joi, 23 decembrie 2010

Imparatia Lui Dumnezeu.

Luke 16:16 Legea si proorocii au þinut pânã la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împãrãtiei lui Dumnezeu se propovãduieste: si fiecare, ca sã intre în ea, dã nãvalã. Engleza sufere violenta.Iata ce inseamna cuvintele Domnului Hristos cind zice; “ daca voieste cineva sa ma urmeze sa-si ia crucea. Ce aducea crucea? Negresit ca te incadrai in suferinta care avea sa vina peste tine ca il urmezi pe Domnul Hristos.

De data aceasta as dori sa vedem din acest verset cum se intelege partea a doua a versetului si anume; si fiecare, ca sã intre în ea, dã nãvalã.

Subiectul pe care vreau s ail aduc in atentie este despre Imparatia lui Dumnezeu. Am dat mai sus citeva versete care arata ceva despre acest subiect. Am pus si traducere din engleza Khing James, (sufera violenta)care este recunoscuta ca cea mai buna traducere.

In Romina citim ca aceasta imparatie a lui Dumnezeu se ia cu navala. Ce inseamna sa dai navala? Este o expresie popular de a noastra. Cind ceva se da gratis(de pomana) oamenii dela mic la mare dau busna, navala la acea pomana. Dece asa? Este simplu, ca nu plateste nimic pentru ce vrea sa optina.

Este aceasta un adevar? Fireste , la modul literal da. Dar cum putem sa asociem acest verset cu intelegerea spirituala? Am zice ca aici, apare o contradictie. Si iata dece;Daca in viata aceasta pentru lucrurile material se da navala pentru cele spiritual este contrariu.

Vedem zi de zi ca oamenii dau navala sa asculte Evangelia? Trebuie sa recunoastem ca nu. Atunci se naste intrebarea, se contrazice Sfinta Scriptura? Din nou spun ca nu.Deci este bine tradus acest se ia cu navala? Nu stiu cum este in greaca. Dar daca ne uitam in traducerea Khing James , care asa cum am spus este recunoscuta ca cea mai buna.Iata deci cum apare acest versete in engleza. Citim aici de violent. Dar mai intii cine este sau cum se manifesta Imparatia lui Dumnezeu.Ea este putin diferita de cea a cerului as zice, si iata dece. Cea a lui Dumnezeu infatisaza pe Dumnezeu Fiul coborind pe pamaint. Cu alte cuvinte are de aface cu oamenii de pe pamaint.iata ce citim;

Luke 10:9 sã vindecati pe bolnavii care vor fi acolo, si sã le ziceti: "Împãrãtia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi.

Luke 17:21 Nu se va zice: "Uite-o aici", sau: "Uite-o acolo!" Cãci iatã cã Împãrãþia lui Dumnezeu este înlãuntrul vostru."

As intelege ca este printer voi. Era vorba de Domnul Hristos, si mai tirziu pe cei pe care ii lasa incontinuare pe pamint.Referitor la a da navala, am spus mai sus cum este in Engleza. sufera violenta. Avind in minte cine este imparatia lui Dumnezeu pe pamint, vom vedea ca cea din engleza corespunde cu realitatea.

Domnul si uceniici find imparatia lui Dumnezeu printer oameni sa vedem cum sau purtat oamenii ,lumea cu ei. Voi adduce inainte Isaiah 53:8 El a fost luat prin apãsare si judecatã; dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut cã El fusese sters de pe pãmântul celor vii si lovit de moarte pentru pãcatele poporului meu?

Apoi viata de martiraj a Apostolilor, persecutiile care le-au indurat. Si in continuare Biserica Domnului Hristos dealungul veacurilor a avut parte de acelasi tratament as zice ca si Mintuitorul lor.

Cind se vorbeste de imparatia Cerului cred ca se face referinta la Cer.Spun asta potrivit cuvintelor Domnului Hristos.Toata puterea mi-a fost data in Cer si pe pamint.Lucrarea de mintuire se face pe pamint cu un transfer al celor rascumparati in locurile pregatite de El prin moartea Lui la Golgota.In pilda Bogatului si a lui Lazar vedem aceasta infatisare locul unde era Lazar . Dau mai jos versetul complect in Engleza.

Khing James

Matthew 11:12 And from the days of John the Baptist until now the kingdom of heaven suffereth violence, and the violent take it by force.

Citeva ginduri cu privire la Imparatia lui Dumnezeu sic ea a cerului, de alta parte de a da navala,sau a suferi violent.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: