duminică, 4 mai 2014

Iov 40-6,Domnul a răspuns lui Iov din mijlocul furtunii, şi a zis:









Iov 40-6,Domnul a răspuns lui Iov din mijlocul furtunii, şi a zis:
         Sunt furtuni pe mare , asa cum a fost cea in care corabia s-a sfarimat, si in care se afla si slujtorul lui Dumnezeu Pavel.Vezi Fapte 27-14, Si Biblia ne mai arata la modul literal furtuni.Dar in acest verset Cuvintul ne aduce inainte un alt fel de furtuna.Furtuni spirituale care din cind in cind se abat peste cei ce se string la un loc.Oricum, le-am cataloga noi, sunt furtuni ingaduite de Dumnezeu. Nu am invedere sa spun ceva despre furtunile la modul fizic. Poate nu toti din noi am avut ocazia sa vedem o mare agitata care valurile ei aduc o astfel de furtuna.Dar toti am avut ocazia sa fim cuprinsi in mijlocul unei furtuni spirituale abatuta peste Casa lui Dumnezeu.
          Domnul a răspuns lui Iov.Sigur ca , Dumnezeu, raspunde celor care sunt ai Lui.Venise peste Iov o astfel de furtuna. Nu era pe mare, dar furtuna s-a deslantuit peste casa lui.Cunoastem cu totii situatia prin care Iov a trecut.Situatie ingaduita de Dumnezeu.Ce putea Iov sa faca intr-o astfel de furtuna? Nu putea sa faca nimic, ci sa astepte ca si pe el odata cu ai lui, sa-l ingita.Dar, furtuna va fi potolita tot de Dumnezeu.Nu este rugaciune a celui rascumparat pe care Dumnezeu sa nu o auda. Dar nu inseamna ca o si implineste.Dumnezeu ii v-a fi raspuns lui Iov la o rugaciune sau alta in viata lui, in nenumarate rinduri. Dar de data aceasta ii raspunde,din mijlocul furtunii,
         Sa se fi asteptat el sa-i raspunda? cred ca da, pentruca Dumnezeu il numeste robul Lui, si ca nu e nimenea ca el. Iov avea o relatie speciala cu Dumnezeul lui.Relatia lui Iov cu Dumnezeu era o relatie de intimitate(partasie).Dar vin furtuni si peste noi care suntem ai Domnului Hritos.Viata este plina de suprize. Defapt, noi ca copii ai Lui, trebuie sa ne asteptam la suprizele lui Dumnezeu.Astfel de furtuni vin la modul individual ca familie, dar si ca Adunare.Furtunile nu vin la voia intimplari. Din ele avem fiecare de invatat cite ceva.Asa cum cred, ca si Iov a invatat.Dumnezeu este Cel care le stirneste. Prima data El produce valuri si apoi agita marea,pina cind furtuna ia proporti.Vreau sa spun ca, Dumnezeu urmareste si viata individuala ca familie dar si pe cea ca Adunare.Apoi actioneaza cum gaseste cu cale.El va produce supriza pentru ci care se afla in furtuna lui Dumnezeu.
          Cind vin furtuni orcare ar fi ele, ne pune in situatia sa strigam catre El.Am spus ca sunt furtuni in Adunare. Si aici tot El le ingaduie.Ap Pavel spune intr-o imprejurare ca,1 Corinteni 11-19, căci trebuie să fie şi partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiţi buni.Bun nu este nimeni, potrivit cuvintelor Domnului Hristos. Numai Dumnezeu este bun.Potrivit este ,cei ai lui Hritos dupa o alta traducere.Norii grei s-au ridicat de mult asupra mari(casei lui Dumnezeu) si nu a intirziat sa se produca valurile care au adus furtuna.Cei rascumparati striga catre Dumnezeu. Si Dumnezeu,le raspunde din mijlocul furtunii,Sa vedem ce i-a spus lui Iov Dumnezeu din mijlocul furtuni.
7 ,,Încinge-ţi mijlocul ca un viteaz; ca Eu să te întreb, şi tu să Mă înveţi.
         Incingerea mijlocului simbolizeaza, gata de lupta.Se vede treaba ca aceasta incingere a mijlocului se neglijeaza. Nu numai Iov o va fi neglijat. Dar si cei care sunt in fruntea Adunari lui Dumnezeu nu sunt incinsi.Trebuie sa fi gata de lupta daca consideri ca eti pus de Dumnezeu sa iei grja Casei Lui. Vrasmasul, sta la pinda si cauta sa ingita din oile ne pazite.Nu stiu citi se vor fi intrebat pe ei insusi dece s-a stirnit o astfel de furtuna. Ca sa iti pui o astfel de intrebare, trebuie sa fi sensibil la Cuvintul lui Dumnezeu.Dumnezeu nu s-a ocupat de cei din casa lui Iov. Tot asa El se ocupa sau trage la raspundere pe mai mari care conduc.Se va fi intrbat Iov , Doamne , cu ce am gresit de a venit furtuna asta peste casa mea?
         Is vor fi pus intrebarea cei care sunt in fruntea adunari cu ce au contribuit ei de s-a deslantuit furtuna?Daca cu Iov, lucrurilr stau altfel, adica, Dumnezeu se lauda cu el. Nu cred ca tot asa va face cu cei responsabili din Adunare.Acestora, le va cere socoteala de felul cum au luat grija de casa lui Dumnezeu.Cu toate ca Iov era ne patat in purtarea lui, el ajunge la o concluzie,Iov 31-14,..... And when He calls me to account, what will I answer Him? “cind ma va chema sa-I dau socoteala, ce-I voi raspunde? Iata intrebare pe care trebuie sa si-o puna toti cei care nu au vegiat asupra Casei lui Dumnezeu.
         Vor fi intrebati si ei, vor trebui sa dea socoteala si sa dea un raspuns.Furtuna se va potoli, daca Domnul Isus este in Corabia care simbolic este Adunarea.Marcu 4-29, A oprit furtuna, a adus liniştea, şi valurile s'au potolit.Toti vor ramine suprinsi de Cel care a stirnit furtuna.Tot El o si va potoli.Dar vor raminea rusinati ca l-a avut in mijlocul lor si nu au realizat ca e Dumnezeu binecuvintat in veci.Si ca felul lor de comportament nu a fost pe placul Domnului Hritos.Iov a prosperat din nou.Tot asa va prospera si Adunarea. Dece? pentruca Dumnezeu vegiaza asupra ei.Ce mare responsabilitate au cei care vor sa fie in fruntea Adunari.Is dau seama sau nu, e treaba lor. Dar sa se astepte ca, pentru aceasta pozitie as numi-o vei da socoteala cind Dumnezeu te v-a chema. La fel ca ispravnicul acela necredincios. Nu a mers cum gindea el.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: