miercuri, 17 septembrie 2014

Iov 19 24. aş vrea să fie săpate cu un priboi de fier...........

f43bd-picture1bibliacutrandafir













Iov 19 24. aş vrea să fie săpate cu un priboi de fier şi cu plumb în stîncă pe vecie ...


Am avut o discutie cu un frate din Cuvint,si la despartire(prin telefon) i-am dat un verset pentru cugetare si cercetare. Apoi dinsul ca sa nu se lase mai prejos mi-a dat acest verset din Iov si bine a facut.Iov cap,19-25. Cunoscindu-i punctul de vedere in privinta mintuiri, ca in intelegerea lui e ca se pierde si ca omul trebuie si el sa faca ceva(fiind deja mort spiritual).Am cautat sa evit confruntarea. Din Cuvint putem intelege ca, nu e loc in Scriptura unde sa nu vedem planul lui Dumnezeu de mintuire.Si bine inteles cu lumina pe care o primim prin Duhul lui Dumnezeu.Apoi, inteleg ca lumina ne este data cita vrea Tatal nostru cel ceresc, fara a face speculatie ne avind acoperire Biblica.Si am zis sa aplicam si aceste doua versete 24-25, la viata noastra a celor care suntem rascumparati, ne mai fiind in perioada vechiului taestament.Daca Iov il chema Rascumparator noi si mai mult.Dar, intelegem ca intreaga Scriptura ne e de folos. Asa dar,putem sa vedem cum  aplicam si in cazul nostru,aceste doua versete din Iov.


Sunt ferm convins, ca ne v-a fi de folos prin cercetarea pe care o facem in viata noastra,cu ce gasim in aceste doua versete, bine inteles daca suntem sinceri cu noi insine.Avem ceva de invatat si din cuvintele lui Iov din aceste versete.Daca citim ceva mai sus vom vedea ca, cuvintele lui sunt inregistrate pe scrulul de papirus cum era in vechime.S-au as asocia cu Cartile drschise din Apocalipsa.Si niste carti s-au deschis.In versetul 23, spune el asa ceva.Dar ca nu ar fi fost multumit sa fie inregistrate pe papirus ci vroia sa fie sapate.aş vrea să fie săpate.Pe hirtie se pot pierde,s-au se pot sterge in decursul vremi.O sa vedem mai jos ca el vrea sa ramina cuvintele lui vesnice. Dar cind sunt sapate, gravate, atunci ramin vesnic.Si uite ca nu este vorba sa fie sapate pe pamint,cum a scris Mintuitorul in cazul acelei femei pacatoase.Intorcindu-ne la noi, cum am vrea sa fie cuvintele noastre pe care le rostim? Sa fie pe hirtie sa se piarda, sau sapate?Cred ca marea majoritate ar vrea pe hirtie ca sa se invecheasca cum-va, sa se uzeze si sa nu se mai inteleaga ce am spus.Pentru ca ele nu au facut parte dintr-o vorbire dreasa cu sare si pline de har.


Aceste cuvinte va fi ca un rechizitoriu, vor fi acuzatoare.Domnul Isus spune aceste cuvinte:Matei 12-36. Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvînt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Oamenii, dintre care facem si noi parte. Numai ca judecata pentru cei rascumparati sta sa inceapa dela Casa lui Dumnezeu.1 Petru 4-17,Căci sîntem în clipa cînd judecata stă să înceapă dela casa lui Dumnezeu. El spune ca, voi sunteti Casa lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte nu suntem judecati odata cu lumea. Iov nu se temea de cum vorbeste,deaceia vroia sa fie sapate. Dar cu ce sa fie sapate?El aduce inainte un cuvint care e tradus asa cu un priboi de fier şi cu plumb.Ce era acest priboi? cei mai invirsta stiu ,poate nu toti.Era o bucata de metal rotunda,de diferite diametre,care se folosea la largirea unor gauri date in metal, avind un capat ascutit. Se mai numeste si dorn, care strapunge.Oricum, Iov vroia sa fie scrise adinc ca sa ramina pe veci.  în stîncă pe vecie ...Iata ca Iov aduce in atentie mai multe elemente.Priboi, plumb, stinca. As incerca sa le dau la aceste toate trei o dimensiune spirituala ca, in definitiv aici trebuie sa ajungem cu intelegerea la ceia ce citim din Cuvint.


Priboiul, s-au dornul, l-as infatisa cu crucea Domnului Hristos, s-au chiar si cu sulita care l-a strapuns pe cruce.Asa il vedea Prorocul Isaia,53-5, Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, ………. Crucea la un loc cu sulita sunt uneltele care i-au produs suferinte.Plumbul este un metal care se foloseste in diferite situatii.- si este un metal greu-Una din folosinta lui este si sigiliu. Iov vroia in stinca sa fie gravate cuvintele lui.Vroia Iov sa fie scobite, in aceasta stinca cuvintele lui sa dainuie pe vecie. Stinca ne arata Cuvintul ca e Domnul Hritos.Vreau sa spun ca, Iov nu se ferea ca cuvintele lui rostite sa apara inaintea lui Dumnezeu ba chiar dorea sa ramina acolo pe vecie.Am vrea noi ca si cuvintele noastre sa fie sapate cu un astfel de priboi si sa fie inaintea lui Dumnezeu vesnic? Negresit ca cei mai multi  nu vor .


Copiii lui Dumnezeu au fost sapati in Domnul Isus care este stinca mintuiri si orce sapare produce durere.Mintuitorul a suferit cind Tatal ne-a sapat, adinc in Domnul Isus.Si iata fiind sapati in Stinca veacurilor cei rascumparati sunt acolo, in El pe vecie si sigilati cu plumb care e singele scump al Domnului Hritos.Stia Iov ce dorea. Pentruca el spune aceste cuvinte:Daca Rascumparatorul este viu, asa sunt si cei rascumparati de El.Morti fata de pacat si vii pentru Dumnezeu.
 25. Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că se v-a ridica pe pamint.La urma Iov spune aceste cuvinte despre Rascumparatorul lui ca este viu.Dar cum este Rascumparatorul celor ce sunt nascuti din nou?Cuvintul ne arata ca este viu, adica traieste si ca si cei rascumparati ai Lui traiesc sunt vii.ev, dupa Ioan 14-19, …...finca Eu traiesc si voi veti trai...Spulbera orce dubiu ca cei rascumparati vor pierde mintuirea.Dar Iov il vede pe acest Rascumparator,  că se v-a ridica pe pamint.Iov avea in vedere in prorocie, un pamint care ni-l arata cartea Apocalipesei.Un cer nou si un pamint nou.Rascumparataorul este unul si acelasi Domnul Isus, pentruca El este singurul care a platit pretul rascumparari.


     Sunt credinciosi prin adunari care nu pot intelege ceva dintr-o hrana mai tare. Asa ca , ei ramin la ce pot pricepe ei.Ce e mai trist e ca invata si pe altii mai slabi.Domnul sa aduca lumina si acestor frati sa stie ca, Rascumparatorul lui Iov este acelasi si pentru ei si ca este viu.As sintetiza aceste elemente pe care Iov le aduce inainte, anume:Priboi=Crucea Domnului Hristos cu sulia.Priboiul produce suferinta la cioplirea Stinci,tot asa a produs suferinta Crucea Domnului Hristos.Plumbul =cu singele Domnului Hristos ca element de sigilare,care a sigilat mintuirea celor rascumparati pentru vesnicie.Stinca este= Domnul Hristos in care au fost cuprinsi toti cei rascumparati pe vecie.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: