marți, 4 decembrie 2018

Isaia 54; 17. Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere; ..........

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Isaia 54; 17. Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere; şi pe orice limbă care se va ridica la judecată împotriva ta, o vei osîndi. Aceasta este moştenirea robilor Domnului, aşa este mîntuirea care le vine dela Mine, zice Domnul.“

           Doresc sa spun cate-va ganduri despre Mantuire(Salvation) bine Inteles cu acoperire din Sfantul Cuvant. Asa cum Incerc sa fac Intotdeauna pe acest Blog.Am primit un e-mail cu o scrisoare as zice pentru Fratii. Mai toti care se numesc crestini folosesc acest nume de Frate cu usuratate. Spuneam cu alta ocazie ca; Domnului Hristos i-a fost scump, si Inca Ii este scump acest nume de Frate.Nu stiu cati realizeaza ca sa numesti pe cineva la modul literal frate trebuie sa ai acelasi tata. Cu alte cuvinte, sa fi nascut de el care sa Iti devina tata.Si daca ai fost nascut tu si Inainte sau dupa tine si atii fii, te poti numi cu acestia frate. Nu este apsolut niciun dubiu ca; Odata nascut In tine pulseaza viata si porti numele celui care te-a nascut. Am facut putin aceasta introducere ca sa putem sa Intelegem ce Inseamna sa te chemi Frate cu unul care participa la o adunare sau biserica oricare ar fi ea.In primul rand trebuie sa ai acelasi Tata pe Dumnezeu care naste prin Domnul Isus Fii si Fice.

         Sunt multi care se chem crestini si Inca pocaiti ca sa se delimiteze de cei care Isi zic cresini.Acestia pretind ca se pot numi fratii. Multi din ei nu stiu ce Inseamna sa fi nascut din nou de Dumnezeu. Cu toate ca au si ei In Biblia lor versete care ne vorbesc de nasterea din nou. Numesc nasterea din nou din Dumnezeu un fenomen divin.Sunt unii care au spus ca; a fost nascut din nou cand a fost botezat.Nu este nici-o evidenta vizibila In viata lor de o schimbare, de o traire a unei vieti noi.Am Intalnit din acesti pocaiti care citeau din Cuvant cand Isi aduceau aminte sau treceau zile ne citind macar un verset la care sa gandeasca( sa mediteze) putin peste zi.Daca privim noi toti la felul lor de viata, de a se comporta, manifesta, printre cei deafara si printre cei cu care se strang la un loc,vom vedea ca nu merita sa poarte acest nume de frate. Dece? Tocmai din pricina ca nu au nimic, dar apsolut nimic din caracterul Domnului Hristos care chiama pe cei nascuti din nou Fratii ai Lui.Matei 28;10.

         Deseori spun ca; Adunarea corporala este formata din adunatura. Ca drept dovada ca; In aceasta strangere de adunatura se petrec lucruri pe care nu le gasesti printre oamenii din lume dar care au bunul simt si respectul reciproc. Scriptura este destul de clara In privinta aceasta.Cu alte cuvinte, nu ne lasa confuzi sa nu putem distinge care este frate si care nu.Spuneam alta data ca; Sunt cei mai multi care daca au pasit pragul unei adunari, biserici, se numesc crestini. Si ei pot fi, dar nu si Copii ai lui Dumnezeu.Intr-o casa la modul literal cand se naste un conflict sau altul,Intre fratii ai aceluiasi tata,tatal pune lucrurile la punct trecand la disciplina.In Casa lui Dumnezeu,Cuvantul ne arta ca sunt Fratii care au trecere Inaintea adunari.Cu alte cuvinte,se calific sa poata  da Invatatura, 1 Timotei 1….7.si sa puna anumite situatii la punct,care au generat din nevegiere. Daca privim la Bisericile care ne sunt descrise In Cuvant, vom vedea ca mai toate au trecut prin aceste stari de turbulenta.

         Dece asa? Tocmai pentruca In strangerile laolalta sunt aceste doua categori anume; Una din care fac parte cei nascuti din nou si stiu cum sa se poarte In Casa lui Dumnezeu. Eclesiastul 5;1. Păzeşte-ţi piciorul, cînd intri în Casa lui Dumnezeu, şi apropie-te mai bine să asculţi, decît să aduci jertfa nebunilor; căci ei nu ştiu că fac rău cu aceasta. Acestia stiu ca sunt In prezenta Domnului Hristos. Alta grupare sunt acestia ne taiati Imprejur cu inima.Ei fac parte din cei care pe emotie mintala au ajuns printre cei nascuti din nou. Domnul Isus ne da un reper ca sa stim cum sa-i deosebim pe cei care nu sunt ai Lui.Acestia nu pot trai o noua viata ca nu o au.Ei Isi duc viata lor carnala care are apucaturile ei. Iata reperul;Matei 7;20.Ii veti cunoaste dupa roade.Acum doresc sa spun cate ceva din versetul de mai sus. Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere;Sigur, ca cei mai multi spun ca; Vechiul Testament a fost scris pentru Poporul Evreu.Am mai spus des ca, Cel nascut din nou, un Copil al lui Dumnezeu, se hraneste cu Intreaga Scriptura fara nici-o diferenta.

         Cel rau poate ridica Impotriva celor rascumparati diferite arme. Dar nu poate avea nici-o izbanda. Dece? Pentruca sunt protejati de Dumnezeu care i-a nascut si sunt Copii Lui.şi pe orice limbă care se va ridica la judecată împotriva ta, o vei osîndi. Personal Inteleg ca nu este vorba de judecata pe care o va face Domnul Isus la sfarsitul tuturor lucrurilor.Este vorba de traire de zi cu zi unde cel rau se foloseste de acestia care se strang si care nu sunt ai Domnului Hristos. Apoi, avem scris ca Insusi parasul vostru diavolul Apocalipsa 12;10……  pentrucă pîrîşul fraţilor noştri, care zi şi noaptea îi pîra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos.Dece Ii paraste? Ca sa fie judecati.Dar judecata a luat-o Domnul Isus Insusi la Cruce la golgota pentru acesti rascumparati ai Lui.Conflicte vor fi mereu prin Adunari sau Biserici.Dar cei ce sunt ai Domnului Hristos se tin departe de asa ceva. Cu atat mai mult nu le Intretine arderea.Ei sunt constienti ca In mijlocul lor se afla Domnul Isus.

         Versetul ne aduce In atentie mostenirea.Aceasta este moştenirea robilor Domnului,Despre ce mostenire anume spune Isaia aici? Personal sunt convins ca este vorba de mostenirea Mantuiri care este data vesnic.Ap, Petru are ceva de spus cu privire la aceasta mostenire.El spune ca; Mostenirea voastra, a celor mantuiti este pastrata In ceruri.1 Petru 1;4. şi la o moştenire nestricăcioasă, şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi.Cei ce sunt ai Domnului Hristos se mai numesc si Robi ai Lui. Ap, Pavel si Ap, Petru nu Ie este rusine sa se numeasca Robi ai Domnului Hristos.Romani 1;1.si 2 Petru 1;1.si Iacov 1;1. Si Iuda 1;1.Iata deci, cine sunt;  robilor Domnului, Si citim In continuare de Mantuirea pe care Dumnezeu o da Robilor Lui. Apoi,aşa este mîntuirea care le vine dela Mine, zice Domnul.“Este demn de luat In seama aceste cuvinte pe care Cuvantul le-a cuprins In mod expres ca sa stearga orce dubiu cu privire ca; Mantuirea se poate pierde.Iata de unde vine aceasta Mantuire;aşa este mîntuirea care le vine dela Mine, zice Domnul.“ Aceasta este adevarata Mantuire pe care o da Dumnezeu celor pe care i-a rascumparat si ea nu se poate pierde. Dece? Tocmai pentruca este pastrata In ceruri
.
         Cei nascuti din nou se pot bucura de aceasta mantuire.Unii se cred ca; Daca parintii au fost Pocaiti si ei mostenesc biologic aceasta mostenire.Altii, ca au avut ca discipol pe mai nu stiu eu care predicator.Si asa cum am mai mentionat, sunt unii care spun ca au venit ei la “hristos” cand au decis ei. Acestia nu au o mîntuirea care le vine dela Mine, zice Domnul. Indraznesc sa spun sau sa atentionez ca;Acestia care se Incadreaza In aceste “mantuiri” nu au nimic deaface cu Domnul Isus. Am pus la plural “mantuiri” pentruca fiecare are mantuirea lui nu pe cea dela Dumnezeu.Asa ca, ei o pot pierde si ca pot face orce marturisire de credinta biologica, adica prin nastere biologica.Atentie pentru toti care sunt Animati de acest gand ca altiii ar putea sa o piarda Mantuirea  care vine dela Dpmnul, sunt ei Insusi lipsiti de aceasta Mantuire care este pastrata In Ceruri.Acestia sa ia grija lor nu a altora care sunt pusi la adapost.Dece sunt pusi la adapost? Pentruca sunt nascuti de Dumnezeu si sunt Copiii Lui.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: