miercuri, 26 decembrie 2018

Psalmul 112;6. Căci el nu se clatină niciodată; ..............

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 112;6. Căci el nu se clatină niciodată; pomenirea celui neprihănit ţine în veci.

         Psalmistul aduce Inainte pe cel neprihanit. Sigur ca el facea referire la neprihanirea pe care si-o faureste omul prin lucrarea lui si pe care o cerea Legea lui Moise. Spuneam cu alta ocazie ca; Am gasit In Cuvant ca sunt doua neprihaniri.Poate unii au dat peste aceste neprihaniri. Negresit ,numai daca citesc Cuvantul cu atentie si Inca ceva In plus la rand nu pe sarite sau unde se deschide Biblia. Am avut ocazia sa cunosc persoane care citeau unde Biblia se deschidea . Spunand ei, ca asa le vorbeste Dumnezeu pentru situatiile vieti In care se gasesc.. Cuvantul se citeste Fara idei preconcepute.Ce Inseamna sa asimilezi idei preconcepute? Sa te lasi condus de Invataturile unuia sau a altuia fara sa le controlezi cu Intreaga Scriptura pe acelasi subiect.Si ca sa nu creiez confuzie printre Fratii si Surori am sa pun ca acoperire aceste doua neprihaniri unde se gasesc In Cuvant.Pavel era destul de constient ca sunt doua neprihaniri.El le-a trait pe amandoua.Iata ce are el de spus prima data de o neprihanire lucrata de om.

         Apoi, Pavel o aduce si pe cea care se capata dela Dumnezeu prin darul credintei.Filipeni 3; 9. şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă.Isi descrie el trecutul si neprihanirea lucrata de el In felul urmator;2 Timotei 3. Mulţămesc lui Dumnezeu, căruia Îi slujesc cu un cuget curat, din moşi strămoşi, că neîntrerupt te pomenesc în rugăciunile mele, zi şi noapte. Iata deci, ca Pavel dupa ce a fost adus la viata din moartea spirituala pune deoparte neprihanire care o avea prin Legea lui Moise.Si acum la o viata noua el spune ca se bucura de o alta neprihanire care se capata, adica se primeste prin acest dar al credintei pe care Il gasim In;Efeseni 2;8.Dar pavel s-a debarasat si el de ce era din trecut odata cu ajungerea la maturitate fizica si spirituala. Inainte de a primi lumina de sus el Ii spune luiTimotei aceste cuvinte;2 Timotei 1; 3. Mulţămesc lui Dumnezeu, căruia Îi slujesc cu un cuget curat, din moşi strămoşi,.... Pentru el era cugetul curat si atunci. Dar asa cum am spus cand a ajuns la maturitae si-a schimbat complect gandirea.

         Spuneam cu alta ocazie ca si Pavel ca si oricare din Copii lui Dumnezeu a trecut prin aceste trepte de crestere. Fie ele fizice sau spirituale.1) Copil 2) Adolescent 3)  si Om matur.Si am adus atunci In atentie locul unde el spune ca;1 Corinteni 13;11. Cînd eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gîndeam ca un copil; cînd m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilaresc Cand a ajuns la maturitate, el leapada ce era copilaresc. Cu alte cuvinte a ajuns sa Inteleaga ca; Neprihanirea lui din trecut nu mai valoreaza Inaintea lui Dumnezeu nimic.Pavel o aduce In atentie aceasta neprihanire capatata prin credinta Si le spune nu numai Corintenilor dar si credinciosilor din Roma carora le scrie;Romani 10 si 30. Mai sunt si alte locuri care ne vorbesc de aceasta neprihanire capatata prin credinta.Spuneam alta data cand am mai adus cate-va ganduri despre neprihanire ca; Insusi acest cuvant de a capata ceva este usor de Inteles ca nu ne sta noua In putinta sa lucram la neprihanire ci este darul lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Capatat, sau primit.

         Iata ca Psalmistul aduce Inainte neprihanirea pe care o stia el. Ca si Pavel Inainte de a fi Inviat din morti spiritual.Căci el nu se clatină niciodată; Daca Psalmistul Il vedea pe cel neprihani cu o neprihanire a lui propie sa folosesc cuvintele Ap, Pavel. Cu cat mai mult sunt cei rascumparati prin credinta In Domnul Isus si socotiti neprihaniti nu cu ce fac ei, ci cu ce da Dumnezeu ca dar.Sa ne ocupam putin de acesti neprihaniti prin credinta si sa privim la viata lor de zi cu zi. Iata ce ne spune Cuvantul despre acesti neprihaniti prin credinta.Ca ei sunt Copii ai lui Dumnezeu. Si ca orcare Copil In relatia lui cu Parintele lui ca tata este ocrotit necurmat de Dumnezeu. Cum poate fi copiii lui Dumnezeu ocrotiti? Iata ce citim In Ev, dupa Ioan 10;28 si 29.Iata dece nu se clatina acesti . Pentruca sunt tinuti de ambele maini si sunt protejati de orce ar putea veni peste ei. Important este sa stim cu adevarat daca suntem copil al lui Dumnezeu.Aici este dificultatea cea mai mare la cei mai multi care au alunecat lementabil In diferite pacate. Sau amagit singuri In inima lor.

         Indraznesc sa spun ca; Nu au fost tinuti de mana de Domnul Isus si nici de Dumnezeu ca Tata.Cu alte cuvinte, nu au fost Copii ai lui Dumnezeu. Dece? Pentruca nu au fost nascuti de El. Atentie la cele partu nasteri din Ioan 1;13. Copilul nu are cum sa se clatine din moment ce tatal lui Il tine de mana si ia grija lui necurmat. Acum,Psalmistul spune ca;pomenirea celui neprihănit ţine în veci. La modul literal sigur ca; Cel ce traieste frumos si nu aluneca, nu se clatina sa cada In pacat va fi urmarit de toti cu care el vine In contact. Si despre un om ca acesta se va vorbi mult timp chiar si dupa plecarea lui de pe pamant. Am avut ocazia sa aud cuvinte frumoase despre unii Frati si Surori care au lasat o dara frumoasa pe parcursul vieti lor . Sigur ca dupa ce Dumnezeu s-a Indurat de ei.7. El nu se teme de veşti rele,ci inima lui este tare, încrezătoare în Domnul. Sigur ca cel neprihanit este protectat asa cum am spus mai sus de Dumnezeu. Fie ca acesti neprihaniti erau din Vechiul Testament sau din Noul Testament. Avem deaface cu un Dumnezeu care nu se schimba si care nu este partinitor In atributele lui de a le egzersa. Neprihanirea celor din Vechiul Testament spuneam cu alta ocazie le-a fost recunoscuta de Dumnezeu. Cu acestia Dumnezeu avea o relatie la nivel pamnatesc si deaceia le cerea sa fie supt lege lui Moise ca neprihaniti.

         Daca cei din vechime nu se temeau ca aveau Incredere In Dumnezeul lui Israel,cu mult mai mult sunt cei nascuti din nou fara temere. Din nou;Numai In cazul ca sunt nascuti din nou nu au acest duh de frica, de temere.2 Timotei 1; 7. Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. Acest Duh pe care l-au primit cel nascut din nou are puterea data de Dumnezeu sa Ii tina inima tare. ci inima lui este tare,Fireste oricare dintre noi avem un sentiment de frica, de teama. Spuneam cu alta ocazie ca; Acest sentiment de frica a luat fiinta In inima lui Adam. Si spuneam atunci ca nu a mai venit la Intalnirea cu Dumnezeu din cauza frici ca nu a ascultat de ce ia spus Dumnezeu, de porunca data. Si acest sentiment prin nasterea biologica se trasmite ca si pacatul In structura noastra fizica.Dar din moment ce am fost nascti din nou, Dumnezeu a pus In noi alt Duh. Pe care Il vedem In;2 Timotei 1; 7. Iata In vechime dece aveau acesti neprihaniti inima tare pentruca se Incredeau In Domnul si le gonea frica din inima lor. încrezătoare în Domnul.

         Cum stam noi cu Increderea In Dumnezeul nostru care ne-a nascut din nou?Sigur ca si noi putem fi vulnerabili la unele din vestile care pot veni peste noi. Dar suntem Intariti de Duhul lui Dumnezeu care ne trimite la Cuvantul lui Dumnezeu sa citim cuvntele Domnului Hristos.Matei 28;20……. Şi iată că Eu sînt cu voi în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Amin. Ce vrea sa ne spuna Domnul Isus? Ca nu vom fi lasati singuri cand sentimente de frica, teama vor Incerca sa ne atace.Am avut o discutie cu unul care mi-a spus ca Domnul Isus se poate lepada de cei pe care ia rascumparat. Dar el nu stia saracul ca Domnul Isus nu e un fiu al omului acum este Mantuitor, Dumnezeu binecuvantat In veci. A fost Fiu al omului cand a fost pe pamant Intrun trup ca al nostru dar fara pacat. Acum e In slava si Cuvantul ne arata ca mijloceste pentru cei pe care ia eliberat desupt stapanirea celui rau ca sa Ii aiba cu El o vesnicie. Acesta cu care am avut o discutie este sarac In cunoastrea Cuvantului. Si mi-a lasat impresia ca nici nu a lucrat Dumnezeu In viata lui acest fenomen divin nasterea din nou

         Cu toate ca acesta se erijeaza In a lua grija de casa lui Dumnezeu dar de familia lui nu. Am adus In atentie acest caz numai sa vedem cum ne putem gasi In contradictie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Domnul Isus spune;Matei 28;20…… Şi iată că Eu sînt cu voi în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Amin. Si se gasesc altii care spun contrar. Fiecare se cunoaste unde se gaseste In relatia cu Acest Mantuitor slavit care a platit pretul morti pentru toti pe care Tatal ia dat. Cuvintele Lui cad cu greutate sau au valoare In mintea si inima noastra? Fiecare sa-si dea un raspuns sincer.La aproape de sfarsit de an doresc sa mai Impartasesc cu Fratii si Surorilor mele de pretutindeni cate-va ganduri din Cuvantul lui Dumnezeu scump inimilor noestre.Un prileji de cercetare acum la aproape de sfarsit de an.Nu stim ce ne poate aduce anul care este gata sa vina.Cei rascumparati ai Domnului Hristos sunt In asteptarea ca Mirele lor iubit sa apara din moment In moment.Sau, spuneam alta data ca; Avem deaface cu Un Dumnezeu al suprizelor.Si nu este exclus sa avem aceastta supriza unii din noi sa fim chemati Inainte de a veni Mirele sa Isi ia Mireasa Lui iubita pe norii Cerului.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: