vineri, 5 septembrie 2014

Ioan 17-12,Cînd eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău. ..........















Ioan 17-12,Cînd eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău. Eu am păzit pe aceia, pe cari Mi i-ai dat; şi niciunul din ei n-a perit, afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
         Sigur ca, acest verset se refera prin cuvintele Domnului Hristos la cei ce erau cu El in timpul vieti Lui pe pamint.Cînd eram cu ei în lume,Intelegem ca e vorba de cei doisprezece ucenici.Domnul Isus umbla din loc in loc cu ucenicii Lui si vedem ca in timpul acesta cit a fost cu ei , acestia au fost paziti.Dar, am putea sa intrebam, dece dupa plecarea Lui, cei credinciosi au trecut si trec  in continuare prin situatii grele?Ar fi poate o intrebare legitima as zice.Cuvintul ne arata ca necazurile sunt un mijloc prin care Dumnezeu ne corecteaza.Aceste necazuri sunt ingaduite ca parte din planul lui Dumnezeu de sfintire a copiilor Lui.Ucenicii au avut necazuri dupa plecarea Lui de pe pamint. In acea perioada Mintuitorul ii pazea  îi păzeam Eu în Numele Tău.
         
         Il arata Cuvintul pe Domnul Isus ca se retragea singur sa stea in intimitate cu Tatal Lui, pentru a se incarca de energia sufleteasca necesara pentru a lucra printre oameni.El ii pazea in numele Tatalui. Nu stiu citi dintre noi ne retragem singuri sa stam in partasie cu Tatal nostru si sa ne incarcam si noi cu energia necesara de a trai curati (de a fi o marturie)printre semenii nostri.In mod expres Cuvintul arata pe cine pazea Domnul Isus. Eu am păzit pe aceia, pe cari Mi i-ai dat;Circula multe invataturi destul de abatute dela Cuvint.Domnul Isus era preocupat de cei ai Lui pe care Tatal ii dadea.Am mai scris cite ceva in privinta aceasta. Anume, de Pastor si de oile pe care le pastoreste.Se trece cu vederea de cei mai multi care vestesc Cuvintul.Ei nu platesc atentie la cuvintele Domnului Hristos,anume:Ioan 6-44,Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, Domnul Isus nu e Pastor decit la aceste oi pe care Tatal le-a dat Fiului.Si in continuare spunea Mintuitorul ca a primit aceste oi dela Tatal Lui si ca: niciunul din ei n-a perit,Iata ce grija a avut El de ce i-a dat Tatal.Cine sustine contrariu, nu a citit acest loc, sau nu da atentie la ce citeste.

         Sunt unii pe care i-am intilnit in vorbirea lor tot preseaza ca cei ce sunt in audienta sa vina la Domnul Isus. Nu este rau, pentruca Cuvintul ne arata ca multi sunt chemati.Dar din acesti chemati noi care stim acest verset din Ioan 6-44, sa fim convinsi ca nu se vor desprinde din multime sa vina decit aceia pe care Tatal ii directeaza la Fiul Lui.Din acestia care sunt directati de Tatal, spune Mintuitorul cind era aptoape sa plece de pe pamint ca,niciunul din ei n-a perit, Nu avea cum sa piara, din moment ce Tatal a decis ca ei sa ajunga la unica sursa de mintuire Fiul Sau.Si daca totusi a pierit unul, Domnul Isus precizeaza care a fost motivul de acesta a pierit.afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.Recent am stat de vorba intr-o intilnire cu un cuplu, un frate cu sotia.In discutiile noastre din Cuvint, Sotia fratelui,mi-a pus aceasta intrebare, fiind vorba de cele nouazeci si noua de oi pe care Stapinul le-a lasat si a plecat in cautarea celei pierdute, ratacite de turma.Si azi se rataces unele, Dar sunt cautate si aduse in turma Lui.Uneori platind pretul neascultari de Pastor.
         
Dinsa spunea ca cele nouazeci si noua sunt ne credincioase si ca numai cea pierduta ar fi credincioasa deaceia s-a dus dupa ea.Am spus ca, Scriptura nu ne arata ca Domnul Isus ca Pastorul cel bun, pastoreste lumea, pe cei necredinciosi.El are oile pe care Tatal le-a dat Lui,spre pastorire.Si ca in turma se mai gaseste si cite una care este mai rebelioasa si se departeaza de turma, dar ca Pastorul se duce si o cauta pina o gaseste. Dece? pentruca, Domnul Isus Pastorul cel bun a spus Tatalui ca niciunul din ei n-a perit.Apoi Domnul Isus face aceasta precizare care cuprinde in ea ,garantia ca aceste oi date de Tatal Lui vor fi cu El in vesnicie.In ultima parte a versetului 44 din Ioan 6, citim:Eu îl voi învia în ziua de apoi.Iata deci cine vor fi cu Mintuitorul in ziua de apoi.Nu a facut El aceasta afirmatie pentru cei ne credinciosi.Asa ca cele 99 lasate pentru a fi cautata cea pierduta si adusa in turma vor fi cu Pastorul cel bun.Unde au fost lasate cele 99? In tarc, in Aunare.Atentie, in ce fel de adunare,Biserica? avem raspunsul in: Evrei 12-23, Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, …….

         Daca esti mintuit nu poti sa fi de acord ca,Pastorul cel bun se va infatisa inaintea Tatalui cu miinile goale, adica fara oile pe care Tatal le-a dat.Spuneam ceva mai sus ca, Domnul Isus era cu cei pe care Tatal i-a dat.Dar azi cei care au primit credinta ca dar si sunt ai Domnului Isus,sunt ei parasiti?au ramas ei prada celui rau? trebuie vazut ca sa stim ca si noi suntem ocrotiti precum ucenicii de alta data, dar intrun mod cu totul diferit.In partea dela urma a versetului, citim de Duhul Adevarului Ioan 14-17,…...Duhul adevărului,....... dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămîne cu voi, şi va fi în voi. Deci sa fim siguri ca cei pe care Dumnezeu i-a dat Fiului, vor fi cu Mintuitorul.Sora respectiva a ramas putin cred nedumerita. Dece? pentruca circula atitea invataturi care sunt contrare Cuvintului sfint.

         Odata cu internetul a aparut si posibilitatea de a asculta pe cine vrei si ce vrei.Ne facind o selecie amanuntita daca corespunde cu Cuvintul lui Dumnezeu.Oricum,i-am spus ca,Domnul Isus a venit sa caute si sa mintuiasca ce era pierdut. In cazul de fata era oaia care era razleata.In viitor Pastorul va avea ochii indreptati mai mult asupra unor astfel de oi care se departeaza intrun fel s-au altul de turma Lui.Dar cu certitudine ,Pastorul o v-a aduce in turma Lui.Si nu e de mirare dece o astfel de oaie este disciplinata,i-se atribuie un tratament mai riguros.Cite-va ginduri care doresc sa le impartasesc cu fratii mei de pretutindeni.Avem un Pastor care nu ne cere bani sau mai stiu eu ce altceva ca sa ne pastoreasca. El din contra s-a jerfit ca sa ne aiba sa fim cu El de cind ne-a mintuit si pina in ziua de apoi,cind vom fi inviati si in intreaga vesnicie.Ce asigurare minunata data de Rascumparatorul nostru.Pretul platit de El este asa de mare ca nu are o alta acoperire. Singele Domnului Hristos, care ne-a pus in pozitia de copii ai Lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California.






Niciun comentariu: