joi, 11 septembrie 2014

2 Timotei 3-12, De altfel toţi cei ce vor să trăiască cu evlavie.......














2 Timotei 3-12, De altfel toţi cei ce vor să trăiască cu evlavie  în Cristos Isus vor fi prigoniti.


         Acest verset, am zice ca lasa la latitudinea fiecaruia daca vrea sa traiasca cu evlavie s-au nu.Nu stiu citi dintre cei ce se numesc crestini, ca nu vreau sa spun de copiii lui Dumnezeu. Cu alta ocazie am spus ca e o diferenta intre a fi crestin si a fi copil al lui Dumnezeu.Fiecare daca gindeste putin mai adinc is v-a da seama de aceasta realitate.Diferenta o vad in acest verset care spune, De altfel toţi cei ce vor să trăiască cu evlavie.Asa cum am spus este la latitudinea fiecaruia. Insusi acest cuvint, De altfel,Ne arata ca nu toti sunt dispusi sa apeleze s-au sa practice evlavia in vietile lor.Pentru-ca ea aduce si ceva ce nu place firi pamintesti.


         Si toatusi sunt unii care inteleg ce e evlavia si cu toate consecintele pe care le arata Cuvintul ,vor sa traiasca cu evlavie.Iarasi zic, nu stiu citi din cei care se numesc crestini cunoasc definitia evlaviei.Cuvintul ne arata ca evlavia este doar in Domnul Hristos. Dar care e definitia evlaviei? Pentru-ca este necesar sa o stim ca sa putem intelege dece are cu ea o promisiune, pe care o pot avea numai cei care o practica in vietile lor.1 Timotei 4-8,Căci deprinderea trupească este de puţin folos, pe cînd evlavia este folositoare în orice privinţă, întrucît ea are făgăduinţa vieţii de acum şi a celei viitoare. In acest verset vedem ce beneficiu aduce cu ea evlavia celor care o practica, o traiesc.


         Cine sunt cei care vor sa traiasca cu evlavie? negresit ca numai copiii lui Dumnezeu. Dece? pentruca ei sunt cei care inteleg definitia evlaviei.Care e aceasta definitie?Sa primesti din mina lui Dumnezeu orce vine in viata fara cirtire, nemultumire, fara murmur chiar.Pentru-ca toate sunt ingaduite de Tatl ceresc.Abia atunci intelegi ca evlavia ete de mare folos si nu esti amarit, intristat cind vin peste tine imprejurari care sunt greu de suportat de un om firesc , carnal. evlavia este folositoare în orice privinţă,Iata ca cei ce sunt nascuti din nou si sunt gata oricind sa se impace cu voia lui Dumnezeu(care este evlavia)o i-au ca folositoare,dar chiar se bucura ca Dumnezeu le-a dat acest har sa o accepte.


         Sa respingi ceva ce iti este folositor as zice ca, esti lipsit de intelepciune. Deaceia zic ca, nu credinciosii sunt gata sa aplice evalavia(voia lui Dumnezeu in vietile lor) ci numai copiii lui Dumnezeu, care sunt intr-o continua partasie cu Tatal lor. Poate se vor gasi si unii care nu vor fi de acord cu ce spun, dar asa gasim in Cuvint si asa trebuie sa le luam.Daca vor fi si printre copiii lui Dumnezeu uni care vor ezita sa ia evlavia ca ceva folositor, ei vor fi aceia care vor trece supt disciplina lui Dumnezeu.Dece? Pentruca Dumnezeu, nu lasa pe nici unul din copiii Lui sa fie lipsit de aceasta binecuvintare care vine dela Tatal nostru.Evlavia spune Apostolul este folositoare în orice privinţă, Cu alte cuvinte nu este domeniu in viata unde sa nu poata fi aplicata spre folosul nostru.


         Dar iata ca evlavia are caracter ceresc dar se aplica si ici in viata aceasta paminteasca , trecatoare si cea cereasca.La cine? La cei ce nu mai sunt firesti ,pamintesti ci ceresti.Romani 8-9,Aceasta e evlavia  care face bine copiilor lui Dumnezeu.întrucît ea are făgăduinţa vieţii de acum şi a celei viitoare.Daca este aplicata in viata de acum, vom fi binecuvintati printr-o traire spre slava lui Dumnezeu si spre fericirea noastra a celor care o aplicam.Dar spune Cuvintul ca are apicatie (folosinta)si a vietii viitoare, cind vom fi cu Domnul Isus.Suntem din cei care folosesc evlavia, vom fi din cei care slavesc pe Tatal ceresc aici si dincolo in viata viitoare.Intorcindu-ne la versetul de mai sus vom vedea ca aceasta evlavie pe care o aplicam in vietile noastre este legata de Domnul Hritos, care ne-a aratat o viata de evlavie cit a trait aici pe pamint.A fost supus Tatalui prin orce incercari Tatal a ingaduit sa treaca.


         Si nu numai atit dar, ca ea cara, aduce cu ea si prigonire. în Cristos Isus vor fi prigoniti. Iata dece “crestinii” nu se ingesuiesc as zice sa puna mina ,sa o aplice in vietile lor, pentruca trebuie sa se inarmeze cu gindul ca vor avea de suferit.Daca suntem sinceri cu noi insine, vom realiza ca,Romani 8-18, Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu sînt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi.Deci sa nu ne infricosam cind din pricina evlaviei vom avea cite ceva de suferit, sau prigoniti.Au fost copii ai lui Dumnezeu dealungul istoriei crestine care au suferit, au fost prigoniti pentru Domnul Hritos si au luat ca o bucurie ca au avut harul ,au fost invredniciti sa sufere, sa fie prigoniti pentu numele Lui.Domnul sa ne invredniceasca sa luam evlavia ca ne sta la dispozitie,ca ceva ce ne este de folos aici dar si dincolo dupa ce vom pleca si vom fi cu Mintuitorul.


John Balarie
Los Angeles California.

Niciun comentariu: