marți, 27 mai 2014

Psalmul 34-9,Temeţi-vă de Domnul, voi, sfinţii Lui,














Psalmul 34-9,Temeţi-vă de Domnul, voi, sfinţii Lui, căci de nimic nu duc lipsă cei ce se tem de El!

         Sa fie o diferenta intre credinciosi si sfinti?Potrivit acestui verset ne lasa sa intelegem ca da.Dece nu va fi zis Psalmistul,temeti-va de Domnul voi credinciosii Lui? Nu stiu daca multi sau oprit la aceasta intrebare.Psalmistul aduce inainte temerea sau frica intrun fel. As (numi-o sfinta).Temeţi-vă de Domnul.Cuvintul ne lasa sa intelegem ca, teama sau frica, este inceputul intelepciuni.Dar si o virtute.Dece virtute? Pentruca esti biruitor peste o fire pacatoasa care poate face ravagii in viata celui sfint, daca nu ne purtam aspru cu ea.1 Corinteni Ci mă port aspru cu trupul meu, şi -l ţin în stăpînire,

         Asa citim in,Proverbe 9-10, Începutul înţelepciunii este frica de Domnul; şi ştiinţa sfinţilor, este priceperea. Cei care se considera sfintii Lui, trebuie sa stie ca acest indemn e pentru ei.Dar ce inseamna sa fi sfint si inca al Lui? A fi sfint inseamna sa fi pus deoparte pentru El.La un loc de cinste in inima Lui ca Tata.Psalmistul se ocupa intens de SFINTI.Asa cum am spus nu are invedere pe cei care se chiem ei insusi crestini, sau credinciosi.Acesti Sfinti se bucura impreuna in Casa lui Dumnezeu in jurul Fiului Sau, Domnul Hristos.

         Ei bine, daca aceasta casa este Casa lui Dumnezeu , se asteapta ca sa fie numita o casa sfinta.Psalmistul aduce in atentie,Psalmul 93-5,.....sfinţenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cît vor ţinea vremurile.Intr-o astfel de Casa este de asteptat sa se vada Sfintenie.Aceasta Casa este inpodobita tocmai de cei ce sunt sfinti.Nu e sfintenie nu e Casa lui Dumnezeu. Unde e sfintenie este si temere de Dumnezeu.Nu este temere nu este sfintenie. Este usor de sesizat aceste doua componente care merg impreuna.

         Am spus ca este un indemn la modul imperativ pentru cei ce se socotesc ei insusi sfintii.Se mai scapa din vedere acest amanunt ca suntem in Casa lui Dumnezeu si ca El vrea ca aici sa preveleze Sfintenia. Dar cei care au fost nascuti din nou si sunt sfinti, pusi deoparte , ei se reculeg numai decit in momentul cind este vre-o abatere dela Sfintenie.voi, sfinţii Lui Intelegem ca a fi sfint , trebuie sa fi lucrat Dumnezeu aceasta transformare a nasteri din nou.In continuarea versetului ne este adus in atentie o garantie a lui Dumnezeu.căci de nimic nu duc lipsă cei ce se tem de El!. Aici trebuie sa intelegem de ce au nevoie Sfintii lui pe primul plan in vietile lor.

         Si totusi sunt printre rascumparatii Lui care duc lipsa la modul literal.La ce vrea Cuvintul sa faca referire?Negresit ca Dumnezeu are in vedere ca copii Lui sa nu duca lipsa nici de ceia ce au nevoie pentru traiul lor de fiecare zi.Cred ca se refera la starea spirituala , la cunoastrea Gindurilor lui Dumnezeu cu privire la El, sau de a intelege ce citesc din Cuvint, prin lumina primita dela El.Doua caracteristice pe care le au Sfintii Lui sunt acestea,este priceperea si Intelepciunea. Acestea nu au nimic de aface cu mincarea si bautura.

         Au fost dealungul istoriei sfinti care totusi au dus lipsa,la modul literal. Sa nu fi stiut Dumnezeu de toate aceste lipsuri? Nu cred, El are ochiul indreptat necontenit asupra copiilor Lui.Deseori suntem nemultumiti cu ce ne pregeteste Tatal nostru.Am vrea ceia ce firea veche doreste. Este o lupta continua cu aceste lucruri firesti care din cind in cind se vad in vietile noastre.Ca sa fiu mai precis, la ce ma gindesc ca  face referire Cuvintul este necesar sa stim ce a spus Dumnezeu ca v-a asigura celor care sunt Sfintii Lui.Psalmul 37-25,Am fost tînăr, şi am îmbătrînit, dar n'am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pînea.
         
As incheia cu aceasta concluzie pe care o desprindem din aceste versete. Cei sfinti ai Lui sunt multumiti cu ce le asigura Tatal lor.Ei stiu sa is stapineasca dorintele firi vechi.In Domnul Hristos avem totul deplin.Coloseni 2-10,Bucuria cea mai mare este atunci cind iesi biruitor peste aceste lupte launtrice, care sunt intre cele doua firi.Dumnezeu sa dea har tuturor Sfintilor lui sa fie multumiti cu starea in care El ne vrea.

John balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: