miercuri, 14 mai 2014

Ezechel 22-30, Caut printre ei un om care să înalţe un zid,









Ezechel 22-30, Caut printre ei un om care să înalţe un zid, şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n'o nimicesc; dar nu găsesc niciunul!
         Pentru ce era necesar zidul ridicat de jur imprejurul cetati in vechime? Cei ce citesc Cuvintul cu atentie cunosc care era motivul. Pentru a se apara de dusmani. As gasi ca Cetatea este sinonima cu Adunarea lui Dumnezeu, unde copiii lui se string ca intrun loc de refugiu spiritual.Aceasta cetate, Adunare, din timp in timp vin peste ea navalitorii, dusmanii.Cind acest zid nu este, sau cind este construit din materiale slabe se prabuseste la atacurile vrasmasului.Din ce este cladita Adunare?Daca este din invatatura Cuvintului, ea rezista atacurilor celui rau.Daca este cladita cum de obicei este pe invatatura omeneasca, atunci la cel mai slab atac al celui rau se fac fisuri in acest zid fargil. Si la scurt timp apare si spartura.Rare sunt sparturile deodata. Inti vin fisurile si apoi se darima, facind gaura si dindu-i sansa vrasmasului ca sa atace ce e in interiorul Cetati sau Adunari in cazul nostru de fata..Caut printre ei un om care să înalţe un zid,
         Dar pentruca in vechime Dumnezeu vorbeste pentru poporul Lui Israel, tot asa si azi El are un popor care a fost cistigat la golgota de Domnul Hristos.Cauta un om in Israel,in cetatea pe care vroia sa o protejeze, dar nu gasea. Nu putea Dumnezeu sa o protejeze si fara contributia vreunui Israelit? Da, putea. Dar Dumnezeu vroia sa-i implice pe ei in as proteja cetatea lor in care locuiau.Tot asa Dumnezeu vrea sa implice (involve)pe cei rascumparati sa protejeze Adunarea, Casa lui Dumnezeu unde ei se string in jurul Domnului Hriostos. Dar Ca sa protejezi un zid, necesita pe linga investitii si efort. Daca in vechime lucrurile erau de ordin material, in timpul de azi,in Casa a lui Dumnezeu, lucrurile sunt de natura spirituala.
         Ca sa pastrezi sa ocrotesti Casa lui Dumnezeu , mai inti trebuie sa fi un om integru.Ce inseamna sa fi un om integru? Sa nu fi cu compromis in viata ta.Sa nu fi patat intrun fel sau altul.un om care să înalţe un zid,Ce fel de zid sa inalte un credincios? Un zid al rugaciuni, si bine inteles al vigilentei, a vegieri.Avem in Cuvint despre rugaciune cum trebuie sa fie barbatul care ar vrea sa ridice acest zid al rugaciuni pentru Casa lui Dumnezeu.Iata cum trbuie sa fie acesti credinciosi care ar vrea sa ridice rugaciuni.1 Timotei 2-8,Vreau dar ca bărbaţii să se roage în orice loc, şi să ridice spre cer mîini curate, fără mînie şi fără îndoieli. Rugaciunea nu are niciun efect daca este insotita de indoieli. Apoi Ap, spune de miini curate. As incadra acest termen in a nu fi patat intrun fel sau altul.Dece? Pentruca o astfel de rugaciune nu are efect.
         Se vede ca zidul avea o spartura. Adunarea la rindul ei are sparturi,pricinuite de nevegieri.Ce sunt aceste sparturi?Invataturile care nu au nimic de aface cu Cuvintul lui Dumnezeu.Prin aceste invataturi de natura omeneasca nu numai ca nu dregi sparturile ci le faci mai mari.şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea Vedem ca aici era o singura spartura.Era usor ca zidul sa aiba o singura spartura, ca Inamicii sa poata intra in cetate.Si In Adunare la inceput a fost o singura fisura care a generat spartura. Cu vremea s-au mai adogat altele.Vrasmasul tot loveste in zid si acolo unde este subred zidul cedeaza.Cind In Adunare se introduce invataturi abatute dela Cuvint, vor veni una cite una.Dumnezeu face dovada ca vegiaza asupra Casei Lui.
         Ca sa te asezi la spartura, nu ti-o cere nimeni.Dar daca iubesti Casa lui Dumnezeu, te asezi.Trebuie sa sti ca stai inaintea lui Dumnezeu, si nu poti sta oricum.Apoi esti in pericol, pentruca vrasmasul vine la spartura.Vei fi primul pe care il v-a lovi.  Iata dece, cred ca nu gasea nici unul care sa fie gata sa stea la spartura.Dar pentru ce sa stea la spartura? pentru ţară, Asa cum am spus Cetatea s-au Tara, s-au Adunarea, sunt locuri unde traiesc oamenii, la modul literal.In Adunare se string ca intr-o casa mare.
         Dar dece spune Dumnezeu pentru Adunare in cazul nostru?ca să n'o nimicesc; Nu stai la spartura pentru intereselse tele sau ale altora.Stai pentru interesul Casei lui Dumnezeu.Cind Biserica, Adunarea nu mai aduce marturie , Dumnezeu o nimiceste. Poate cineva va zice, cum asa? Da sa ne uitam la bisericile (fizice) din Asia mica, Turcia de azi, daca mai sunt una.Toate au fost nimicite la modul literal.
         Biserica, ca si Israel, au fost in atentia lui Dumnezeu ca sa fie marturie.Israel printre popoare pagine, dar si Biserca pentru cei necredinciosi.Si una si alta au pierdut martria. Dumnezeu, intra in actiune.In final Dumnezeu spune ca nu gasesc nici unul. Ce sa faca omul acela dupa care Dumnezeu se uita sa stea la spartura? Sa mijloceasca ca sa nu fie nimicita.Avem in vechime un loc unde Avraam mijloceste pentru Cetate.Geneza 18-28,Poate că din cincizeci de oameni buni vor lipsi cinci: pentru cinci, vei nimici Tu oare toată cetatea?`` Şi Domnul a zis: ,,N'o voi nimici, dacă voi găsi în ea patruzeci şi cinci de oameni buni.
         Aici ar trebui sa luam seama.Ce fel de oameni se gasesc in Adunare. A fi bun inseamna a fi mintuit.Citi sunt mintuiti in mijlocul celor ce se string la olalta? Ii putem vedea dupa actiunile, comportamentul, si intreg felul lor de a trai in relatia cu oamenii si in deosebi cu fratii si surorile din Adunare.Cind nu ti la familia ta, curind te trezesti ca o nimicesti singur. Uite, tot asa este si cu Adunarea.Am intilnit pe unii care umblau din biserica in biserica si aduceau tot felul de invataturi.Negresit ca acestea erau omenesti.Si se vede rezultataul.A pastra casa curata, familia, pe care o ai este de mare pret.Tot asa este si cu Adunarea.   
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: