sâmbătă, 11 decembrie 2010

Mai sint proroci azi?

Mai sint proroci azi?

Luke 16:16 Legea si proorocii au þinut pânã la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împãrãtiei lui Dumnezeu se propovãduieste: si fiecare, ca sã intre în ea, dã nãvalã.

Citim aici aceste cuvinte; Legea si Prorocii au tinut pina la Ioan. Daca asa stau lucrurile si asa stau , pentruca Cuvintul lui Dumnezeu este da si amin.Atunci se pune intrebarea, azi mai sint proroci sau nu mai sint?A desfintat Domnul Hristos prorociile ?Iata ce citim in 1 Corinthians 12:28 ªi Dumnezeu a rânduit în Bisericã, întâi apostoli; al doilea, prooroci, al treilea, învãtãtori; …1 Thessalonians 5:20 Nu dispretuiti proorociile. Romans 12:6 Deoarece avem felurite daruri dupã harul care ne-a fost dat: cine are darul proorociei, sã-l întrebuinteze dupã mãsura credintei lui.

Pe dealta parte apostolul spune aceste cuvinte in versetele de mai sus. Sa fie oare contrazicere in Sfinta Scriptura? Nu cred asa ceva. Atunci cum sa intelegem sau cum sa le armonizam aceste doua,Luca16-16 si pe de alta parte ce spune

Apostolul?Pentru a risipi confuzia, care ni se pare ca ar fi aici, trebuie sa gasim armonizarea acestor locuri, pentru a constata ca Sfinta Scriptura este intradevar Cuvintul lui Dumnezeu si ca nu se poate contrazice.

Mai intii cred ca trebuie sa aflam sa definim ce este o prorocie.Ce rol are ea fie in vechiul testament sau in noul testament.Definitia prorociei este de a declara Cuvintul spus de Dumnezeu maselor sau indivdului (as zice de a vesti evangelia care este vestea buna).

Ei bine, cei din vechime ca sa proroceasca (sa declare) Cuvintul lui Dumnezeu trebuia ca Duhul lui Dumnezeu sa vina peste ei si acesta era temporar,ca apoi sa spuna poporului ce anume le spune Dumnezeu prin proroc ul trimis.

In noul testament cei care declara vestes Evangelia sint proroci si ei. Dece? Pentruca ei declara (vestesc)Cuvintul lui Dumnezeu, adica spun ce le spune Dumnezeu prin Cuvintul scris, Sfinta Scriptura.

Asa dar, am vazut ca de data aceastea peste cei credinciosi nu mai vine Duhul sfint al lui Dumnezeu. Duhul lui Dumnezeu chiar locuieste in ei acum.Ca referinta avem aici scris; pentru a nu fi ceva confuz Dumnezeu ne-a lasat scris.

John 7:39 Spunea cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau sã-L primeascã cei ce vor crede în El. Cãci Duhul Sfânt încã nu fusese dat, fiindcã Isus nu fusese încã proslãvit."

In concluzie Scriptura nu poate sa se contrazica ea insusi. Daca totusi intr-o privinta sau alta ni se pare ca anumite locuri din Scriptura se contrazic, aceasta este datorita faptului ca nu cercetam Scriptura cu atentie cu luare aminte.Domnul sa faca ca nici unul din cei credinciosi sa nu cada in cursa ne increderi totale in Cuvintul lui sfint.

John Balarie

Los Angeles California.

Niciun comentariu: