miercuri, 29 decembrie 2010

Refuz aprofundarea Cuvintului lui Dumnezeu.

salms 119:92 Unless thy law had been my delights, I should then have perished in mine affliction. (KJV WBS YLT)

Psalms 119:143 Trouble and anguish have taken hold on me: yet thy commandments are my delights. (

Un frate mi-a dat acest subiect cu titlul urmator de mai jos.Aprofundarea as intelege cu a minca sa te saturi din cuvintul Lui Dumnezeu ca o hrana consistenta, care te ajuta sa cresti intrun mod armonios.In versetele de mai sus Psalmistul spune,Ma desfat in cuvintul tau. Cu alte cuvinte ma hranesc cu el, si nu i-mi gasesc placerea in nimic altceva.

Refuz privind aprofundarea Cuvantului lui Dumnezeu ...

Nu cred ca cineva ar avea curajul sa spuna direct in fata ca refuza sa aprofundeze Cuvintul lui Dumnezeu , mai ales daca este un copil al Lui Dumnezeu. Si cu toate acestea sint unii care refuza un dialog din Cuvint, sau sa is expuna parerea cu privire la un subiect sau altul. In definitiv, ce este Cuvintul? Scriptura ne arata ca ,”la inceput era Cuvintul si cuvintul era cu Dumnezeu ,Cuvintul era Dumnezeu”.

Cum adica, sa fi copil al Lui Dumnezeu si sa refuzi sa cresti in cunoasterea Lui? Asta as asociau-o cu o anomalie ( o crestere deformata la nivel de intellect)in viata celui care pretinde ca este un copil al lui Dumnezeu.Stim ca, Cuvintul sa facut trup si a locuit printer noi plin de Har si de Adevar.Daca asa stau lucrurie-le , si asa stau,Atunci Cuvintele Domnului Hristos care spune,” cine ma maninca pe Mine are viata” Poti avea viata dar sa stai lesinat , ne putincios pe o canapea sau si mai rau pe un pat paralizat.

Ai viata dar nu iti ajuta la nimic.Dece? pot fi mai multe cause. Dar una din ele este faptul ca nu ai fost hranit sufficient. As zice ca ai ajuns in starea de Malnutritie, de rahitism spiritual.Acest aspect este valabil atit fizic dar si spiritual.Pentru un copil este un anumit timp cind este hranit cu lapte si maincare usoara. El sta la mina celui care ia grija lui.

Dar dupa ce a crescut si poate sa se alimenteze singur nu mai depinde de nimen, ci is ia singur hrana necesara. Sigur ca stie el cind ii este foame si cind este vremea sa treaca si la hrana tare.Acum din nou zic, asa este fizic dar tot asa este si la cresterea spirituala. Daca totusi ai crescut si ar trebui sa treci la o hrana tare si nu o faci, acesta arata a ceva ce nu este in regula. Cu alte cuvinte este bolnav si nu poate sa digere chiar daca i-se va da hrana.

Dar un om matur nu va astepta sa ii aduca cineva hrana tare, si-o va lua singur si se va hrani.Apoi as aduce in atentie si acest aspect.Cu cit maninci cu atit apetitul(pofta) se desvolta.Iti place mincarea, ai ajuns sa-i cunosti gustul? Vei minca si inca vei mai cere. Ei bine asa stau lucrurile cu starea spuirituala.

Ai gust si ai vazut ce bun este Domnul, nu ramii la sadiul de gustator, ci treci mai departe la ce spune Mintuitoru “cine ma maninca pe Mine are viata” In concluzie as zice , “nu este copil al lui Dumnezeu care sa refuse Hrana tare din Cuvint, numai in cazul ca este bolnav si nu poate sa digere, sau sa realizeze ca ramine ne crescut daca foloseste numai hrana pentru copii.

Joh Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: