joi, 13 decembrie 2018

Coloseni 1;13. El ne-a izbăvit de supt puterea întunerecului, ................

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Coloseni 1;13. El ne-a izbăvit de supt puterea întunerecului, şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui,

         Am primit acest verset la care ar trebui sa mediteze mult toti cei care se considera credinciosi. Si In deosebi aceia care sustin ca; “Omul are si el de facut ceva pentru mantuire daca vrea sa o aiba, sa o optina”.Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta. Nu numai In acest verset, sunt multe alte locuri din Scriptura care ne arata ca; Omul nu este chemat sa Isi asume niciun credit ca ar putea sa faca ceva pentru a se mantui. Cunosc o persoana oridecate ori ma Intalneam cu eaceasta spunea;Sa ne mantuim.Si oricat Incercam sa Ii explic ca; Mantuirea vine dela Dumnezeu nu putea sa Inteleaga. Astfel de oamenii sunt Indoctrinati religiosi. El ne-a izbăvit de supt puterea întunerecului, Personal Inteleg ca sunt doua aspecte cand  privim Intunericul.Este Intunericul acesta fizic, literal si Intunericul pacatului la modul spiritual..Daca acesta fizic ne uitam dupa dimineata sa apara cum citim;Isaia 21;12……..„Străjerule, cît mai este din noapte?“ „Străjerule, mai este mult din noapte?“Toti suntem interesati sa traim In zi. Daca acest Intunerica va disparea odata cu venirea dimineti care aduce lumina nu tot asa este cu Intunericul al doilea de care spun; Acest Intuneric al pacatului In care traieste Intreaga omenire nu va disparea. El, Intunericul  va disparea doar In cel care va veni Soarele neprihaniri,Domnul Isus care aduce lumina.

         Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta.Iata ce citim; Fapte 13; 48……….. Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut. Acestia au fost adusi la viata. Deci, au lumina nu mai sunt morti spiritual, sau cu alte cuvinte, ei nu mai traiesc In Intuneric.Pentru ei Domnul Hristos este lumina lor.Ioan 8;12……„Eu sînt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întunerec, ci va avea lumina vieţii.“.Toti acestia care capata aceasta Lumina,sunt  cei pe care Dumnezeu Ii are In vedere sa-i aduca la viata.Cu alte cuvinte, la lumina spirituala.In definitiv, ce este viata decat lumina? Unui om mort nu-l ajuta cu nimic daca Ii pui un bec la mormantul lui sa lumineze. Vorbesc la modul literal.Tot asa si unuia care este mort spiritual nu Il ajuta cu nimic lumina Evangeliei daca nu mai Intai este Inviat din mori. Si ca oamenii sunt morti spiritual si asa au fost si cei care acum sunt vi pentru Dumnezeu citim In epistola catre Efeseni 2;1. Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre,Cu toate ca am Intalnit si din acestia care se cred crestini dar, care nu stiau ce Inseamna sa fi mort spiritual.Iata deci ca,aceasta lumina nu are efect decat asupra celor nascuti din nou, care au fost adusi la viata.

         Ap, Pavel aduce In atentie cum a fost posibil pentru unii ca sa vada lumina zilei spiritualae. El ne-a izbăvit de supt puterea întunerecului,Ap, Pavel vrea sa spuna ca;Acest Intuneric este asezat peste toti oameni asa cum am spus ceva mai sus. Dar ca, El, Dumnezeu, El ne-a izbăvit.Adica ne-a scos la lumina prin nasterea din nou. Spuneam Intrun posting anterior ca Toti am zacut In aceasta groapa unde este Intuneric. Psalmul 40;2. Nu este unul care sa poata sa se scoata singur la lumina.Este necesar de Interventia lui Dumnezeu.De unde ne-a izbavit? Versetul continua;de supt puterea întunerecului,Sigur, asa cum am spus acest Intuneric al morti spirituale este o putere care tine In bezna pe orce om.Daca lumina literala o asteapta fiecare si simte nevoia ei, pe cea spirituala nu o asteapta si nici nu simte nevoia ei pentruca ei sunt morti spirituali.Domnul Isus spune despre cei adusi la viata ca acum ei sunt lumina;Matei 5;14. Voi sînteţi lumina lumii. As face o remarca cu privire la acest verset care arata ca; Cei rascumparati sunt o lumina In lume. Cata responsabilitate avem noi toti care ne numim crestini fata de acest Intuneric In care omenirea zace. Luminam noi? Aceasta e o Intrebare de baza pe care ar trebui sa si-o puna toti care iau acest nume de crestin cu usuratate.Acest nume de cresin cara cu el o responsabilitate pe care o avem Inaintea lui Dumnezeu.

         Daca Intradevar suntem crestini sau mai precis as spune; Copii ai lui Dumnezeu. Cand spun Copii ai lui Dumnezeu, fac referire la o viata noua traita dupa Invierea din moarte spirituala. Sa ne asumam sinceri aceasta responsabilitate In acest Intuneric care este din ce In ce tot mai gros.Si  In care se gasesc toti care traiesc In pacat. Poate unii dintre noi vor Intreba; Cum sa luminam? Sigur ca este o Intrebare destul de legitima pusa pentru unul care doreste sa fie lumina cum spune Domnul Isus.Personal Inteleg ca Intreaga viata traita face dovada daca esti In lumina sau In Intuneric.Incepand cu vorbirea, cu trairea printre cei care sunt In Intuneric si orce atitudine care dovedeste ca viata celui care este In lumina este complect diferita de a celui care este In Intuneric. Iata deci,ca El ne-a adus la lumina din aceasta groapa cum o vede Psalmistul.Odata scosi din acest Intuneric(Groapa) am fost starmutati. Spuneam atunci cand am scris ceva din acest Psalm ca; Dumnezeu nu ne-a lasat pe marginea gropi. Si iata ca acum citim ca am fost stramutati.Adica, ni s-a schibat locul printr-o viata traita In lumina spre slava lui Dumnezeu. Unde am fost stramutati?şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui,

         Inteleg ca am fost pusi sa traim o viata In prezenta Lumini care este Insusi Domnul Isus asa citim In;Ioan 8;12…..„Eu sînt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întunerec, ci va avea lumina vieţii.“Iata dece spuneam cand am scris ceva despre Fratii Domnului Hristos spirituali ca,Lui nu i-a fost rusine sa ne numeasca Fratii Evrei 2;11…… De aceea, Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi“,Stia Domnul Isus ca Tatal Ii da Fiului ca sa-i aiba cu El vesnic.Am ajuns la un punct unde arata ca; Domnul Isus Intradevar este Imparat din moment ce are Imparaatie.Domnul Isus nu a negat cand a fost Intrebat de Pilat daca e Imparat. Iata ce i-a raspuns Domnul Isus;Ioan 18;37. „Atunci un Împărat tot eşti!“ I-a zis Pilat. „Da“, a răspuns Isus. „Eu sînt Împărat. Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.“Si ca sa nu creieze confuzie atunci si In decursul vremi a specificat spunand aceste cuvinte din versetul 36; Iata cum citim In acest verset. Domnul Isus odata cu plecarea la Tatal a terminat cu acest pamant plin de silnicia pacatului.;36. „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta“, a răspuns Isus. Am adus In atentie deseori cand mi s-a ivit ocazia sa spun cate ceva de Imparatia lui Dumnezeu.

         Sunt unii daca nu chiar cei mai multi care sustin si nu numai ca sustin dar Invata si pe altii mai naivi, lesne Increzatori, ca ;Domnul Isus va Imparati pe acest pamant. Dece nu Ii va fi dat replica Domnul Isus lui Pilat un raspuns ca acesta; Da sunt Imparat si am sa vin din nou sa Imparatesc la Ierusalim o mie de ani?Din potriva El a spus;„Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta“Nici Ap, Pavel nu spune ca; Ne-a adus la lummina si acum ne-a lasat aici ca va veni sa Imparteasca  cu noi o mie de ani.Ci din potriva, Pavel luminat de Duhul sfant spune;ne-a strămutat.Cu alte cuvinte, prin nasterea din nou am devenit Copii ai lui Dumnezeu ai Cerului.Si In ultima instanta noi suntem Fratii ai Domnului Hristos.Evrei 2; 11…...De aceea, Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi“Acum, sa vedem cum este cu putinta sa ne bucuram sa fim In Imparatia dragostei Lui.Verseti acesta 14, ne arata ca numai cei curati prin sangele Domnului Hristos vor avea parte sa fie cu Domnul Isus.14. în care avem răscumpărarea, prin sîngele Lui, iertarea păcatelor. Avem o garantie de netagaduit ca ce a facut Domnul Isus la Golgota a avut repercusiune asupra tuturor pe care Dumnezeu Tatal ia atras la Fiul.Ioan 6;44.Asupra acestora care au fost mantuit si  ne-a strămutat.

         Nu mai planeaza nici-o vina a pacateler asupra celor rascumparati..Ce a iertat Dumnezeu nu poate mai fi In atentia judecatorului cel drept.Dece? Pentruca El Insusi ca Judecator a dat acest verdict de iertarea păcatelor.Cuvantul este clar In privita aceasta;Romani 8;33. Cine va ridica pîră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela, care-i socoteşte neprihăniţi!Cu toate ca este diavolul care cauta sa parasca pe cei alesi ai lui  Dumnezeu.Dar nu numai diavolul sunt si slujitorii lui care parasc pe cei rascumparati dar fara niciun rezultat.Toate duhurile se pot duce sa parasca. Dar cei rascumparati sunt ai Domnului Hristos si sunt supt supravegierea Lui.Dumnezeu este Acela, care-i socoteşte neprihăniţi! Iata garantia pe care o avem noi cei nascuti din nou.Ultimul cuvant Il are cel ce ne-a nascut din nou Dumnezeu.Cine va ridica pîră împotriva aleşilor lui Dumnezeu?Sigur, ca se gasesc asa cum am spus ceva mai sus. Cel rau nu sta linistit si nici slujitorii lui.Dar oricat vor Incerca acestia sa aduca Invinuiri, In final Dumnezeu este cel care are ultimul cuvant de spus.Si iata ce va spune Dumnezeu;  Dumnezeu este Acela, care-i socoteşte neprihăniţi!Ce viata ar trebui sa traim  care ne numim neprihaniti? Sa nu compromitem numele lui Dumnezeu care ne socoteste neprihaniti.Daca numai acest verset ar fi care sa aduca garantia, nadejdea, celui rascumparat ar fi suficient.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni si care iubesc Cuvantul sfant Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: