturor lucrurilor.Dece? Pentruca Dumnezeu ne spune In Cuvantul ca a planuit sa fie Barbat si Femeie care sa-i fie Sotie.Iata ce citim In privinta aceasta;Geneza 2;18. Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.“Apoi, oranduiala lui Dumnezeu a fost ca Barbatul si Femeia sa aiba copii.Geneza 1;28…….. Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pămîntul, şi supuneţi-l;....Aceasta a fost si este hotararea Creiatorului a tuturor lucrurilor.

         Ca vor oamenii sa schimbe ceia ce a randuit Dumnezeu? Este scris si In privinta aceasta In Cuvant cu privire la aceasta atitudine.Romani 1;26. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scîrboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;Apoi, vine In versetul 27, si aduce Inainte ceia ce defapt mai In toate tarile zic ei civilizate se practica acest pacat.Iata ce citim In acest veset;27. tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvîrşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scîrboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.Ei bine, sa lasam pe cei care nu cunosc ceia ce Cuvantul ne Invata. Sa ne ocupam de cei care se chem ei Insusi cum am spus;”crestini Pocaiti” Dumnezeu are o zi de razbunare pe care o va aplica la vremea cand gaseste de cuvinta.Pentru Copiii lui Dumnezeu, acestea sunt evenimente normale Intr-o lume care apartine celui rau.Astfel de evenimente s-au defasurat  dealungul istoriei umane.

         Scriptura ne arata ca; Acest pacat nu este ceva nou. Numai ca acum a luat amplore. Dece? Tocmai ca Dumnezeu sa Implineasca aceasta zi de razbunare. Avem In Scriptura exempul Spdomei si Gomorei care au fost nimicite.De data aceasta Dumnezeu va nimici pe tot pamantul nu numai local cum a fost atunci.Intelegem noi care spunem ca suntem Pocaiti care este chemarea noastra? aşteptînd şi grăbind.Iata ce chemare au acesti rascumparati ai Domnului Hristos. Nu “crestinii pocaiti”Ci cei ce sunt ai Domnului Hristos,sa astepte dar si sa grabeasca venirea zilei lui Dumnezeu.Care va fi acea zi de razbunare?Iata cum va fi acea zi a Domnului de razbunare; 2 Petru 3;10. Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pămîntul, cu tot ce este pe el, va arde.Daca aceasta zi va veni ca un Hot, adica, pe ne asteptate,se pune Intrebarea; Pentru cine va fi ca un Hot? Personal Inteleg din ceia ce citesc armonizat ca; V-a veni peste acestia care practica acest pacat si multe altele.

         Ap, Pavel a tinut sa-i asigure pe cei rascumparati ca;Aceasta zi nu este si pentru ei. Dece? Pentruca ei sunt Fii ai Lumini.Asa citim In;1 Tesaloniceni 5; 4. Dar voi, fraţilor, nu sînteţi în întunerec, pentruca ziua aceea să vă prindă ca un hoţ.5. Voi toţi sînteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu sîntem ai nopţii, nici ai întunerecului.Asa dar, cei rascumparati nu sunt interesati sa opstructioneze Hotararea lui Dumnezeu cu privire la venirea zilei de razbunare a Domnului.Iata desnodamantul acelei Zile care va veni oricum fie ca sunt de acord sau nu,cei ce initiaza o astfel de “opstructie” la planul lui Dumnezeu ea va veni ca nu depinde de om oricare ar fi el.Care este chemarea ,menirea celor care sunt rascumparati sau, Fii ai lumini? Sa lumineze pana In acea zi In Intunericul acesta al pacatului care s-a Ingrosat tot mai mult.Doresc sa Inchei cu aceste versete ca referinta;* 1 Cor 1:7; Tit 2:13; ** Ps 50:3; Isa 34:4; † Mica 1:4; 2 Pet 3:10; ca; Dumnezeu are o zi de razbunare care nu va Intarzia precum nici la Sodoma si Gomora nu a Intarziat-o. Apocalipsa 22;17. Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!“

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: