luni, 19 mai 2014

Ioan 12-32,Şi după ce voi fi înălţat de pe pămînt,

















Ioan 12-32,Şi după ce voi fi înălţat de pe pămînt, voi atrage la Mine pe toţi oamenii.``

         Cu ceva timp in urma cineva mi-a spus ca Domnul Isus va atrage la El pe toti oamenii.Facea referire la acest verset.A fost greu sa intretin o discutie in pace si liniste cu acea persoana.Si ca sa il conving ca ,Domnul Isus vroia sa spuna cu totul altceva de cum el interpeta acest verset.Cuvintul cheie l-as numi din acest verset este,toţi.Apoi mai sunt locuri in Cuvint care aduce inainte acest cuvint,toţi. Iata un loc care stirneste multa neintelegere printre frati. 1 Timotei 2-4,care voieşte ca toţi oamenii să fie mîntuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.

         Sa aiba in vedere Cuvintul unde vedem ca scrie toţi ca ar fi toti din intreaga lume?Cred ca aici este greseala care o facem cei mai multi dintre noi.Am spus cu alra ocazie ca Dumnezeu, si-a ales un popor care sa fie al Lui.Intelegem ca nu toata lumea.Asa a fost in vechime ,cind l-a ales pe Avraam din Haran, asa este si in noul testament cind El alege pe cine sa-I mintuiasca.Acest subiect este greu de inteles de foarte multi dintre noi.Si asta din pricina cresteri noastre spirituale.Dar ,cine se ocupa cu Cuvintul si cugeta la ce citeste va realiza curind ca, Dumnezeu ii da lumina chiar in subiecte ca acestea grele, pentru cei mai multi dintre noi.

voi atrage la Mine pe toţi oamenii.``

         Daca platim atentie, vom vedea ca nu scrie pe intreaga fiinta umana.Atunci despre care oameni, sau la care oameni se referea Mintuitorul?Avem un loc in care vedem cine poate sa fie atras de El.Ev, dupa Ioan 6-44,Sunt toti aceia pe care Tatal ii da Fiului.Apoi pe nori cerului se vor intilni cu Mirele numai toti aceia care fac parte din Mireasa Mirelui.
Ioan 17-24,Tată, vreau ca acolo unde sînt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu,
Uite avem un verset aici destul de concludent in privinta aceasta.Domnul Isus ii cere Tatalui in rugaciune, vreau……. ,să fie împreună cu Mine.Cine? toti oamenii? O nu,El nu se roaga asa, ci specifica cine sunt acestia pe care ii va atrage la El.

         Zicind,aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu,Nu stiu daca poate fi confuzie in ceia ce priveste acesti toti de care ne vorbeste Cuvintul.Am sa dau un exemplu practic din viata noastra. Sa presupunem ca se face o excursie si cel ce a organizat-o,inainte de a porni la drum intreaba, sunt toti aici? Nu cred ca facea referinta organizatorul la intreg orasul.Este usor de inteles ca acesti toti sunt cei care au fost pregatiti pentru aceasta excursie.O alta persoana mi-a adus in atentie acest verset din 1 Timotei 2-4.Ca adica, Dumnezeu, ar vrea sa mintuiasca pe toti oamenii.Am mai scris cu o alta ocazie si despre acest fapt ca,Dumnezeu voieste Spuneam atunci ca, omul nu-i poate frustra planul de mintuire cu privire la un suflet sau altul.Cei mai multi gindim ca, daca vrea omul sa fie mintuit sau nu.Prin acest fel de gindire anihilam suveranitatea si a tot puternicia lui Dumnezeu.Sau am spus ca, daca vrea si nu poate, avem de aface cu un dumnezeu limitat in atributiile lui.Sunt unii care sustin ca depinde de om, ca Dumnezeu nu ar trece peste voia omului. Acestia nu inteleg ca, omul este mort spiritual si ca mai intii trebuie adus la viata.Apoi poate avea partasie cu Dumnezeu.
         
         Din nou este usor de inteles cine sunt acesti toti.Iata ce citim in, Faptele apostolilor 13-48,Neamurile se bucurau cînd au auzit lucrul acesta şi preamăreau Cuvîntul Domnului. Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, .au crezut.Din nou si in acest versed avem acest cuvint toţi.Si mai vedem ca, Dumnezeu este un Dumnezeu al orinduiri.Cind El rinduieste ceva, si ia fiinta. Asa a fost in Creiatie si asa stau lucrurile cu mintuirea unui suflet sau altul.Acestia erau rinduti pentruca Dumnezeu le daduse prima data Credinta ca dar. Vezi Efeseni 2-8,Oricit ai explica unui suflet care fregventeaza Adunarea, nu va putea sa realizeze acest mare adevar al Scripturi.Pina ce Dumneezu nu aduce lumina este greu sa intelegi anumite texte din Cuvint care par ca se contrazic.

         Zic se contrazic , pentruca, la prima vedere putem trage aceasta concluzie din aceste doua locuri,Ioan 12-32,voi atrage la Mine pe toţi oamenii.`` Pe de alta parte avem acest text care spune altfel,Ioan 17-24, aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu,Sunt subiecte extrem de grele pentru cei mai multi dintre noi.Dumnezeu sa dea har tututor care sunt sinceri si interesati de a descoperi ce vrea Tatal nostru sa ne spuna in Cuvintul Lui.Ne-a fost lasat Cuvintul sa il cercetam cu seriozitate.Acesta este hrana pentru sufletul celor rascumparati. Si tot odata intarire in credinta in drumul lor spre cer.

John Balarie
Los Angeles California


Niciun comentariu: