vineri, 28 decembrie 2018

Psalmul 90;9. Toate zilele noastre pier de urgia Ta,.............

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 90;9. Toate zilele noastre pier de urgia Ta,vedem cum ni se duc anii ca un sunet.

         Acesta este ultimul posting pe care Il pun pe anul acesta. Mi-a venit un gand noaptea, cat de trecatori suntem si noi odata cu scurgerea timpului, ai anilor.Iata deci, ca se scurge si acest an ca oricare din ei pana acum.Nu stiu cati se vor gandi la aceasta realitate pe care Cuvantul ne-o aduce In atentie In acest verset. Defapt, Intreaga Scriptura ne arata ca suntem trecatori.Ma refer la cei care se numesc crestini pocaiti. Pentruca cei deafara si ei se numesc”crestini”sarbatoresc sfarsitul de an Intotdeauna prin mancare si bautura si multe altele care le sustrage atentia dela trecerea lor. Defapt,toti oamenii nu au niciun interes sa gandeasca la viata lor care se scurge. Zic se scurge pentruca este ca si un lichid dintrun vas care la un moment dat se termina.Acesti oameni Isi gasesc placerea asa cum am spus mai sus.Dar ce este trist ca sunt si printre cei pe care i-am cunoscut ca”crestini pocaiti”pe care nu-i diferentiezi de cei deafara.

         Ap Petru are ceva de spus In privinta aceasta de diferentiere 1 Petru 4;3…  aţi trăit în desfrînări, în pofte, în beţii, în ospeţe, în chefuri……...Apoi, Petru spune ca acestia deafara dintre care faceam si noi odata parte acum i-au pus pe ganduri dece nu mai alergam si noi cu ei.Daca Intradevar nu mai alergam. Acelasi capitol versetul 4.Deaceea se miră ei că nu alergaţi împreună  cu ei la acelaş potop de desfrîu,....Un prileji pentru fiecare sa vedem cum am alergat acest an. Am alergat ca si cei care sunt descrisi de Ap, Petru dupa ce este lumesc. Sau am alergat spre premiu chemari ceresti care este In Domnul Hristos. Filipeni 3;14. alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.Acum doresc sa ne oprim la versetul de mai sus care ne arata cat de trecatori suntem.Sunt constient ca sunt unii daca nu chiar cei mai multi care nu le face placere sa auda de aceasta trecere dincolo care este moartea inevitabila.

         Personal Inteleg ca cei care sunt nascuti din nou asteapta Intalnirea cu Scumpul lor Mantuitor.Iata la ce concluzie a ajuns Psalmistul;Toate zilele noastre pier de urgia Ta,Sa piara ele din cauza urgiei lui Dumnezeu?Asa vedea Psalmistul pentruca era pamantesc.Dar In ansamblul Scripturi, vom putea vedea ca nu Dumnezeu a vrut sa Isi arate urgia Lui asupra fiintei creiate de El. Urgia,este un atribut pe care Il exerseaza Dumnezeu,atunci cand gaseste de cuvinta.Am sa pun trunchiata aceasta fraza sa putem vedea ce a generat In istoria umana ca zilele sa piara.Odata cu caderea In pacat a lui Adam a intrat moartea si ea a trcut asupra tuturor oamenilor pentruca toti au pacatuit. Asa citim In;Romani 5;12. De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit… Deci nu este exceptie si uite acesta este si motivul de anii se scurg,se duc sa folosesc cuvantul din verset. Sigur Psalmistul avea In vedere viata aceasta efemera care nu tine mult.Chiar daca unii traiesc ceva mai mult. La un moment dat si anii lor se scurg.

         Negresit ca Dumnezeu si-a arata urgia lui In decursul egzistentei umane si Inca face uz de ea pana la sfarsitul tuturor lucrurilor.Sigur, ca omul oricare ar fi el ar vrea sa stea aici pe pamant vesnic.Toate zilele noastre pier Am sa aduc In atentie pe Ap, Pavel care astepta sa plece. Dece? Pentruca era constient ca totul se termina.2 Timotei 4; 8. Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea“, Domnul, Judecătorul cel drept.Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. Iata dece Indraznesc sa spun ca; Psalmistul se vaiata In acest verset. Cu alte cuvinte, Ii parea rau ca zilele pier.In comparatie cu Ap,Pavel care astepta Intalnirea cu Mantuitorul lui.Uite ca va pieri si anul acesta cu zilele care au fost cuprinse In el. Ca au fost zile pentru unii bune si-au Implinit dorintele firi pamantesti au avut o sanatate buna, si astea pier odata cu zilele.Altii poate au stat pe patul de spital si au suferit. Si la acestia zilele pier.Si Intrun fel sau altul ele pier se scurg.Poate unora zilele au pierit Inainte de a se termina acest an.

        Nu stim In anul care va veni si daca vom intra cum va fi.Cei rascumparati pot spune ca si Ap, Pavel ca asteapta Intalnirea cu Mantuitorul lor slavit. Trecerea dincolo nu este usoara. Sigur ca lasa un impact emotional asupra noastra. Dar personal Inteleg ca; Nadejdea ca vom fi cu Scumpul nostru Mantuitor biruie acest impact emotional.Psalmistul continua vedem cum ni se duc anii Apoi, Psalmistul iar Indraznesc sa spun ca, cu regret aduce Inainte aceste cuvinte. Spuneam deseori ca; Israelitii si Psalmistul care era Israelit avea cu Dumnezeu o relatie la nivem de Pamant. Nu vedem In exprimarea Ap, Pavel acest regret pe care Il sesizam la Psalmist. Dece? Tocmai pentruca Pavel avea ochii pironiti spre Cer.Si asteptarea lui era dorinta de a se Intalni cu Scumpul lui Mantuitor.Iata ce spune Psalmistul care nu vedea mai departe decat locuinta mortilor;Psalmul 88;10. Oare pentru morţi faci Tu minuni?Sau se scoală morţii să Te laude? Negresit ca Psalmistul nu avea cunostinta de cei morti spirituali. El se refera la cei care sunt pusi In mormant fizic.
 
         Dumnezeu nu asteapta lauda dela acesti morti. Si mai ales ca ei au murit In pacatele lor.Dumnezeu asteapta lauda dela cei care au fost morti spirituali si care au fost adusi la viata cu Domnul Hristos. Efeseni 2; 5. măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos.Iata diferenta Intre cei din vechiul Testament care sunt pamantesti si dintre cei  spirituali care sunt ceresti. Cum se duc acesti anii? Tot Psalmistul aduce Inainte aceasta compartaie;ca un sunet.Toti stim durata unui sunet cat de lunga poate fi. In alt loc din Cuvant tot Psalmistul aduce In atentie aceasta viata trecatoare. Psalmul144;4. Omul este ca o suflare,zilele lui sînt ca umbra care trece.Nu stiu cati dintre noi au stat si au meditat cat de cat la aceasta viata scurta efemera. Tot Psalmistul are ceva de spus cu privire la zilele care se scurg care pier.Psalmul 90;12.Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele,ca să căpătăm o inimă înţeleapta!Cu alte cuvinte, el vrea sa spuna ca;Zilele pier se scurg repede ca un sunet.Si cum ar trebui sa le traim.Si mai sunt multe alte locuri In Cuvant care ne vorbesc de zilele noastre ca sunt scurte ca se termina.

         Si Pentruca anul este format din zile pe care le are se scurg, pier una cate una si iata ca si anul se Inchieie se duce si el precum zilele care Il compun. Bucuria si nadejdea celor rascumparati este ca; Odata cu trecerea sa nu zic pieirea acestor zile ei sunt mai aproape de a se Intalni cu Domnul Hristos. Psalmistul nu stia de Mireasa Mirelui pregatita de Dumnezeu Fiului Sau. Cu toate ca avem alegoric In Cantarea Cantarilor o asemanare perfecta, In anticiparea acestei Miresi slavia si a Mirelui iubit ca se vor Intalni.Cate-va ganduri acum la sfarsit de an. Cine poate sti, anticipa, ce va fi, ce va aduce noul an care sta sa vina si In care daca vom intra.Dorinta mea este ca Impreuna cu Fratii si Surorile mele care am parcurs acest an Impreuna prin acest Blog sa slujm Domnului cu mai mult interes daca vom intrat In anul viitor. Sa petrecem timpul In fata Cuvantului care este Duh si viata . Nu In fata computerului pe Facebook cu fel de fel care rapesc timpul si Imbacsesc sufletul. Fiecare se stie cat timp petrece In Cuvantul lui Dumnezeu.

Maranata Domnul nostru vine!

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: