vineri, 1 august 2014

Ezechel 22-27,Căpeteniile lui sînt în mijlocul lui ca nişte lupi......














Ezechel 22-27,Căpeteniile lui sînt în mijlocul lui ca nişte lupi cari îşi sfîşie prada; varsă sînge, pierd sufletele, numai ca să-şi potolească lăcomia de bani.


         Iata ce-i motiva in Vechiul Testament pe unii care erau numiti de Cuvint;”
Capetenii”. “Căpeteniile lui sînt în mijlocul lui” Poate ne intrebam in mijlocul cui sunt acestia? In mijlocul poporuli lui Dumnezeu(Israelul pamintesc).Dar din nou, ce legatura are cu noi care suntem in Adunare, in Casa lui Dumnezeu? Daca privim mai atenti vom vedea ca, tot asa stau lucrurile si in zilele noastre precum erau in vechime.Banii au fost si vor fi cit vor fi stringeri la olalta motivatia unora sa fie LUPII intre cei ce se numesc poporul lui Dumnezeu. Nu este vorba de niste oameni simpli obisnuiti care se preteaza la astfel de atitudini. Cei simpli in vechime veneau la Casa Domnului in dorinta de a se infatisa inaintea lui Dumnezeu ,dar si cu darurile lor pe care le oferea Domnului.


         Azi, sunt ca si atunci, credinciosi simpli care vin in prezenta lui Dumnezeu. Fiind constienti de acest fapt, ei is aduc si darurile lor inchinate Domnului.Dar ce sa vezi? Atunci ca si acum , se afla in mijlocul celor ce se aduna,asa cum am spus, oameni care au alt interes.Cuvintul pe acestia ii descrie ca nişte lupi cari îşi sfîşie prada; Era poporul dat de Dumnezeu ca prada pentru acestia? Negresit ca nu. Acestia, au ajuns sa conduca acest popor al Domnului si au devenit LUPI.Dar azi in Adunarile unde Dumnezeu i-a asezat pe frati cum sunt lucrurile?Sunt la fel. Dece? Pentru doua motive.Unul este ca Banul face ravagi in relatia celor din Adunare. Apoi al doilea este ca, cei care s-au virit, (furisat)  in conducere nu sunt -Nascuti din nou-. Acestia au profitat pe cind fratii dormeau. Dormeau? Da, dormeau ca si in pilda cu negina semanata in griu pe cind aceia dormeau.


         Daca acestia ar fi dezinteresati de bani, multumindu-se cu un salariu din profesia pe care si-au facut-o, atunci banii pentru ei nu ar fi un mijloc de a sfisia.Sa fi lup in Casa lui Dumnezeu ,printre fratiii pe care ti-a dat Dumnezeu, face dovada ca nu esti nascut din nou. Ca apelezi la interesele tele mescine in defavoarea fratilor si mai grav in defavoarea Evangeliei.Cuvintul ne arata ca nu este un singur lup in mijlocul lor. Ci o Haita care se antreneaza unul pe altul cum sa sfîşie prada; Cei care sunt adunati in Casa lui Dumnezeu au devenit prada pentru acesti LUPI. Sa te asociezi cu cei care sunt 0 Haita de Lupoi?Asta inseamna ca nu ai ajuns sa cunosti ce spuneCuvintul. Am vazut prin Adunari tot felul de asocieri care sunt daunatoare Evangeliei.Acestia mai numesc si stringerea la olalta “fratietate”.Nu stiu daca pot locui lupii impreuna cu oile.Sa fi naiv sa crezi asa ceva.


         Ce fac acesti Lupi?varsă sînge. Este usor de inteles ca, daca sfisie prada se varsă sînge, Cu ce am putea asemana aceasta varsare de singe? Cred ca nu gresesc spunind,cu intristarea care se lasa peste credinciosi,cu amaraciunea care le cuprinde intreaga fiinta si la urma cu derutarea celor mai multi pe calea credintei.pierd sufletele, Ca rezultat a acestor actiuni de prada, de distrugere, Cuvintul ne arata ca se pierd suflete.As face o precizare de care este nevoie sa tinem cont de un lucru foarte important. Anume ca, cei nascuti din nou nu se vor pierde. Dar asa cum am mai spus si cu alte ocazii sunt suflete care vin sa asculte Cuvintul dar in a caror inima Dumnezeu inca nu a lucrat.
         
         Ce trist sa fi unul din cei care pierd suflete. Poate te crezi ca vestesti Evangelia. Realitatea este ca esti dintre cei ce pierd suflete.Dar sa vedem care este motivatia acestor Lupii. numai ca să-şi potolească lăcomia de bani.Asa era atunci in mijlocul poporului lui Dumnezeu si asa e si in stringerile la olalta. Banu este aratat de Cuvint ca singurul care genereaza toate relele. 1 Timotei 6-10,Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; ….Avem sa vedem instintarea pe care Mintuitorul o aduce inaintea ucenicilor.Era printre ei unul care avea sa se dovedeasca ca era lacom, iubitor, de bani.Ce s-a intimpalt cu el ?si-a pus capat zileleor. Acesta era Iuda unul din cei doisprezece care se bucura in preajma Domnului Hristos.Atentie, nu te amagi ca esti in Casa lui Dumnezeu daca esti motivat de aceste interese meschine.


         Lacomia i-a fost fatala lui Iuda.Am intilnit persoane care se chem crestine dar a caror comporatament ese afara din comun din pricina banilor.Cind zic din comun, ma gindesc ca, Un copil al lui Dumnezeu is traieste o viata de EVLAVIE. Cu alte cuvinte este multumit in starea in care l-a asezat Dumnezeu.Se fereste sa compromita Evangelia Domnului Hritos in vreun fel.
Luca 12-15,Apoi le -a zis: ,,Vedeţi şi păziţi-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui.``
Cuvintul ne arata ca, daca ai ce minca si cu ce te imbraca este de ajuns.Vrei mai mult si pe cai care sunt necinstite, s-au lezeaza relatia ta cu fratii? Atunci esti Lup rapitor. Toate aceste apucaturi, nu sunt din caracterul unui Copil al lui Dumnezeu.Am intrebat pe un frate destul de invirsta, daca  Cuvintul ne da  libertate sa ne tinem departe de unul care  iti zice frate. Acesta,incadrindu-se in acest verset. 1 Corinteni 11 Fratele spre suprinderea mea,nu a stiut sa-mi spuna, sa dea un loc din Scriptura unde avem o asemenea libertate.
         Atunci i-am adus inainte acest verset.1 Corinteni 11,Ci v'am scris să n'aveţi niciun fel de legături cu vreunul care, măcarcă îşi zice ,,frate``, totuş este curvar, sau lacom de bani, Apoi Apostolul face o precizare anume, El nu a avut in vedere  pe cei de afara. In alt loc Pavel spune, “ ce treaba am eu cu cei de afara.El era interesat de cei care se stringeau cu totii  in Adunare si se chemau unul pe altul frate.1 Corinteni 5-10,Iata deci cu ce fel de lucruri se confruntau cei din poporul lui Dumnezeu, in Israel cind veneau la Cortul intilniri.Iata in zilele noastre cu ce se confrunta Copiii lui Dumnezeu in Casa lui Dumnezeu.Sintetizez cite-va din aceste lucruri care duc la dezastru.Lupii rapitori, care praduiesc. Lacomi de bani care aduc prejudiciu numelui sfint al Domnului Hristos.Curvari  care face dovada ca nu Dumnezeul cel viu si adevarat este Cel in care ti-ai pus increderea.Toate aceste atitudini nu sunt din comportamentul unui copil al lui Dumnezeu.
         Sa fereasca Dumnezeu ca vreun copil al Lui sa cada prada acestor lucruri.Daca totusi,se intimpla asa ceva cu vreun copil al lui Dumnezeu, il numesc accident. Si aceasta stare nu persista in viata lui.Acesta trebuie sa stie bine ca, are deaface cu Dumnezeul cel viu si adevarat.Ca acest Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit si il v-a disciplina. Nimic intinat nu v-a intra acolo.Cita nevoie avem noi toti sa ne coborim adinc in interiorul nostru si sinceri sa ne analizam, sa vedem unde ne gasim in relatia cu Domnul Hristos. Asta o putem face, numai daca suntem ai Lui.Avem nevoie sa fim sinceri cu noi insine, pentru a face o astfel de crecetare(de analiza) adinca.Alminteri mergem deavalma. In Imparatia lui Dumnezeu Cuvintul ne arata ca nu se intra deavalma.Calea este ingusta si poarta strimta.


John Balarie
Los Angeles California,

Niciun comentariu: