vineri, 7 decembrie 2018

1 Petru 2; 5. Şi voi, ca nişte pietre vii, sînteţi zidiţi ..............

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Petru 2; 5. Şi voi, ca nişte pietre vii, sînteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească, o preoţie sfîntă, şi să aduceţi jertfe duhovniceşti, plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.

         Mi se pare asa de frumos descrierea Ap, Petru a celor rascumparati, adica a celor nascuti din nou la o viata noua.Cu alte cuvinte sunt vi pentru Dumnezeu. Sau In ultima instanta, pentru Domnul Isus care este piatra lepadata de zidari dar care are pret. Cu alte cuvinte,versetul 6;....aleasă, scumpă;..... Sigur ca, este vorba de Domnul Isus.Si iata ca, si cei rascumparati sunt si ei alesi si scumpi pentru Dumnezeu. Daca Domnul Isus este piatra din capul ungiului, la cladire pe care El Insusi o zideste din pietre vi, atunci cine vor fi aceste pietre vi de care Petru le aduce In atentie? Intelegem din ceia ce citim la Inceputul versetului. Şi voi, ca nişte pietre vii,Petru face referire la cei nascuti din nou pentruca ei sunt vi pentru Dumnezeu.La Biserica Domnului Hristos nu se pun decat pietre (suflete) Vi. As Indrazni sa spun ca; Daca te afli In Adunare, Biserica si te  crezi ca esti credincios dar viata pe care o traiesti,nu face dovada ca esti Viu, nu esti parte din Biserica vie a Domnului Hristos.

         Poti face parte din biserica corporala cm o numesc de adunatura.Ei bine, Domnul Isus la Biserica Lui nu foloseste pietre moarte si nici nu va folosi pana ce Cladirea va fi terminata din pietre vi. Cu alte cuvinte, Domnul Isus nu zideste Biserica Lui din oameni religiosi sau potrivit Cuvantului din mortaciuni, cadavre.Fac referire la modul spiritual.Care nu au fost atrasi de Ttal Lui la El.Ioan 6;44.toti acestia sunt morti spiritual. Asa citim In;Efeseni 2;1. Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre,Iata lucrarea pe care o face Domnul Isus la Biserica Lui;sînteţi zidiţi.Cu alte cuvinte, Domnul Isus a primit si primeste Incontinuare dela Dumnezeu Tatal Lui aceste pietre vi. Si ce face Domnul Isus ca un “Zidar” le pune pe fiecare la Biseriva Lui care la randul ei este vie.Matei 16;18.Daca ne uitam la modul literal, daca zidarii pun caramizi sau pietre le pun cu un scop bine determinat, anume; Sa stea acolo pentru totdeauna. Asa este la modul literal si tot asa este si Spiritual.

         Cel care a fost nascut din nou si acum este viu, piatra vie cum spune Cuvantul, va fi pus,zidit, la Biserica Lui vesnica. Sunt unii care nu au niciun discernamant In privinta de a fi viu si a fi mort religios. Ei bine, Domnul Isus nu va pune nici-o piatra religioasa care este moarta si care nu se Incadreaza de a fi parte din Biserica Lui vie.Citeam de curand din 1 Imparati cand Solomon a hotarat sa sideasca o casa lui Dumnezeu. Se spune ca; Pietrele au fost cioplite In munti si aduse sa se potriveasca fiecare la locul ei stabilit mai din nainte. Uite la fel aceste pietre vi au fost cioplite, adica, facute potrivite pentru locul lor stabilit Inca din vesnicie de Dumnezeu.Am spus de unii care tot vantura ideeia de pierdere a mantuiri printre Fratii si Surori. Acestia sunt lipsiti de cele mai elementare adevaruri cu privire la planul lui Dumnezeu de Mantuire. Adica, cum Il aplica Dumnezeu si cine se va putea bucura ca este o piatra cioplita afara din tabara ( din lume) si pus la aceasta Cladire sfanta.Iata dece, cei vi sunt pusi pe vecie, ziditi asa cum am spus nu temporal.

         Apoi, piatra nu va pleca ea din Cladire. Dece? Tocmai pentruca este zidita. Este un liant care o tine In cladire literal mortalul.Spiritual piatra vie este tinuta de dragostea Domnului Hristos care o zideste.Ea va statea la locul unde a fost pus de “Zidar” Domnul Isus ziditorul acestei Biesrici, cladiri, din pietre vi.Despre aceasta Biserica a Domnului Hristos spune si autorul epistolei catre; Evrei 12; 23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvîrşiţi,Iata dece aceste pietre dela Casa lui Dumnezeu erau cioplite afara si facute desavarsite . Adica, sa se potriveasca la locul destinat de Arhitecrul suprem Dumnezeu. La fel citim In acest verset din evrei ca; Pietrele vi de care vorbeste Ap, Petru sunt facute, facuti desavarsiti  si apoi ziditi la Cladire care este Casa lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte, fara defecte.Dece sunt acestia care Cuvantul Ii numeste pietre vi ziditi?ca să fiţi o casă duhovnicească, Cu alte cuvinte, nu orce fel de casa.Apostolul Pavel are ceva de spus despre aceste pietre vi cum le numeste Ap, Petru.Romani 8;9. Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi.

         Uite dece Casa este Duhovniceasca. Pentruca este zidita din aceste pietre duhovnicesti.Sunt multi care s-au pripasit printre aceste pietre vi Dar ei nu-si gases locul. Dece? Pentruca “Zidarul Domnul Hristos” nu are nevoie la Casa lui Dumnezeu de aceste pietre care sau pripasit printre cei vi. Mai pe Inteles, nu are nevoie de religiosi. El Ii are pe ai lui care sunt vi, duhovnicesti. Si pe care Tatal Lui i-a dat.Ioan 6;44. Acestia fac dovada unei vieti duhovnicesti. Chiar daca se gasesc unii care le aduc acuze acestor pietre duhovnicesti. Acuze, au fost aduse Insusi Domnului Hristos.Apoi, ca o Casa duhovniceasca sau Biserica cum citim in Evrei12;23. Este necesar ca sa fie si Preoti care slujesc. o preoţie sfîntă,Apostolul aduce In atentie Preotia si Inca sfanta.Dece sfanta? Pentruca Casa este a Celui ce este Sfant.Pot fi fel de fel de preoti cu diferite pretentii “studi”. Dar Dumnezeu ia facut, Ii socoteste Sfinti pe cei care i-a nascut din nou si i-a asezat In Casa Lui.Sa fi avut Ap, Petru Invedere acesti preoti care se considera ei ca fac slujbe?
                              
         Personal Inteleg ca Ap, Petru ne da acest raspuns adica; Cei ziditi sunt chemai Preoti ai Dumnezeului Cel viu.In acasta Casa duhovniceasca este nevoie de slujba.Ce fel de slujba? Negresit duhovniceasca. Si ca sa faci aceasta slujba mai Intai trebuie sa fi duhovnicesc. şi să aduceţi jertfe duhovniceşti,In vechime la Cortul Intalniri se aduceau jerfe.Poate spune cine-va ca jerfele au Incetat. Si asa este.Deaceia In Noul Testament sunt chemate jerfe duhovnicesti.Nu se cunostea In vechime acest termen -duhovnicesc- care vine dela Duhul lui Dumnezeu.Am spus cu alta ocazie ca In vechime Duhul lui Dumnezeu venea si pleca peste Proroci.In vechime jerfele nu erau duhovnicesti, cum aduce Ap, Pavel In atentie pentru acesti Preoti la Casa lui Dumnezeu. Iata cum citim despre aceste jerfe care trebuie aduse de acesti Preoti care sunt duhovnicesti. La Casa lui Dumnezeu se aduc jerfe care sunt de natura duhovniceasca.Asa citim In Romani 12;1. Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfîntă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.

         Nu stiu cati dintre cei ce se numesc crestini au luat In considerare acest verset? Verset care ne atrage atentie ca Insusi jerfa este vie. ; Daca suntem Preoti potrivit cu ce citim In acest verset de mai sus,trebuie neaparat sa aducem astfel de jerfe de multumire. Si mai mult trupul nostru sa fie implicat In astfel de jerfe de multumire.Cei ce au cazut In acest pacat al precurviei, curviei, nu au si ei acest verset In Biblia lor? Da, au dar nu este Cuvantul lui Dumnezeu hrana lor zilnica.Este trist ca cei mai multi ignora Cuvantul lui Dumnezeu si totusi, se chem ei Insusi crestini.Daca ar fi si ei pietre vi, ar fi si preoti si ar Intelege ce Inseamna sa aduci jerfa vie duhovniceasca lui Dumnezeu. prin Isus Hristos. Iata dar cum se aduc aceste jerfe vi. Dar aici este vorba de cei care se numesc ca sunt crestini dar nu si duhovnicesti. Dece nu duhovnicesti? Pentruca alergarea lor este pamantesca.Apoi, nu se vad semnalmente In viata lor ca sunt vi. Deci, nici ai Domnului Hristos sa poata aduce prin El astfel de jerfe vi.Din nou doresc sa Impartasesc cate-va ganduri cu Fratii si Surorile mele de pretutinden care sunt vi si iubesc sincer Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: