duminică, 19 decembrie 2010

Dumnezeu pus la incercare de Gedeon.

Judges 6:36 Ghedeon a zis lui Dumnezeu: "Dacã vrei sã izbãvesti pe Israel prin mâna mea, cum ai spus,

37 iatã, voi pune un val de lânã în arie; dacã numai lâna va fi acoperitã de rouã, si tot pãmântul va rãmânea uscat, voi cunoaste cã vei izbãvi pe Israel prin mâna mea cum ai spus....

Citind la rind am ajuns sa vad cum Dumnezeu il allege pe Gedeon sa izbaveasca pe Israel de supt dominatia Madeianitilor. Iatal pe Gedeon ne increzator in ceia ce Dumnezeu ii spune. Nu este de judecat ca si noi astazi punem deseori la indoiala credincisia lui Dumnezeu cu privire la noi.

Unde este credinta acolo se furiseaza as zice, si indoiala.Gedeon ca sa fie el sigur sa palpeze pe viu ceia ce Dumnezeu ii spune are curajul de al pune la incercare. Este un lucru rau sa-l pui pe Dumnezeu la incercare? Pentru cei din vechiul testament nu era. Dar pentru noi? Negresit ca nu putem apela in felul in care Gedeon a facuto.

Dece? Este simplu. Cel rascumparat are Duhul lui Dumnezeu, Cuvintul lui scris in care citim ca El ne cunoaste cuvintele inainte ca ele sa ne iasa pe gura. Apoi, El este Tatal nostru si ne incredinteaza ca este un Tata care ne ia grija ca copii ai Lui.Dar iatal pe Gedeon ca as zice in copilaria lui se joaca cu Dumnezeu precum un copil cu tatal lui.

Si Dumnezeu se coboara la mintea lui la slabiciunea lui si accepta acest joc as zice. Gedeon ii cere ca sa puna un val de lina ca semn si dimineata sa vada daca lina zice el, va fi uda doar ea.Dumnezeu asa si face.S-a sculat Gedeon si a gasit lina plina de apa, ba mai mult a scurs din ea o cantitate suficienta.

Apoi jocul continua si Dumnezeu il accepta sa continua.Gedeon a realizat ca pune pe Dumnezeu la incercare si parca deabia a doua oara mai indrazneste dar totusi o face. De data aceasta ii spune ca ar vrea ca pamintul sa fie ud si lina nu. Si asa ii face Dumnezeu, ii face dupa hatirul lui , si asta numai ca sa-I mareasca credinta.

Avea mare nevoie ca urma sa porneasca o batalie.Intorcindu-ne la noi sa invatam ce va din aceasta imprejurare. Deseori si noi ca copii ai Lui sintem neincrezatori, ne indoim de ceia ce citim in cuvintul Lui. Trecem si noi prin situatii deosebite si uitam ca El ne spune ca va fi cu noi pina la sfirsitul zilelor.Dar El se coboara la nivelul nostru si ne intelege.

Stie ca si Gedeon este carne si noi la fel. Iata dece El ne intelege si ne accepta aceste copilari ale noastre. Aceste teste au ca scop intarirea noastra in credinta.Ca trcind prin aceste incercari sa iesim mai puternici inpotriva pacatului care ne da tircoale intrun fel sau altul.

John Balarie

Los Angeles California

Un comentariu:

Unknown spunea...

Numele meu este Nicu si pot sa va spun ca va inselati in privinta lucrului ca nu-l putem pune la incercare pe DUMNEZEU eu am facut-o si nu odata ci de doua ori in aceeasi zi si ce am cerut exact asa sa intimplat dar totul este sa ai CREDINTA . Harul DOMNULUI nostru ISUS CRISTOS sa fie cu voi.