sâmbătă, 13 septembrie 2014

Proverbe14-26, Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El...........
















Proverbe14-26, Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El,şi copiii lui au un loc de adăpost la El.


Cineva a adus in atentie acest verset din Proverbe si am gasit cu cale sa spun cite-va ginduri din acest loc.Si negresit, sa le impartasesc cu fratiii si surorile mele  in Domnul Hristos,de pretutindeni.Ca cineva sa se teama de Domnul, trebuie mai intii sa il cunoasca si sa aiba o relatie de partasie cu El. Ei bine, nu poate nimeni sa intre in relatie cu Dumnezeu pentruca este mort.Poate am plictisit cu aceasta expresie ca, omul este mort spiritual.Dar acesta este adevarul pe care il arata Cuvintul lui Dumnezeu. Si de aici, din acest punct, trebuie plecat pentru a intelege planul de mintuire al lui Dumnezeu.Deci, cineva sa se teama de Domnul este necesar sa fie adus la vita de Dumnezeu prin nasterea din nou, de care Cuvintul ne vorbeste. In vechime, relatia omului cu Dumnezeu se facea prin prorocii pe care Dumnezeu ii trimetea in popor.Odata cu venirea Domnului Hristos aceasta relatie s-a schimbat complect.Este o corelare intre Tatal si fiul ca omul sa poata sa il cunoasca pe Dumnezeu.Cu toate ca unii se bazeaza pe ce stiu ei, s-au cum au fost invatati, dar sa-mi fie ingaduit sa spun, abatut dela  Cuvintului scris.


Am mai spus si cu o alta ocazie despre aceasta relatie intre Tatal si Fiul Lui.Dar pentruca acest verset din Proverbe, ne aduce din nou aceasta conditie, ca mai apoi, sa fie si o promisiune. As dori sa vedem cum stau lucrurile ca omul sa treaca dela starea de mort SPIRITUAL la starea de o fiinta vie SPIRITUALA. Avem prin cuvintele Domnului Hristos cum poate un suflet care este despartit de Dumnezeu sa ajunga sa il cunoasca.Ca dupa aceia, sa se poate teme de Dumnezeu care pina atunci a fost inegzistent in viata lui. Iata ce spune Mintuitorul:Matei 11-27,....... nimeni nu cunoaşte deplin pe Tatăl, afară de Fiul, şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere. Iata deci, cum poate un suflet sa intre in legatura, numai dupa ce a fost adus la viata. Pentru al cunoaste pe Dumnezeu, trebuie ca Fiul sa-L descopere acelui suflet.Nu ai cum sa te temi de Domnul atit timp cit nu il cunosti.Aceasta conditie este imperativa ca sa te poti bucura de aceasta promisiune tu si copiii tai.In vechime ne arata Cuvintul ca au fost oamenii care nu cunosteau pe Domnul.Unul din acestia este faraon iata ce spune el,Egzod 5-2, Faraon a răspuns: „Cine este Domnul, ca să ascult de glasul Lui, Cu alte cuvinte sa ma tem de El.


Sa i-mi fie ingaduit sa spun ca, sunt printre cei care fregventeaza Adunarile, Bisericile, care nu se tem de Domnul. Ce spune aceasta? ca acestia nu cunosc pe Domnul si ca nu le-a fost descoperit. Nu poti sa nu te temi de Dumnezeu din moment ce ai fost nascut din nou de El.Este o relatie intre Dumnezeu ca Tata si cel nascut din nou ca fiu. Dar iata ce garantie aduce Cuvintul pentru acela care a ajuns sa se teama de Domnul: are un sprijin tare în El, Noi toti stim ca, in viata aceasta trecem prin situatii destul de dificile si ca avem nevoie de un sprijin. Dar nu un sprijin dela orcine ci dela Dumnezeu.Fiecare am expiermentat intrun fel s-au altul aujorul, sprijinul, pe care Dumnezeu Tatal nostru ni-la-dat in astfel de situatii dificile ale vieti.Cuvintul scoate in evidenta acest sprijin este tare.Dece? Pentruca este  în El, Numai cei care au trecut in viata prin astfel de circumstante si au apelat la Dumnezeu pot sa inteleaga pe deplin.


Un sprijin care nu se clatina ci este ferm ca vine dela Cel ce este a tot puternic. Dar aceasta garantie se rasfringe, se intinde pina si la copiii celui ce se teme de Domnul.şi copiii lui au un loc de adăpost la El. Cei mai invirsta au ajuns la un grad de maturitate care le da incredere ori de cite ori au nevoie de ajutor dela Dumnezeu, si il primesc.Dar cind vine vorba de copiii acestora, ei trebuie sa il cunoasca pe Domnul ca sa le fie un adapost.Este trist ca sunt Credinciosi care nu l-au arata pe Domnul copiilor lor ca in vremuri de nevoie si ei sa alerge la Domnul.Sunt cazuri cind tatal a “vestit” evangelia si copii lui nu sunt credinciosi.Poate acestiea si-o fi zis: Dar ce ,Preotul Eli avea copii care sa cunoasca pe Domnul s-au sa se teama de El? Numai un tata irsponsabil poate gindi asa.1 Samuel 2-12, Fiii lui Eli erau nişte oameni răi. Nu cunoşteau pe Domnul..Locul acesta din Samuel ni-la lasat Dumnezeu ca ceva negativ.Acest verset din Proverbe as indrazni sa spun ca, nu aduce garantie decit pentru parintii care au fost responsabili si si-au indrumat copiii catre Domnul Hristos.


Eclesiastul 12, 13-14, Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui.
Am adus in atentie si acest verset care ne arata ca,Oricare ar fi fost invataturile pe care un copil le v-a  fi primit dela tatal lui printe aceste trbuie sa fie ce-a mai de baza ca copilul sa se teama de Domnul.Aceasta invatatura  il poate ajuta pe copil in viata sa se Teme-te de Dumnezeu. Este trist pentru unii ca nu si-au indrumat copiii catre Dumnezeu.O dovada concludenta ca esti nascut din nou este faptul ca iti indrumi copiii sa il cunoasca pe Domnul Isus si prin El pe Dumnezeu.Este un prileji de crecetare si pentru tinerii care si-au intemeiat o familie sa ia seama cum is cresc copii lor.Si cum il fac cunoscut pe Dumnezeu de care vor avea nevoie in viata lor.


John Balarie
Los Angeles California.

Niciun comentariu: