duminică, 26 decembrie 2010

Alunecarea lui Gedeon.

Alunecarea lui Gedeon,

Judges 8:22 Bãrbatii lui Israel au zis lui Ghedeon: "Domneste peste noi, tu si fiul tãu, si fiul fiului tãu, cãci ne-ai izbãvit din mâna lui Madian."

Am zice, ce recunoscatori sint fii lui Israel fata de Gedeon. Dar o sa-I vedem ceva mai tirziu cum au actionat ei ca drept de recunostinta.Dar sa-l vedem pe Gedeon ce le spune fiilor lui Israel la propunerea pe care acestia i-a facut-o.

23 Ghedeon le-a zis: "Eu nu voi domni peste voi, ci Domnul va domni peste voi."

Ce stare inalta de zmerenie. Recunostea Gedeon ca fara ajutorul Domnului nu ar fi putut avea nicio victorie asupra lui Madeian.Vai, noi cit de des ne atribuim noua insine succesele din viata noastra. Dar sa ne uitam bine la noi, putem noi birui defectele, starile de neputinta si in ultima instanta pacatul din viata noastra, fara interventia ajutorul lui Dumnezeu? Daca sintem sinceri ar trebui sa zicem si noi ca Gedeon,”

Domnul sa fie peste noi ca Lui i-se datoreaza toate biruintele.Dar sa mergem ceva mai departe si sa vedem cum aluneca Gedeon la fel ca si Tatal lui in al neglija pe Dumnezeu adevarat. Iata ce a facut el. Versetul 24 Ghedeon le-a zis: "Am sã vã fac o rugãminte: dati-mi fiecare verigile de nas pe care le-ati luat ca pradã." Vrãjmasii aveau verigi de aur, cãci erau Ismaeliti.

Poporul nu la intrebat,”ce ai de gind sa faci cu acest aur? Gedeon se va abate dela Dumnezeul lui adevarat, precum a facut si Aron. Poporul a ascultat si ia dat precum el ceruse.Si iatal pe Gedeon ce face. 27 Ghedeon a fãcut din ele un efod, si l-a pus în cetatea lui, la Ofra, unde a ajuns o pricinã de curvie pentru tot Israelul, si a fost o cursã pentru Ghedeon si pentru casa lui.

Iata alunecarea lui Gedeon , din pricina ca nu a vegiat, ca nu a luat seam la ce poate sa-I faca aceasta ideie care ia trecut prin cap. Sa ne intoarcem la noi sa vedem ce avem de invatat din aceasta slabiciune a lui Gedeon.Ne trec si noua fel de fel de idei prin cap si ascultam de ele.

Punindu-le in aplicare ne vedem fara sa ne dam seama alunecati si ca ne indepartam de ceia ce vrea Dumnezeu dela viata noastra.Am zice,”Unde este Gedeon care a spus poporului aceste cuvinte la oferta care ia fost facauta”- Domnul va domni peste voi." Domnul sa ne dea harul sa fim cu luare aminte la felul cum traim.“

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: