vineri, 17 decembrie 2010

Vorbirea in limbi

Acts 2:4 si toti s-au umplut de Duh Sfânt si au început sã vorbeascã în alte limbi, dupã cum le da Duhul sã vorbeascã.

Acest fenomen al vorbiri in limbi a creiat si inca creiaza confuzii printer credinciosi slabi. Zic slabi ca din pricina lipsei de cercetare adinca a Cuvintul lui Dumnezeu iau lucrurile numai la suprafata. Ba unii sustin ca ei vorbesc in limbi si ca alti ca ei nu mai sint.

Daca ne uitam mai tenti in Cuvintul lui Dumnezeu si cu sinceritate vom realize ca lucrurile nu stau asa cum ni-le prezinta altii. Aici spune mai jos Cuvintul ca erau printer cei de acolo straini din diferte locuri(tari) versetul 5 si se aflau atunci în Ierusalim Iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer.

Se pune intrebarea ce fel de limbi sau coborit peste acestia? care sunt sub cer

Ei bine , dece sa intimplat acest fenomen , ca a fost un fenomen printer ei. Raspunsul luat in armonie cu scopul lui Dumnezeu este;” de a fi vestita evangelia pina la marginile pamintului.Iata ca acestia spune Cuvintul auzeau fiecare in limba lor, raminind uluiti as zice. 8 Cum dar îi auzim vorbind fiecãruia din noi în limba noastrã, în care ne-am nãscut?

9 Parþi, Mezi, Elamiþi, locuitori din Mesopotamia, Iudea, Capadocia, Pont, Asia,

10 Frigia, Pamfilia, Egipt, pãrtile Libiei dinspre Cirena, oaspeti din Roma, Iudei sau prozeliti,

Am adus acest subiect in atentiec ca sa vedem cit de deplasat incearca unii sa infatiseze Cuvintul lui Dumnezeu. Apoi sa realizam ca asa cum am spus a fost un fenomen.Orice fenomen este unicat, cu alte cuvinte nu se raspindeste.

Spun aceasta bazat tot pe Cuvintul lui Dumnezeu care este da si amin. Nu vedem in nici-o biserica(adunare ) ca acest fenomen sar fi repetat. A fost singura Biserica( adunare cea din Corint. A fost oprit din simplu motiv ca aparusera intre ei care stie mai multe limbi. Ap, Pavel la un moment dat este obligat de duhul sfint sa faca (aduca) lumina in acest caz.Iata ce spune el in final,” 1 Corinthians 14:18 Multumesc lui Dumnezeu cã eu vorbesc în alte limbi mai mult decât voi toti.

Ca concluzie , Dumnezeu a vazut ca omul este tentat sa faca un caz din acest fenomen al vorbiri in limbi si le-a retras ca dar. Daru este bun atunci si numai aunci cind prin ceia ce facem adduce slava lui Dumnezeu si nu omului.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: