sâmbătă, 18 decembrie 2010

Slujirea la alti dumnezeii

Judges 6:25 În aceeasi noapte, Domnul a zis lui Ghedeon: "Ia vitelul tatãlui tãu, si un alt taur de sapte ani. Dãrâmã altarul lui Baal, care este al tatãlui tãu, si taie parul închinat Astarteei, care este deasupra.

Israel trecea printr-o perioada de declin.Iosua please , Dumnezeu ridicase pe Barak si Debora ca sa-I aduca dun nou ca un popor liber.Israel se dusesera dupa alti dumnezei strain. Lucru pe care Dumnezu le spusese sa nu se amestece cu popoarele in a caror tara vor intra.In astfel de vremuri Israel era supt dominate lui Madeian.

Si intot deauna cind nu mai puteau sa suporte tratamentul la care erau supusi de popoarele care erau peste ei, strigau se intorceau dupa ajutor catre Dumnezeul lui Avraam, Isac si Iacov.Spune cuvintul Dumnezeu ca s-a intors din nou catre ei si la gasit pe Gedeon care era preocupat sa scunda ceva griu de Madeianiti. El lucre in propietatea tatalui sau.

Tatal lui zidise un altar pentru baal, deci nu mai se interesa de Dumnezeul parintilor lui.In acest timp Ingerul Domnului vine si sta de vorba cu Gedeon. Apoi Dumnezeu ii spune lui Gedeon sa darime altarul lui baal si stilpul astartei la care tatal lui si poate toata casa lui se inchinau.

Ce invatam noi de aici pentru viata noastra spiritual in legatura noastra cu Domnul Hristos? Negresit ca avem de invatat. Cind ne merge bine , ne abatem si slujim si noi lucrurile pamintesti care nu au viata. Dar cind Dumnezeu trimite peste noi vremuri de strimtorare de intristare ne intoarcem spre El si cerem ajutor. Dumnezeu care ne iubeste se indura de noi.

Dar ne pune conditia de a elimina din viata noastra acei dumnezei la cre tinem , de fapt ii slujeam.Atunci vom avea din nou partasia cu El si pacea launtrica ca dusmanii nostrii au fost inlaturati.Iata ce spune Psalmistul despre el; Psalms 119:67 Pânã ce am fost smerit, rãtãceam, dar acum pãzesc Cuvântul Tãu.Trebuia sa fie cu mare atentie poporul la legatura lor cu Dumnezeul lor adevarat. La fel si noi trebuie sa fim cu mare atentie la viata noastra pe care o traim. Cui slujim? Lui Dumnezeu care ne-a mintuit sau dumnezeilor pe care i-am introdus in vietile noastre ca si cei in mijlocul careia traim?Domnul sa ne ajute ca privira sa ne fie indreptata continu spre Mintuitorul care a platit pretul rascumparari noastre.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: