luni, 4 august 2014

1 Ioan 3, 2 Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu.









1 Ioan 3, 2 Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s'a arătat încă. Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este.
         Un frate mi-a dat acest verset.Si am gasit cu cale ca e bine sa impartasim impreuna cite-va ginduri din Cuvintul minunat al lui Dumnezeu.Negresit ap, Ioan face referire la cei nascuti din Dumnezeu. El arata ca ,dragostea aratata de Dumnezeu pentru copiii Lui, nu lasa loc de interpetare daca cei nascuti din nou de Dumnezeu Tatal sunt s-au nu copii ai Lui.Sunt multi care aduc interpetari gresite din  Cuvint. Poate cine-va v-a spune, “ dar cum stim ca o interpetare s-au alta este buna? Am mai spus ca, “Cuvintul se explica prin el insasi. Cu alte cuvinte , ce citim trebuie armonizat pe acelasi subiect. Acestia incearca sa derute pe cei mai slabi s-au pe cei mintuiti de curind.Sigur ca este o perioada, un timp de crestere spre maturizare.Aceasta perioada este dificila pentruca poti aluneca in falsitate.Dar minunat este ca Tatal nostru nu lasa pe copii Lui sa urmeze ce e fals.Domnul Isus spune,Ioan 10-27, Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine.
         Aceasta perioada de crestere nu o putem inlatura din viata noastra.Nu stai strict in cuvint si sa ceri lumina dela Dumnezeu in ceia ce citesti, vei intimpina greutati pe cale.Sunt multi care sunt firesti si prin felul lor interpeteaza Cuvintul firesc.Niciun copil dupa ce a fost nascut de mama lui nu se repede sa mearga in picioare si sa manince hrana tare.Evangelistul Ioan arata ca este o nastere din Dumnezeu. Am mai spus cite nasteri sunt potrivit cu ce citim in ev, dupa Ioan la cap, 1, 13.născuţi nu din sînge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. Intelegem dar,ca ap, Ioan face referire la cei nascuti din Dumnezeu. Deaceia le si spune,Prea iubiţilor,Termenul acesta de Prea iubiti nu se aplica celor care sunt născuţi nu din sînge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om,
         Dupa ce li se adreseaza cu prea iubiti ap, ii incredinteaza de un lucru care, pentru multi e greu de inteles.El le spune,acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Aceasta afirmatie pe care o face Apostolul, vine dela cel care a  umblat cu Mintuitorul.Sunt suflete sincere pe care daca ii intrebi ce sunt ei? iti vor spune ca sunt credinciosi s-au crestini.Dar putini vor fi care iti vor spune ca sunt copii ai lui Dumnezeu.Ap, nu le spune ca sunt credinciosi s-au crestini. El ii introduce pe cei care au fost nascuti de Dumnezeu in Casa lui Dumnezeu.Am mai spus ca, titlul acesta de crestin lasa o impresia vaga.Dece?Pentruca, marea majoritate se numesc ei insusi crestini.Ca copil al lui Dumnezeu, esti intr-o continua prezenta inaintea Lui Dumnezeu.Si ap, Pavel avea in vedere sa-i intareasca pe credinciosii din Efes spunindu-le ca ei nu mai sunt cum erau odinioara.Cum erau odinioara? Efeseni 2-12,......fără nădejde şi fără Dumnezeu în lume.
         Acum,dupa ce au fost nascuti din nou le spune ce suntet,Efeseni2-19,Aşa dar, voi nu mai sînteţi nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sînteţi împreună cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa luiDumnezeu,Ca copil te bucuri de tot ce are Tatl tau in Casa lui.Esti in continua comuniune cu Tatal,dece? pentruca te intilnesti oridecite ori vrei.Sunt unii care spun ca intervin ei pentru tine la Dumnezeu.Nu face apsolut niciun sens sa intervina cineva pentru mine care sunt copil al lui Dumnezeu merg  inaintea Tatalui oridecite ori am nevoie si cu oricare din nevoile mele.Ap, vorbea credinciosilor de starea in care se aflau ei inaintea lui Dumnezeu in prezent.Dar le aduce inainte si viitorul lor. Prntru unii din copiii lui Dumnezeu, v-a putea fi acest viitor apropiat. Pentru altii ceva mai indepartat. Si intrun fel si altul cert este ca vom fi cu Tatal nostru.
         Dar ce vom fi atunci cind vom pleca acasa?Vom fi tot copii dar vom avea si altele pe care nu le putem avea aici. Şi ce vom fi, nu s'a arătat încă. Ap, le spune ca inca nu stim ce vom fi. Cu alte cuvinte, stim ca suntem copii dar ca Tatal tine as zice ascuns pentru noi viitorul in Casa Lui.Ce stim dela ap, Petru care ne spune ca,1 Petru 1-4, la o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi. Uite ca, acolo ne asteapta o mostenire. Dumnezeu i-a descoperit ap, Petru ce vom fi.Mostenitori impreuna cu Domnul Hristos.Am mai spus ca, cei rascumparati sunt Mireasa Mirelui.Si precum Mirele are mostenire dela Tatal lui, v-a intra in posesia acestei mostenir si Mireasa Mirelui.Deci stim ce vom fi cind vom ajunge acasa.Vom fi dupa nunta Mirelui, Sotia Lui.Ap, Ioan as zice ca, ii linisteste pe credinciosi ,dupa ce le-a spus ca nu stim ca nu ni s-a aratatt inca. Facind acomodare a Cuvintului intelegem ce vom fi acolo.Mai tirziu in Patmos Ioan scrie Apocalipsa si vorbeste de Nunta Mielului si de Mireasa.
         El le aduce lor dar si noua celor de azi ca,Stim totusi ceva despre viitor si anume, Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; Personal, nu-mi mai trebuie sa stiu altceva in plus,fiind ca Mintuitorul.Dar ca sa fim ca Mintuitorul noi cei care ne consideram ca suntem ai Lui, trebuie sa lucram impreuna cu  El la; “Curatirea noastra” la “Sfintirea noastra”.Atunci cind ne vom intilni cu El pe norii cerului Îl vom vedea aşa cum este. pentruca vom fi ca El; Dar iata ca ap, aduce o conditie de baza pe care cel rascumparat trebuie sa tina seama de ea.Si nu am niciun dubiu ca, in atentie celui nascut din nou nu lipsete acest indemn.De a se curta, de a se sfinti continu.E in natura lui cea noua pusa de Dumnezeu im momentul nasteri din nou.El este dornic sa se intilneasca cu Mintuitorul lui Iubit.La olalta intrun tot cei nascuti din nou sunt Mireasa Mirelui.Si precum o mireasa se pregateste cum stie mai bine sa intilneasca pe Mirele ei iubit. Tot asa si noi ca Mireasa a lui.
3 Oricine are nădejdea aceasta în El, se curăţeşte, după cum El este curat.
         Ca sa vedem ce este cu aceasta nadejde de care spune Ioan,trebuie sa stim ca, Cel rascumparat are nadejde si ca este in asteptarea intilniri cu Mintuitorul iubit asa cum am spus ceva mai sus.In ep, catre Romani la cap, 5-5, citim despre aceasta nadejde..Romani 5-5,nsă nădejdea aceasta nu înşală,.......Asa ca fratii mei in cei care Dumnezeu a lucrat nasterea din nou sa fiti siguri ca; acum sîntem copii ai lui Dumnezeu.Si ca ne asteapta in ceruri o mostenire nestricacioasa. A Celui care ne-a rascumparat, intrind in posesia ei de drept.Celor care propaga ideeia ca, un nascut din nou poate pierde mintuirea le recomand sa aprofundeze Cuvintul lui Dumnezeu. Asta numai daca au interes sa afle Adevarul.

John Balarie
Los Angeles California.

Niciun comentariu: