sâmbătă, 24 mai 2014

Ieremia 12-10,,,Un mare număr de păstori îmi pustiesc via,















Ieremia 12-10,,,Un mare număr de păstori îmi pustiesc via, îmi calcă ogorul în picioare; ogorul meu cel plăcut îl prefac într'un pustiu părăsit.

         Sunt Biserici care numesc pe cei ce se ocupa de ele pastori.Este un nume care inspira incredere, fie el si la modul literal, dar si la cel spiritual.Sa fi pastor asta inseamna ca, turma sa aiba incredere in tine. La modul literal, sa duci oile sa pasca in locuri unde sunt ferite de iarburi otravite.Poate cei mai tineri nu stiu ca se gasesc prin pasuni o planta sa o numesc asa, care aduce Galbeaza. Aceasta este o boala.Dar si la modul spiritual, pentru-ca acesta ne intereseaza pe noi sa-i aflam intelesul.
         Sunt pastori care nu prea le pasa ce hrana le da la oile pe care le are in grija.Domnul Hristos aduce inainte doua categori de pastori. Unul platit si caruia nu-i pasa de turma,iar altul pastoreste turama din dragoste pentruca oile sunt ale lui.Ieremia aduce in atentie ca este o vie care apartine lui Dumnezeu.El spune despre acesti pastori,Un mare număr de păstori îmi pustiesc via,Cine este via si cine sunt acesti pastori care ii pustieste via lui Dumnezeu?Via este Biserica celor inti nascuti,in  Adunarea Corporala, pe care Dumnezeu a lasat-o cu scopul de a fi marturie in lume.
         Este de mirare, ca acesti pastori, ii pustiesc via.In Psalmul 80,8-9,Tu ai adus o vie din Egipt, ai izgonit neamuri, şi ai sădit -o.Am adus in atentie acest psalm sa vedem ceva mai bine despre vie, Biserica  lui Dumnezeu.
Sigur, poate cineva va zice, este vorba de Israel aici. Dar asa cum am mai spus Israel infatiseaza Biserica care avea sa ia forma ei odata cu venirea Domnului Hristos.Care este chemarea acestor pastori sa pustiasca? Cred ca acestia nu sunt pusi de Dumnezeu ca sa ia grija de (via )Lui.Esti unul din acesti pastori care ai intrat in via Lui sa o pustiesti? Sa sti ca ai de aface cu Stapinul acestei vi.

         Poate cineva v-a spune, oricare ar fi pastorul el nu pustieste via. Asa se poate interpeta.Cind privim la Adunarile unde se aduna cei rascumparati si cei ne nascuti din nou, vedem cit dezastru se produce de catre acesti pastori.Nu numai ca forma de pastorire, dar ca hrana pe care o dau.Si ca sa nu fie ceva confuz, am sa arat ca, via a fost adusa din Egipt. In Scriptura Egiptul reprezinta lumea. Biserica a fost scoasa din lume.Apoi Ieremia spune aceste cuvinte,îmi calcă ogorul în picioare;In Scriptura mai vedem ce poate insemna ogorul. Ogorul este locul, pamintul unde se seamana Cuvintul lui Dumnezeu.

         Via este Biserica vie a lui Dumnezeu.Este o dinstinctie intre Biserica corporala si cea vie.Ogorul are aceiasi semnificatie cu Adunarea corporala.In o astfel de adunare se gaseste si rasad pe care nu l-a plantat Dumnezeu.Domnul Isus arata ca,Matei 15-13,....,Orice răsad, pe care nu l -a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină. Sigur ca va fi o vreme cind culegetori vor incepe culesul si vor separa roadele bune de ce este pir si palamida.Dar pina atunci Pastorii calca in picioare  Ogorul Meu zice Dumnezeu.Biserica corporala, a fost intentata de Dumnezeu sa fie o priveliste in lume.

         In ogor sunt si sufletele care au fost nascute din nou, ca un rasad plantat de Dumnezeu.Cui ii place sa priveasca o cultura care a fost calcata in picioare?La inceput Biserica, Adunarea era locul unde Credinciosii gaseau un timp de relaxare spirituala.Azi, a inceput deja sa se vada ce a ajuns de acest ogor(Adunare)este calcat in picioare,(apostata). Dumnezeu care e Stapinul acestui ogor, v-a incepe sa si-l curate.Si ce va face cu acesti pastori?Citim in pilda aceasta pe care Domnul Hristos o aduce inainte,Matei 24,24-51.Putem sa ne intrebam singuri daca Ogorul, Biserica corporala, mai este ce a fost.Dar ce este mai trist ca acestia care pustiesc via si calca ogorul in picioare sunt,Un mare număr de păstori.

         Poate ca nu toti suntem de acord cu acest numar mare. Dar asa scrie si asa se intimpla.Analizind mai in deaproape si cu un duh de ne partinire, realizam ca acesta este adevarul.Spuneam ceva mai sus ca sunt doua feluri de pastori.Ei bine,Cei platiti in marea majoritate duc o viata mai mult decit confortabila.Si altii chiar de pe urma evangeliei au ajuns in categoria celor bogati, duc chiar o viata de huzur.

          Sa luam seama si la pastorul neplatit, la Domnul Hristos. El spune cuvintul ca,Luca 9-58,Isus i -a răspuns: ,,Vulpile au vizuini, şi păsările cerului au cuiburi; dar Fiul omului n'are unde-Şi odihni capul.``Iata deci, un model de Pastor pe care la dat Dumnezeu.Acestuia ii pasa de vie si de ogor.Dumnezeu sa puna un duh de cercetare in cei care sunt cuprinsi ca pastori, sau cei care vestesc evangelia intrun loc sau altul.Ce mare responsabilitate au acestia care vestesc evangelia. Indiferent ca au fost pusi de Dumnezeu sau nu.Ei sunt peste Via lui Dumnezeu.Nu le apartine nimic.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: