joi, 25 octombrie 2018

1 Corinteni 1;8.El vă va întări pînă la sfîrşit, ...................

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Corinteni 1;8.El vă va întări pînă la sfîrşit, în aşa fel ca să fiţi fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos.

         Avem ca Copii ai lui Dumnezeu, aceasta garantie pe care ne-o da Insusi Cuvantul lasat la Indemana Copiilor lui Dumnezeu. Dece? Tocmai ca sa nu cadem victime unora care pun la Indoiala mantuirea lui Dumnezeu Spuneam alta data ca; Acestia sau furisat printre cei rascmparati si ei lucreaza pentru cel rau. Poate sunt unii care nu vor fi de acord cu cele spuse aici. Dar din moment ce acestia cauta sa aduca printre Frati si Surori astfel de Invataturi care nu au numic de aface cu Cuvantul lui Dumnezeu,ei vor deruta pe cei slabi, naivi care pleaca urechea la orce Invatatura care are sursa dela cel rau.Un lucru sunt convins anume; Ca oile Isi cunosc Pastorul lor.Dumnezeu nu a lasat pe Copiii Lui In deruta sa nu stie ce sa aleaga din acest Cuvant scump pe care la dat.Insusi Domnul Isus spune despre oile Lui;Ioan 10;27. Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine.Numai ca, cei mai multi le vine mai usor sa asculte la soaptele celui rau adusa de cei care pretind ca sunt crestini,decat sa caute pentru ei Insusi In Cuvant.Si sa faca dinstinctie Intre Pastorul adevarat si cel platit, fals.

         Daca Dumnezeu al lasa pe cel nascut din nou ca si un Prunc sa se alimenteze sa se Intareasca singur, acel Prunc curand va muri. Ei bine, asa stau lucrurile le modul literal cand o Mama sau un Tatal ar lasa pe bebelusiul nascut de curand sa se hraneasca singur si sa ia grija lui singur. Nu tot asa stau lucrurile la modul spiritual cu Dumnezeul nostru pe care Il chemam si Tatal nostru care ne-a nascut din nou.Versetul ne arata ca; El Insusi sa angajat ca sa ne Intareasca. El vă va întări. Cu alte cuvinte, Intarirea nu vine decat dintr-o alimentatie sanatoasa administrata  potrivit cu varsta respectiva. Asa dar, Dumnezeu Tatal nostru care ne-a nascut din nou se va ocupa de fiecare dintre noi dela nastere si pana la sfarsit. Cand va fi acest sfarsit? Atunci cand Il vom Intalni pe Scumpul nostru Mantuitor. Spuneam alta data ca; Cei rascumparati asteapta acea Intalnire, chiar o doresc;Apocalipsa 22;17.

         Acest sfarsit poate fi de doua feluri. Fie ca va veni Domnul Isus sa culeaga pe toti cei Rascumparati ai Lui,fie ca vom pleca pe rand unul cate unul fiecare la randul cetei lui.Nu citim ca vom fi tolerati cu metehnele care Inca mai sunt In viata noastra. Cum Inteleg personal aceasta Intarire a lui Dumnezeu? El ne va da Har suficient ca fiecare dintre noi sa ne analizam si sa eliminam ce nu este dupa voia Lui. Ca la finalul vieti oricare va fi acest final sa fim asemenea Domnului Isus,asta, ca sa putem sa Il Intalnim.Spuneam cu alta ocazie care este definitia Harului. Cu toate ca cei mai multi Il descriu ca find o pomana.Asta este o gandire pe langa Cuvantul lui Dumnezeu. Aduceam In atentie Harul ca; Dumnezeu la Inmultit. Iata dece Harul s-a Inmultit;Romani 5;20…...dar unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult;Personal Inteleg ca; Dumnezeu ia grija Copiilor Lui si le da acest Har Inmultit ca sa aiba putere asupra a tot ceia ce ar putea sa-i abata din asteptarea Intalniri cu Scumpul lor Mantuitor..

         Am Inteles ca Harul nu e pomana cum sustin cei mai multi ci este Putere peste orce pacat de a fi biruit, anihilat din noua viata a celui Rascumparat.Dece ne va Intari? Pentru a fi gasiti  în aşa fel ca să fiţi fără vină.  Asa dar,Insusi Dumnezeu Tatal nostru se ocupa de noi ca sa ne faca asemenea Fiului Sau. Spuneam cu alta ocazie ca; Daca am fi lasati sa ne curatam, purificam noi, o vom face fiecare la standardul la care gandim ca vom fi acceptati. La Dumnezeu nu merge asa. El ne vrea sa fim asemenea Fiului Sau. Si Intrucat practic nu o vom putea face din pricina acestei Firi vechi care este In trupul nostru,Dumnezeu a gasit cu cale sa ne curateasca El Insusi.Atunci nu v-a fi niciun dubiu ca nu vom trece acest test al curatiri deorece a fost facut de Insusi Cel ce ne va examina la standarul pe care El Il vrea.să fiţi fără vină. Asa ca, In ziua, clipa cand vom fi chemati de Dumnezeul nostru asupra noastra nu se va gasi apsolut nici-o vina.Nici-o pata care sa nu fi fost data la oparte.Apocalipsa 21;27.

         Spuneam cu alta ocazie ca;Credinciosii din vremea aceia asteptau venirea Domnului Hristos ca fiind iminienta.în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos. Cei care vor fi In viata pana In acea zi, vor fi culesi si vor merge cu Domnul Isus In Casa Tatalui Sau. Dar asa cum Ii spuneam unui Frate ca; Ma tem ca vom pleca noi Inainte de venirea Domnului Hristos.Si spuneam atunci ca; Fie ca vine Scumpul nostru Mantuitor sau fie ca vom pleca pe rand va fi Ziua Intalniri cu El.Si Fratele a plecat Inainte de a veni Domnul Isus. Am pe aici un credincios de cate ori ma Intalnesc cu el spune; Frate toate evanimentele arata ca;Domnul Isus vine In timpul vieti noastre.Poate fi, nu contest. Dar i-am adus In atentie cuvintele Ap, Petru care le spunea atunci unora care erau pesimisti despre acea zi a veniri Domnului Isus. Iata ce le spunea Petru;2 Petru 3;. Dar, prea iubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sînt ca o zi.

         Apoi, si Psalmistul vorbeste de asa ceva. Si el constatase ca timpul la noi nu este ca la Dumnezeu.Iata ce spune el;Psalmul 90;4. Căci înaintea Ta, o mie de ani sînt ca ziua de ieri, care a trecut,şi ca o strajă din noapte.As dori sa fac o remarca anume;Cei nascuti din nou asteapta acea zi a veniri Domnului Hristos si chiare Intalnirea decare am amintit ceva mai sus la modul individual .Este o zicala In America;there is no place like Home si daca I-mi aduc bine aminte este si In romana zicala aceasta.Daca zicala face referire la aceasta casa pamnateasca, ce sa spunem de Casa cea din creuri? Copiii lui Dumnezeu se uita dupa casa Tatalui din Cer.Acesti Copii ai lui Dumnezeu au In cererea Domnului Isus garantia de netagaduit ca vor fi cu El. Iata ce cere Scumpul nostru Mantuitor Tatalui pentru cei pe care i-a rascumparat;Ioan 17; 24. Tată, vreau ca acolo unde sînt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă, pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.

         Daca este dubiu ca Tatal Ii va Implini aceasta cerere Fiului,atunci si celelalte afirmatii ale Mantuitorului nu au sens pentru sceptici. Defapt, nu numai acest verset nu are sens pentru acesti sceptici sa nu-i numesc necredinciosi ci Intreaga Scriptura o pot acestia pune la Indoiala. Am Intalnit si din acestia care spuneau ca e contrazicere Intrun loc sau altul din Cuvant.Dar avem Inainte cuvintele Domnului Hristos care spu;Ioan 6; 37. Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară:Sunt multi daca nu chiar cei mai multi care fregventeaza o Adunare, Biserica si nu sunt de acord cu aceste cuvinte din acest verset. Ei sustin ca, au venit ei la Hristos. Cu toate ca Domnul Isus le spune Ucenicilor care poate si ei aveau aceiasi Intelegere ca, au venit ei dupa Domnul Hristos. Si Domnul Isus le spune;Ioan 15;16. Nu voi M-aţi ales pe Mine; ci Eu v-am ales pe voi; …..Am explicat mai pe larg Intelegerea pe care o am cu privire la omul mort spiritual si cu venirea sau acceptarea Domnul Hristos de catre el. Dar In fine, aceasta e Invatatura religioasa si cu asta stau cei mai multi.

John Balarie
Los Angeles Califosrnia!

Niciun comentariu: