luni, 4 martie 2019

1 Corinteni 10;21. Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor;..............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Corinteni 10;21. Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor; nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa dracilor.

       Iata cum erau primele Biserici la Inceput. A durat un timp pana ce Dumnezeu a gasit cu cale prin Duhul Sau cel Sfant sa aseze disciplina In mijlocul celor ce se adunau Impreuna.Veneau acolo cum si azi vin fel de fel care erau nascuti din nou dar si care nu aveau nimic dar apsolut nimic cu Domnul Isus In jurul caruia se strangeau atunci, dar si azi la fel.Nu sunt convins ca toti care vin la Biserica, Adunare sunt constienti ca Domnul Hristos este prezent din pricina a doi sau trei;Matei 18; 20. Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.“Dece veneau aceia la strangere si azi cei care vin si pretind ca sunt crestini? Cuvantul ne arata ca veneau la aceasta masa festiva de sarbatoare. Dece era de sarbatoare? Tocmai pentruca In mijlocul lor era Domnul Isus de care Isi aminteau ei de moartea Lui.

       Personal Inteleg din ceia ce cunosc. Ca si azi sunt cei mai multi care nu cunosc Insemnatatea acestei sarbatoaare numita Masa Domnului.Am cunoscut si Inca cunosc pe unii care vin la aceasta strangere fara niciun pic de respect,discernamant, pentru Cel ce este In mijlocul lor si care si-a dat viata ca pret de rascumparare.Poat vor fi si unii care nu vor fi deacord cu cea ce spun. Dar iata ca daca la Inceputul Bisericilor se Intamplau astfel de lucruri care pangareau, necinsteau, strangerea In amintirea morti Domnului Hristos. Nici azi nu este cu nimic mai putin decat atunci.O spun cu toata temerea din ce cunsc. Relatiile Intre cei care se numesc credinciosi nu sunt cele pe care le-a stabilit Domnul Isus; Iata ce spune Mantuitorul;Ioan 13;34. Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.

       Apoi,despre dragoste vorbeste  si Ap,Pavel care vedea relatia unuia cu a altuia printre ei care se numeau crestini. Si nu e de mirare ca si azi situatia printre crestini nu e cu nimic diferita de cum era atunci.Romani 12;10. Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întîietate altuia.Si mai sunt multe alte locuri In care putem vedea despre dragostea frateasca.Dar iata strangerea celor care vin la Masa Domnului cum se desfasura atunci In vremurile dela Inceput ale Bisericii.Si nu e cu nimic diferit azi Intre cei ce se strang zic ei, sa ia Cina Domnului.Daca atunci se Intamplau astfel de lucruri,asa cum am spus nu e cu nimic diferit azi.Atunci, era Ap, Pavel care avea ochiul Indreptat asupra bisericilor si a felului de cum se desfasura frangerea paini, sau Cina Domnului.Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor;Potrivit acestor cuvinte Insuflate de Duhul Sfant Ap, Pavel. Personal ma lasa sa Inteleg ca la strangerea pentru luarea cinei erau atunci doua meste.Negresit invizible din punct de vedere fizic.Una a Domnului si alta a dracilor. Ne putem imagina doua meste.

       Este incredibil dar asta era realitatea atunci si nici azi lucrurile nu sunt diferite. Vin unii sinceri ca Fratii si Surori care iubesc pe Domnul Isus ca pe Mantuitorul lor personal.Dar iata ca vin si unii daca nu chiar cei mai multi care vin manati de stapanul lor diavolul. Spun asta,potrivit cuce citim de masa dracilor.Poate sunt unii care nu vor fi deacord cu ce spun aici. Dar nu eu am scris aceste cuvinte In Cuvantul sfant.Se cunoaste cum vin acestia cu duh de razmerita printre frati. Apoi, se cunoaste cum iau acestia din acest pahar care este numit al dracilor.Ei sunt inconstienti sau constienti dar ignora Cuvantul lui Dumnezeu cu desavarsire.Daca am putea sa Inchidem acesti ochii de carne si sa ne uitam cei ce ii avem pe cei spirituali, Intradevar am putea vedea doua meste la strangerea aceasta oricare ar fi ea.Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor;

       Cu ochii acestia spirituali am putea vedea pe unii dela masa dracilor sculandu-se de pe scaunul lor si mergand la masa Domnului de a lua si de acolo paharul Domnului. Este trist si de condamnat nu de unul sau altul dintre noi. De Insusi Cuvantul lui Dumnezeu.Iata ce citim In privinta aceasta;1 Corinteni 11;27. De aceea, oricine mănîncă pînea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul şi sîngele Domnului.Si spre o Intelegere mai profunda sa citim fiecare dela versetul 17 si 29 inclusiv.Noi nu luam cina ca unii care o iau ca o anafura.Este semnificat Trupul si Sangele Domnului, care pentru cei rascumparati are o Insemnatate vitala.nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa dracilor.Trebuie sa gandim ca;Literal, nu putem fi In acelasi timp la doua meste. Dar Ap, Pavel vorbeste spiritual, duhovniceste.

       Iar In versetul 16; Pavel descrie aceasta semnificatie a morti Domnului Hristos;16. Paharul binecuvîntat, pe care-l binecuvîntăm, nu este el împărtăşirea cu sîngele lui Hristos? Pînea, pe care o frîngem, nu este ea împărtăşirea cu trupul lui Hristos?Paharul si Painea care simbolizeaza Painea Trupul Mantuitorului si Paharul In care se pune vin si care simbolizeaza Sangele care s-a varsat al Mantuitorului.Si vai cati am cunoscut din acestia care veneau si luau In chip nevrednic. Nu judec pe nimeni dar Inteleg ca acestia care nu deosebesc Trupul si Sangele Domnului Hristos, sunt Inconstienti de felul cum vin acolo si de starea In care se afla si iau totusi Cina Domnului. Unde sa-i Incadrezi pe acestia? Este trist dar locul lor este la masa dracilor. Domnul Isus a dorit mult sa ia cina cu Ucenicii Lui Inainte de a muri de a pleca la Tatal.Nu a luat-o In intimitate  cu teti care se tineau dupa El de obicei.Aceasta sarbatoare este un moment intim Intre Rascumparatorul lor si cei pe care i-a rascumparat.Zic, este intim pentruca nu se ia la gramada cum o iau uni ca anafura.Sau sunt si asa zisi Pocaiti care Isi permit sa o ia In chip nevrednic sau iresponasbili de ce Insemnatate are acest eveniment.Ce cuvinte grele spune Ap, Pavel de masa dracilor.

       Am Intalnit pe unii care se dau crestini si Inca Pocaiti cum am mai spus, car Il vorbea de rau pe Ap,Pavel. Ba unul care face valva printre asa zisi pocaiti mi-a spus ca el, ia de bune numai cuvintele Domnului Isus. Il contesta pe acest slujitor al lui Dumnezeu. Si nu numai acestia care se numesc pocaiti;Dar Insusi Evreii Nu-l agreiaza pe Pavel.Pe Evrei Ii mai Inteleg ca ei nu sunt de acord cu cuvintele Ap, Pavel pe care le aduce Inaintea noastra si care au fost cuprinse In Sfantul Cuvant de Duhul lui Dumnezeu.Iata cum citim In;Romani10;12.12. În adevăr, nu este nici o deosebire între Iudeu şi Grec; căci toţi au acelaş Domn, care este bogat în îndurare pentru toţi cei ce-L cheamă.Si un alt loc unde el repeta;Coloseni 3;11.Asa dar, cei ce sunt ai Domnului Hristos stau la masa cu El. Iar cei care nu sunt ai Lui si totusi vin la strangerea celor rascumparati ei au o alta masa.Cate-va ganduri pecare le-am desprin din relatia unora cu masa Domnului. Pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu si care deosebesc 
aceste doua mese.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: