vineri, 24 decembrie 2010

Ingaduiti-va unii pe alti in dragoste

Daca ar fi sa mai abordam un subiect interesant ar purta titlul "TOLERANTA FARA COMPROMIS! - este posibil asa ceva?"

Un frate mi-a trims acest subiect de meditatie.Zic este foarte interesant. Cita toleranta sa ai in relatia cu fratii sau cu fratele tau? Acesta este sigur un aspect care trebuie trecut prin prisma Cuvintului Lui Dumnezeu.Compromisul este si el o atitudine fara de care nu poti convetui unul cu altul in adunare sau chiar in relatiile unuia cu altul.Intrebarea se pune, pina unde merge compromisul si ce anume compromis se poate face tot in lumina Scripturi.

a) Sa luam toleranta. Ce este ea mai pe larg , mai pe intelescul fiecaruia in relatia noastra de zi cu zi. Sigur ca ma refer la relatia de adunare sau ca fratii. A tolera inseamna ; a te ingadui, a te suporta, a manifesta o atitudine in ultima instanta de intelegere asupra unor lucruri care pot adduce diferenta de gindire.

In limba Engleza este un singur cuvint pentru toate aceste sinonime din romina .Iata-l Forbering.Daca dorim sa avem o relatie buna intre frati, in adunare, este necesar sa ne ingaduim uni pe alti.Iata ce citim in Cuvintul lui Dumnezeu cu privire la aceasta atitudine pe care trebuie sa o avem unii fata de alti. Ephesians 4:2 cu toatã smerenia si blândetea, cu îndelungã rãbdare; îngãduiti-vã unii pe altii în dragoste,

As zice ca fara dragoste este imposibil sa ne ingaduim unul pe altul. Dar ca sa ai dragoste este necesar ca mai intii sa fi lucrat Dumnezeu nasterea din nou, fara de care nu putem avea aceasta dragoste care vine dela Dumnezeu.Despre aceasta citim in Romans 5:5 Însã nãdejdea aceasta nu înºealã, pentru cã dragostea lui Dumnezeu a fost turnatã în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.

b)

Acum ceva despre compromis. Ce este compromisul ca definitie?Este un aspect care trebuie sa calci pe tine deseori ca relatia sa decurga bine si in pace.Pina unde poate merge compromisul, cit de departe?aici este problema care cei mai multi dintre noi nu intelegem.Asta inseamna sa cedezi la ambitiile tele, la ideile tele, la felul tau de a fi.

Ce inseamna de a fi? Sint unii care nu vor sa admita ca si alti copii ai lui Dumnezu au duhul sfint si odata cu el au si slobozenia dat de Cuvintul lui Dumnezeu.

Stau incorsetati in ce stiu ei si nu vor sa abandoneze la aceste lucruri care mai devreme sau mai tirziu duc la stari de frictiune in adunare sau intre frati. Citim ceva deosebit in privinta aceasta. John 8:32 veti cunoaste adevãrul, si adevãrul vã va face slobozi." Ei bine,Daca Cuvintul intradevar a patruns sau si- facut lucrarea in noi,atunci vom fi cu adevarat slobozi. Slobozi dece? Slobozi de ambitiile , ideile, atitudinile noastre. Nu esti slobod, atunci esti rob acestor stari de lucruri care te domina. Si in incheiere as mentiona ca este o limita un prag de ne trecut cu privire la;Compromis, la tolerare, ingaduire. Acest prag sau limita este pina la pacat.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: