luni, 18 martie 2019

1 Ioan 1; 7. Dar dacă umblăm în lumină, .............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Ioan 1; 7. Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuş este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.

       Personal gandesc ca Ap, Ioan avea printre cei carora le scria si din acestia care spuneau ca sunt credinciosi dar a caror viata nu facea dovada ca au o viata noua din Dumnezeu.Pe care o au numai cei care umbla In lumina.Si nu numai la Inceputul Biserici  erau din acestia. In toate timpurile dele Biserica primara unde se aflau Apostoli si In decursul timpului si pana In zilele noastre lucrurile sunt la fel.Framantari, neantelegeri au fost si vor fi pana Domnul Isus va aparea pe norii cerului sa Isi ia pe ai lui cei rascumparati.Iata ce sesizase Ap, Ioan printre ei. Nu toti umblau In lumina. Si calauziti de Duhul lui Dumnezeu le spune aceste cuvinte;Dar dacă umblăm în lumină,In primul rand ca sa umbli In Lumina trebuie sa Il cunosti pe Cel ce este Lumina. Si nu poti cunoaste daca nu mai Intai Dumnezeu a lucrat nasterea din nou In viata ta.

        Domnul Isus spune despre El Insusi ca este Lumina Lumi.Ioan 8;12. Isus le-a vorbit din nou, şi a zis: „Eu sînt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întunerec, ci va avea lumina vieţii.“Si ca sa poti umbla In Lumina trebuie mai Intai sa fi adus la viata de Dumnezeu prin Domnul Hristos asa cum am spus mai sus.Spuneam alta data ca; Relatia omului carnal cu Dumnezeu este moarta dela caderea lui Adam In pacat.Asa dar, este necesar Interventia lui Dumnezeu pentru a aduce la viata pe un suflet pe care Il are In planul Lui de mantuire. Dece asa? Pentruca pentru cel mort totul In jurul lui este Intuneric. Fie la modul literal sau spiritual.Moartea nu poate avea de aface cu lumina.Numai viata poate sa stea In lumina.Sunt multi care se considera ca sunt crestini si vor fi. Dar In ei nu au viata si implicit nu pot umbla In Lumina. Spuneam alta data ca; La strangerile laolalta sunt multe cadavre spirituale.Adica, sunt In Intuneric.Multora nu le place sa auda asa ceva.Dar asta e.

       Vom vedea ceva mai jos ca nu se poate avea partasie cu aceste cadavre.după cum El însuş este în lumină, Ioan care umblase cu Domnul Isus putea sa spuna aceste cuvinte.Pe care asa cum am spus Mantuitorul  Insusi a spus despre El ca este lumina.Iata rezultatul care provine din umblarea In Lumina.avem părtăşie unii cu alţii; Domnul Isus aduce In versetul din;Ioan 8;12 ca este si o alta umblare In Intuneric.Dar cum stim noi toti ca; Lumina se respinge cu Intunericul reciproc.Cum spuneam cu alta ocazie. Sau mai precis as spune ca Lumina nu sta cu Intunericul Fuge una de altul.Personal  Inteleg din ceia ce citesc In Cuvant si din expierenta vieti mele ca; Nu poate fi partasie Intre doua persoane care traiesc diferit. Adica, unul In Lumina iar altul In Intuneric. Poti fi In aceiasi adunare, biserica, dar sa nu poti avea partasie.Poti fi fizic cu trupul In Adunare dar sa nu faci parte din Trupul Domnului Hristos.

        Iata dece sunt atatea ne Intelegeri printre cei ce se strang la un loc. Unii daca nu cei mai multi umbla,sau traiesc In Intuneric.As asocia cuvantul de a umbla cu cuvantul de a trai In Intuneric. Si altiii cei mai putini care umbla, traiesc In Lumina. Adica fac parte din trupul Domnului Hristos care este lumina.avem părtăşie unii cu alţii; Partasia este as numi-o un dar dela Dumnezeu. Dece o numesc asa? Pentruca este In Domnul Isus si potrivit cu cuvintele Mantuitorului care spu;Matei 18;20. Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.“Am mai spus si cu alte ocazii ca nu toti pot realiza ca; Domnul Hristos este In mijlocul celor doi sau trei.Un numar minuscul pe care Insusi Mantuitorul Il aduce In atentie de doi sau trei.Multi pot fi la gramada dar sa nu fie In jurul Domnului Hristos. Si nici partasie sa nu aiba  unii cu alţii;Dece asa?Pentruca nu traiesc In lumina.

         Sigur ca au fost unii care sau bazat pe aceste cuvinte; şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.Asa poate fi, dar nu pacate care le premeditam sau le repatam.Avem In Cuvant un loc care ne arata cine capata Indurare sau cine va fi curatit.Proverbe 28;13. Cine îşi ascunde fărădelegile, nu propăşeşte,dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare.Iata conditaia de baza de a fi curatat de Sangele Domnului Hristos.Sa marturisesti si totodata sa parasesti. Adica sa nu-l mai repeti. Am avut ocazia sa Intalnesc pe unii care tratau cu asa usurinta pacatul spunand; Da ce numai eu pacatuiesc? Si traia o viata In care nu  puteai vedea rezultatul unei nasteri din nou.Unii iau acest verset si multe altele cu usuratate. Considerand ei ca Dumnezeu este dragoste.Sigur ca, acest Sange al Domnului Hristos a curatit si curata continu. Dar cel ce Il aplica ca un detergent I-mi permit sa spun este Dumnezeu. Care analizeaza felul de umblare a orcarui care pretinde ca este al Lui.

       Personal Inteleg ca; Viata traita In ascultare de Cuvantul lui Dumnezeu te scuteste de a pacatui continu. Sa nu fiu Inteles gresit. Oricare dintre noi putem sa ne abatem Intrun fel dela voia lui Dumnezeu de moment. Dar asta este o abatere pe care o punem imediat la punc,o remediem. Personal Inteleg ca la astfel de pacate se refera Ap, Ioan cand spune de orce pacat. La pacatele care nu sunt facute cu voia sau luate cu usuratate.As mai adaoga si relatia Intre un frate si altul de natura pamanteasca, care poate produce neantelegeri si disensiuni Intre ei.In astfel de situatii nu poti vorbi de partasie.Cu mult mai mult nu o poti avea.Cata grija trebuie sa avem la felul decum ne purtam unul cu altul In afara. Adica, In afara Adunari.Ca mai apoi cand venim Impreuna Intradevar sa putem avea partasie unul cu altul.M-am Intrebat deseori dece nu poti avea partasie cu anumiti din strangerea la olalta. Si am gasit un alt loc care mi-a dat raspunsul la ce ma framanta.

        Ap, Pavel Ii spune tanarului Timotei de o Casa mare.Ca In aceasta Casa mare, Adunare, sunt doua feluri de vase. 2;Timotei 2;20.Vase de cinste si vase de ocara. Nu se referea Pavel la vase la modul literal. El avea In vedere sufletele care veneau Impreuna la Adunare. Si ia numit asa vase. Dar potrivit cu ceia ce spune Ap, Ioan sunt vasele de cinste care umbla In Lumina. Apoi, vasele de ocara cei care umbla In Intuneric.Am spus cu alta ocazie de aceste vase care sunt Impreunna dar care sunt Intrebuintate diferit. Si cei care umbla In Lumina si cei care umbla In Intuneric sunt la un loc la modul literal fizic,dar nu si spiritual. Cate-va ganduri pe care si de data aceasta doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.Doresc sa ne fie ca un motiv de  analiza personala sa vedem cum umblam; In Lumina sau In Intuneric.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: